perjantai 17. elokuuta 2012

Kulttuurimarksismi

On aika turhaa puhua kulttuurimarksismista, koska kukaan ei enää edes tiedä mitä marksismi oli ja ihmiset olettavat, kohdatessaan kulttuurimarksismista kumpuavia tekoja, sen olevan kaikkea kivaa kaikille ja vielä vähän enemmänkin.

Tällaiset teot ja niiden uutisoinnin tapa ovat kuitenkin kulttuurimarksismia puhtaimmillaan:

Pussy Riot leviää.

Kannattaa huomata, että nämä Pussy Riot - protestit kohdistuvat nimenomaan kommunismin uhreja tai heidän muistonsa vaalimista vastaan. Tältä pohjalta on ihan hyvä syy puhua kommarimeiningistä, koska kyseessä todellakaan ei ole mikään muu kuin se. Viime vuoden kesällä, tai sitä edellisenä, tuli pitkästä aikaa luettua Dostojevskin Riivaajat. Se kuvaa aika hyvin nykyaikaa, jonka eetosta hallitsevat 60-luvun ikinuoret, voimattoman tunteelliset kapinalliset ja heidän perillisensä, jotka eivät voisi vähempää välittää. Jos nyt yhdistäisi tässä taiteen todellisuuteen, niin välillä vaikuttaa, että tästä ei todellakaan hyvä seuraa. Kuten ei seurannut silloinkaan, kun Dostojevski kirjaansa kirjoitti.

24 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Ei kirkossa mekastamisesta pitäisi sivistysmaassa linnaan joutua. Kyllä pienehkö sakko olisi oikeampi rangaistus (toki kristilliset haluaisivat rangaistukseksi julkisen ruoskinnan, kenties samaa haluaisivat pervotpersut)

IDA kirjoitti...

En ole kiinnostunut perverssin demarimielesi tuottamista oletuksista. Voit kokeilla vastaavaa maassa missä satut asumaan, niin saamme lisää empiiristä tietoa siitä mikä on sivistysmaa.

IDA kirjoitti...

Hyvä koe, joka olisi täysin vastaava olisi tässä:

Mikäli maassa on kansanmurhan uhreille muistomerkkejä otat konetyökaluja mukaan, käyt vähän muotoilemassa niitä, kuvaat tapahtuman ja kerrot avoimesti vastustaneesi hallituksen politiikka.

Monessa keskisen Euroopan sivistysmaassa sillä pääsisi ainakin lehtiin, vaikka toki pienehköllä sakolla ihan varmasti selviäisikin.

Kannattaa ihan vaikka tieteen nimissä kokeilla. Se lisää tietoa.

Matias F. kirjoitti...

Tuossa on kyllä aika avoimesti ilmoitettu tavoitteeksi kaiken entisen tuhoaminen ja täydellinen vallankumous, joka ei ilmeisesti ole sitten CIA:ta tai George Sorosia tyydyttävällä tavalla edennyt entisessä Neuvostoliitossa.

Alexander Dugin on mielestäni järkevästi esittänyt, että tässä on kyse sodasta, voi olla joko puolesta tai vastaan, mutta neutraaleja ei ole:
http://www.youtube.com/watch?v=IxhxRyeX8tY&feature=plcp

Tomi kirjoitti...

IDA viittasin kommentillani Pussy riotin saamiin tuomioihin. En tähän ristin kaatoon. Toki jokainen kaadettu risti on positiivinen asia.

Matias F. kirjoitti...

Tuossa vähän lisää tästä touhusta:
http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/118287.html

IDA kirjoitti...

Tomi:

Onhan se sinulle positiivinen asia, kun tytöt tekevät sen puolestasi ja sinä vain uhoat salaa nimimerkillä netissä. Sekin on kulttuurimarksismia tämä sukupuoliroolien kääntyminen niin, että naiset sotivat kulttuurimarksistien puolesta.

IDA kirjoitti...

Matias:

Täytyy tutustua noihin linkkeihin.

