sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Astu sisään...

...ja näe vihaa puhkuva yleisvasemmistomies, kaksi viisasta tohtoria väärässä paikassa, yllättäen porvariin pettynyt kommunisti, filosofi, joka jaksaa rakastaa, Prahan muureista kaikille kertova täti ja paljon ja paljon muuta. Tänä iltana telttamme elävissä kuvissa siis: Kerjääminen on etnistä, eli Helsingin kaupunginvaltuuston kokous. Pakko nähdä, sillä elämyksen menettäminen jää omalle vastuulle. Kyseessä on lähes elokuvan Kasviruokapäivä, eli Helsingin kaupunginvaltuuston kokous veroinen mestariteos.

En tiedä onko näiden ottaminen huumorilla enää laillista maassamme, mutta esitän kysymyksen: Miten muuten ne voisi ottaa?

Asian vakavammasta puolesta taustaa täällä: Majoituspalveluja.

Absurdin teatterin ystävät tietysti toivovat tätä kaikkea lisää, mutta koska osa näyttelijöistä nielaisee jokaisen mahdollisen koukun ja rupeaa sätkimään todella kiihkeää "dialogia", niin ensemblen viisaammille pieni neuvo: Selene Xian olisi oikeastaan voinut jättää esityksestään mahdollisuuden rekisterin tekemiseen rikollisista pois. Saisimme me elävien kuvien ystävätkin välillä hengähtää, jos vähän varoittaisiin vähäisempien näyttelijöiden intoa pääroolien ottoon ja oltaisiin antamatta heille sitä mahdollistavia koukkuja.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tavallisen pienen kunnan valtuuston päätöksillä ei ole oikeastaan mitään virkaa, mutta Helsingin valtuusto voi vaikuttaa jopa koko maan poliittisiin linjanvetoihin. Varsinkin kun poliitikoistaon niin kovin "cool" olla tsadilainen, että sen kaupunginvaltuusto vilisee valtakunnan politiikan ykkösnimiä. Helsingin kaupunginvaltuusto ei aja helsinkiläisten asioita ja etua vaan se todellakin on puhdasta teatteria, jossa "hyvä ideologia" kamppailee kaikkea universumin pahuutta vastaan.

IDA kirjoitti...

Totta. Tuolla siis aivan oikeasta pidettiin sellaisia puheenvuoroja, eivätkä ne olleet edes absurdeimmasta päästä, että kaupunkilaisten pitäisi enemmän jutella kerjäläisten kanssa. Ja lopuksi ihan oikeasti hyväksyttiin ponsi, jossa kerjäläisille tarjojaan majoitustilaa ja pyritään mahdollistamaan heidän ja kaupunkilaisten kohtaamista.

Mitä tekemistä tällä kaikella on kaupunkilaisten etujen ajamisen kanssa? Ihmiset kyllä valitsevat vapaasti keitä he kohtaavat. En usko, että kerjäläistenkään kiinnotuksissa tänne tullessa on heitellä petanqueta töölööläisten grillijuhlilla puolipakolla.