maanantai 13. elokuuta 2012

Järjestölliset ihmisoikeudet

Pitkä, liiankin pitkä ja laaja selitys Pussy Riot - skandaalista:

Pussy Riot

Pidän jokseenkin tekopyhinä niitä länsimaisia medioita, länsimaisia kansalaisjärjestöjä ja länsimaisia viihdetaiteilijoita, jotka pitävät tästä asiasta suurta meteliä. En oikein jaksa uskoa, että he hyväksyisivät sen, että jokin skinibändi ryntäisi soittimineen Suurkirkon tapaisen kirkon alttarille, jonain kirkolle tärkeänä aikana, julistamaan valkoista valtaa samalla ylistäen kirosanojen säestyksellä pohjoisen rodun pakanajumalia. Veikkaan, että oikeudenkäyntiä ja tuomioita kommentoitaisiin tyyliin "sitä saa mitä tilaa." Kysymys olisi kuitenkin lähes täsmälleen samasta asiasta meidän oloihimme siirrettynä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siitä jonkin verran meteliä kannattaa pitääkin, jos mielenilmaisusta uhkaa saada seitsemän vuotta tunnetusti lempeää ryssäläistä kuritushuonetta. Tyttöparathan ovat vissiin elämänsä ehdot henkisesti vääristyneessä Ryssälässä jo muutenkin pelanneet vähiin.

Minä puolestani uskon aika vahvasti, että joku osa tästä kansasta hyväksyisi vallan hyvin kuvailemasi demonstraation, iso osa ei korvaansa lotkauttaisi ja päiviräsäset huutaisivat äänensä käheiksi.

Venäjän kommunistis-ortodoksista hirmuhallintoa en kyllä tässä asiassa peesaisi lainkaan.

Uhkaavan tuomion kohtuuttomuus on kai asia, mistä mielet kuohuvat. Tytöthän ovat jo pahoitelleet tekosiaan.

IDA kirjoitti...

No tuon linkitetyn tekstin mukaan he eivät ole saamassa seitsemän vuoden tuomiota ja toisaalta vastaava laki esimerkiksi Britanniassa mahdollistaisi 14 vuoden tuomion.

Toki seitsemän vuotta olisi kohtuuton tuomio.

Joku osa Suomessa ehkä hyväksyisi, mutta se olisi täysin eri osa, kuin joka nyt protestoi.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä tuo linkitetty teksti avasi Pussy Riotin toimintaa vähän tarkemmin. Valitettavasti edistyksellinen toimittajakunta antaa ymmärtää, että Pussy Riot on syytteessä, koska se arvosteli Putinia.

IDA kirjoitti...

Niinpä. Mitä ilmeisimmin siitä ei kuitenkaan ole kysymys, mikä selvisi toki jo niistä välittömistä, tapausta raportoineista uutisistakin, jotka vaivautuivat taustoittamaan edes alusta.