Minusta vastakkainasettelu vaikuttaa aika selvältä. Samat ihmiset, jotka puolustavat näitä kirkkojen häpäisemisiä ja kommunismin uhrien muistomerkkien tuhoamista olisivat aivan banaaneina ja hulluina vaatimassa rangaistusta, jos vastaavaa kohdistuisi heidän suosimiinsa kohteisiin.

Toisaalta uskon, että suuri enemmistö tuomitsisi pokkana molemmat ja molempiin suuntiin. Tai ainakin toivon näin.

Tomi kirjoitti...

IDA, minä en olisi vaatimassa mitään tuomiota, jos joku natsi esim. kävisi tuhoamassa Lenin-museota. Historialliset ja muuten arvokkaat kohteet, kuten Afganistanin buddhapatsaat tai Kerimäen puukirkko, ovat eri asia,

IDA kirjoitti...

Ehkä oleellista ei ole mitä sinä vaadit, vaan se, että länsimaissa noista saisi myös kovan tuomion. Tuo kansanmurhan muistomerkin tuhoaminen ja Pussy Riotin kirkon häpäiseminen ovat samaa protestia, vähintäänkin niillä on selvä yhteys. Olisi hölmöä pitää niitä täysin toisistaan riippumattomina tapahtumina.

Tomi kirjoitti...

IDA, kirkossa hillumisesta ei missään länsimaassa, paitsi ehkä USA:ssa, ei joudu linnaan.

Matias F. kirjoitti...

Niin tarkoitan tuolla vastakkainasettelulla sitä, että Pussy Riotin tavoite on äärimmäinen, toisen osapuolen (kristinuskon, Venäjän valtion) tuhoaminen. Intensiteetti on matalampi, mutta kysymys on samasta asiasta kuin kansainvälisen vasemmiston ja militanttimuslimien yhteistyössä Syyriassa, jossa lopputuloksena näyttää olevan mm. kristittyjen häviäminen Syyriasta. Jos pitää jotenkin avoimena kysymyksenä tai kunnioituksen arvoisena mielipidettä, että Assadin pitäisi luopua vallasta kapinallisten hyväksi, on jo tuominnut tuhansia kristittyjä kuolemaan. Samoin jos pitää Pussy Riotin tekoja "huonoa makua osoittavina", mutta sinänsä hyväksyttävinä taideperformanssina, joista ei pitäisi tuomita vakavaa rangaistusta, on jo laskenut aseensa anarkian ja kaaoksen uhatessa.

IDA kirjoitti...

Tomi:

Britanniassa maksimissaan 17 vuotta. Se, jos siellä napsuttelee sormiaan penkissä kuvitellun rautalankamusiikin tahtiin katsotaan ehkä läpi sormien. Väitän nyt kuitenkin, että vastaava performanssi jossain länsimaiden keskeisessä kirkossa olisi johtanut sanktioihin. Puhumattakaan, jos se olisi tehty jossain moskeijassa.

Ja kuten sanoin, niin tuolla Pussy Riotin hölmöilyllä on yhteytensä muihin vastaaviin ja vielä vakavampiin. Se ei ole mikään yksittäinen ilmiö. Tuosta ristin kaatamista vastaavasta teosta olisi Saksassa todennäköisesti elinkautinen edessä.

Tomi kirjoitti...

IDA, käsittääkseni Saksassa elinkautisen voi saada ainoastaan murhasta ja törkeästä valtiopetoksesta.

IDA kirjoitti...

Varmasti kuitenkin hyvin pitkän vankeusrangaistuksen. En pitäisi mahdottomana, vaikka toisen maailmansodan kansanmurhien muistopaikalla tuollaisen muistomerkin tuhoamisen tehnyt tuomittaisiin siellä valtiopetoksesta.

Suomessakin Seppo Lehto sai enemmän vankeutta kuin Pussy Riot ja tuomio annettiin poliitikkojen herjaamisesta ja islamin pilkkaamisesta.

