sunnuntai 5. elokuuta 2012

Aikaa pitää Sit-In

Ei koskaan pitäisi olla vahingoniloinen ja onhan tässä kaiken kaikkiaan kyseessä surullinen tapaus ( video kannattaa katsoa ):

CFO is fired over Chick-Fil-A incident

Koko jutun taustakin on kuin suoraan Absurdistanista. Chick-Fil-A on amerikkalainen pikaruokaketju. Ketjun perustaja on uskova kristitty. Ketju pitää toimipaikkansa sinnikkäästi kiinni sunnuntaisin, jotta työntekijät voisivat halutessaan käydä kirkossa jne. Eräässä haastattelussa perustaja oli todennut ketjun tukevan traditionaalisia perhearvoja. Yksittäiset ruokapaikat ovat perheyrityksiä ja vain harvoin sinkkujen omistuksessa yms. Homoliitoista hän ei ollut puhunut yhtään mitään, mutta erilaiset iloa ja onnea puhkuvat yhteiskunta-aktivistit olivat tulkinneet haastatteluvastauksen pöyristyttävän vihaa tihkuvaksi hyökkäykseksi vähemmistöjä vastaan. He ryhtyivät järjestämään valtakunnallista boikottia pikaruokaketjua vastaan, mutta ketjun myynti on sen jälkeen vain noussut.

Taustaa seuraavan linkin takaa. Myös alkuperäinen haastattelu, josta koko valopäinen kohu on noussut löytyy artikkelin linkeistä:

Not exactly desired effect.

Sanoisin yhteenvetona entistä shakkimestaria siteeraten: "Jos inhimillisen älyn voidaan sanoa olevan rajattua, niin inhimillinen typeryys ainakin on rajatonta."

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Huomasin tuon saman kanaruokaketjun uutisen. Pelottavaa tässä on se, että nämä mukasuvaitsevaiset eivät osaa keskustella asioista vaan aina pitää leimata ja pyrkiä vaientamaan. Jos heillä on niin paljon parempi maailmankuva, niin eihän heillä pitäisi olla mitään hätää. Paremmat maailmankuvat ovat kautta aikain voittaneet huonommat.

IDA kirjoitti...

Varsin hyvä teksti, joka sivuaa myös noita kananruokaboikotteja:

http://www.patheos.com/blogs/standingonmyhead/2012/08/the-dictatorship-of-sentimentality.html

Tupakkamies kirjoitti...

Haha! Suvaitsevaisto ampuu jälleen jalkaansa.

Bilbaossa aletaan kyllästymään Llorenten jahkailuun. Uutta sopimusta ei saada kun osapuolten välissä on kulua neljän miljoonan verran.

Amorebietaa on kosiskeltu myös sumuiselle saarelle, mutta mies ei halua jättää seuraa. Toivottavasti mies lopettaa hasardipelaamisensa jos kerran jää seuraan. Näen vieläkin painajaisia miehen urpoiluista viime kauden lopulta.

Tupakkamies kirjoitti...

Tuo bottivarmistus on rasittava. Tulee turhia tuplia ja tekstit vähiävät. Suoltavatko urpot niin paljon paskaa, että on tarpeellinen?

IDA kirjoitti...

On se joo rasittava, mutta kyllä sieltä tulee jatkuvasti bottikommentteja vanhoihin teksteihin, jos sen ottaa pois päältä.

Amorebieta on hyvä ja varma :D Oikeastikin. Viime kausi oli vähän huono, mutta sitä sattuu. Llorenten lähtö kyllä heikentäisi hyökkäystä, mutta en tiedä heikentäisikö mitenkään ratkaisevasti.