keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Luokkataistelu

Sosialismissa on päästy jo niin pitkälle, että jos sisko pääsee/joutuu sahalle töihin, niin se on hänen ihmisoikeuksiensa toteutumista.

7 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hitto nää on kryptisiä, kuin ilmestyksiä.

IDA kirjoitti...

No jostain viikonlopun kirkkoskandaaliin liittyvästä jutusta luin, että papiksi pääseminen oli ihmisoikeuksien toteutumista.

Tomi kirjoitti...

Katsoiko IDA teemalta mainiota dokumenttia Pohjois-Amerikan intiaaneista? Siinä kerrottiin kuinka katolinen kirkko orjuutti Californian intiaanit. Muutenkin maajaon lisäksi pääsyy intiaanien alistamiseen ja tuhoamiseen oli kristinusko. Kristityt eivät hyväksyneet sitä, että intiaanit eivät olleet kristittyjä.
He pakottivat intiaanit omaksumaan oman moraalisäännöstönsä ja uskonsa.

IDA kirjoitti...

En katsonut. Epäilen koko juttua orjuuttamisesta. Jenkkifundamentalistien propagandaa luultavasti, joka uppoaa niihin, jotka eivät osaa lentää hävittäjää yliopiston loppututkinto tasukussaan, mutta pitävät silti Bushia tyhmänä. Sellaista tehdään niin paljon, että kaikkea ei tosiaan jaksa katsella. Kiva kuitenkin, että Teema näyttää dokumentteja muustakin kuin natseista.

Pohjoisessahan intiaaniheimot löivät kättä sivistyksen kanssa ja saivat pitää omat maansa veljellisessä toveruudessa Tom Mixin ja muiden ratsastajien kanssa, kun taas Etelästä kaikki intiaaneihin ja heidän kulttuuriinsa viittaavakin on hävinnyt.

En edes usko sitä, että katolinen kirko olisi omistanut suuria maa-alueita Kaliforniassa tai, että sen papisto ja sääntökuntalaiset olisivat edes haalineet sieltä maata.

Jos sinulla on jotain lihaa tuon mainion dokumentin luurangon päälle, niin luen kyllä mielelläni.

Tomi kirjoitti...

Lue vaikka tuota:
http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_among_Native_Americans_in_the_United_States

IDA kirjoitti...

No jos kaikki siirtolaiset olivat kirkon uskollisia lapsia, niin ei minulla ole muuta sanottavaa kuin Halleluja!

En nyt jaksa ruveta perehtymään tähän asiaan. Ihan ilmeistä on, että menneisyydessä on tapahtunut jotain pahaa, jota meidän pitäisi närkästyneenä tuomita. Maailma tuskin näillä kriteereillä on hyvä muualla kuin meidän päidemme ja tietokoneruutujen välillä juuri nyt.

suvaitsematon kirjoitti...

vieläkään naisia ei ole spermapankin luovuttajina, josta olen kovin närkästynyt....