Pyrrhos kirjoitti...

Dostojevskin Riivaajat on nerokkaan kirjailijan nerokas teos, yksi parhaista kirjoista jonka olen lukenut. Mies osasi hämmästyttävän hyvin ennakoida mitä oli luvassa. Viime vuosina olen huomannut, että näitä "riivaajia" on näköjään meidänkin aikana, eivätkä ne niin paljon eroa edeltäjistään. Pjotr Verhovenski on kärjistetty versio sellaisista tyypeistä joita meidänkin julkisessa elämässä on paljonkin.

IDA kirjoitti...

Matias:

Katselin tuon Duginin haastatteluvideon. Vaikea sanoa, kun en tunne Venäjän poliittista tilannetta niin hyvin, mutta hänen pointtinsa vaikutti oikealta.

Voiko oikeastaan olla sattumaa, että rienataan kristinuskoa tuossa katedraalissa ja kaadetaan risti, joka on Ukrainan kansanmurhan uhrien muistomerkki? Ainakin nuo Femenin mimmit vaikuttavat selvästi ostetuilta, enkä pidä mahdottomana, että Pussy Riotin taustalla olisi artikkelissa mainittuja tahoja.

Venäjän kommunistinen puolue muuten kuulemma tukee Pussy Riotia täysillä, jos sillä nyt mitään merkitystä on.

Kumitonttu kirjoitti...

jokainen kaadettu risti on positiivinen asia.

Tomin mielipide on todella kuvaava. Muutetaan vain sanan "kaadettu" tilalle "poltettu", niin ollaan sosialismin ytimessä. Eikä näitä kommareita edes näemmä hävetä enää.

IDA kirjoitti...

Eihän niitä hävetä. Hehän ovat poptähtiä ja valokuvamalleja. Ukrainan kansanmurhan uhrit olivat vain maalaisjuntteja ja työläisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainan kansanmurhan uhrit olivat vain maalaisjuntteja ja työläisiä.

Luulisi kulakkien ymmärtäneen, että nälkähän siinä lopulta tulee jos ampuu omat lehmänsä ennemmin kuin luovuttaa niitä kolhoosien ja sovhoosien käyttöön. Itselleen sika vahingon tekee kun purtilonsa kaataa vai mitäs se Ruukinmatruunakin aina sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Miten Venäjän ortodoksisen kirkon voi häväistä?

Hehän ovat tehneet sen jo itse?

Tiedemies kirjoitti...

Minua nämä jutut lähinna haukotuttavat.

http://yle.fi/uutiset/saksan_aarioikeisto_esitteli_muhammed-pilakuvaa_moskeijan_edessa/6261369

Hankamäen juttu on tyhmä. Tai siis, tekisi melkein mieleni sanoa että Hankamäki on tyhmä, jollen tietäisi paremmin. Olen lukenut hänen juttujaan ja niissä tuntuu keskeistä olevan se, että filosofiaa on se, kun heittelee pikkunokkelia sanaleikkejä ja kaivelee omaa napaansa. Lisäksi filosofia tuntuu olevan sitä, että kannattaa aina muistuttaa, että mikään ei kelpaa ja kaikki muut on tyhmiä ja väärässä jollain tosi nololla ja epätrendikkäällä tavalla.

Mitään substanssia Hankamäellä ei tunnu olevan. Lisäksi hänen jutuistaan paistaa vähän sellainen asenne että hänet pitäisi nyt heti ottaa ihan tosi tosi vakavasti koska hän on homo. Ja siis oli homo jo ennen kuin se oli trendikästä ja hipsterit pilasivat koko homoilun.

Tiedemies kirjoitti...

Oho. Kommentoin väärään kirjoutukseen.

No ei se mitään, pyssyriotista siinäkin puhuttiin.

IDA kirjoitti...

"Oho. Kommentoin väärään kirjoutukseen.

No ei se mitään, pyssyriotista siinäkin puhuttiin."

:)

Joo Pussy Riot on käynnissä kaikkialla :D