perjantai 10. elokuuta 2012

Demarit, nuo moraalimme vartijat

Kahvilassa lukaistusta Ilta-Sanomista pisti silmään seuraava: Sosialidemokraattinen Liisa Jaakonsaari toteaa, että "Siinä Mario Monti on oikeassa, että hallitusten tehtävä on sivistää parlamenttejaan - jos sivistyksellä tarkoitetaan EU:n ydinarvojen kunnioittamista."

Itse valistuneesti veikkaisin, että Mario Monti, joka ei kuulu Italian sosialisteihin, ei todellakaan tarkoita sivistämisellä tuota. Tuntuu todella vaikealta uskoa, että Monti suhtautuisi parlamentteihin niin alentuvasti, että olettaisi niiden tarvitsevan luentoja siitä miten EU:n ydinarvoja, jotka sosialidemokraateilta kysyttäessä ilmeisesti ovat rauha ja rakkaus, pitäisi nyt kunnioittaa. Olenkin lähes varma, että Monti on tarkoittanut sitä, kuinka parlamenteille pitäisi avoimesti kertoa kaikki tosiasiat, jotta parlamentit voisivat vapaasti toimia ne huomioiden. Sosialidemokraateille tämä voi kyllä olla käsittämätöntä. Onneksi Suomenkin parlamentissa on PS:n edustajina Montin tapaan akateemisesti väitelleitä edustajia, joten on täysin mahdollista, että Montin sanoma ymmärretään myös siellä ;)

8 kommenttia:

Tupakkamies kirjoitti...

Aijai! Ahtletic tulossa Helsinkiin! Tästä minä nautin!

IDA kirjoitti...

Loistavaa. Joudun ehkä itsekin ylittämään Ahvenkosken sillan ja rajan rämesuomeen.

Periaatteessa olisi kyllä toivonut suomalaiselle joukkueelle menestystä, mutta tässä kävi nyt näin. Eteenpäin on kuitenkin menty. :)

Tomi kirjoitti...

IDAa ajaa eteenpäin näköjään demarikauna, aivan kuten joitain muita persuviha.

Kuka välittää hikisestä potkupallosta, kun olympialaisissa on yleisurheilut menossa.

IDA kirjoitti...

No en nyt kaunaa tunne. Pois se minusta. Kunhan harjoittelen, kun tässä pitää ehdokkaaksi lähteä.

Ja kyllä nämä mitä olen demareista sanonut ovat ihan totta. Ainakin itse vilpittömästi uskon niin. Ainahan voi todistaa, että olen väärässä. En panisi sitä lainkaan pahakseni.

Itse asiassa tavallaan toivonkin, että Suomeen saataisiin samanlainen vahva, itsenäinen työväenliike, kuin sosiaalidemokratia aikanaan oli. Se taitaa kuitenkin olla menetetty kanta?

Mielelläni näkisin myös, että perussuomalaisten hyvästä pohjasta nousisi aidosti kristillissosiaalista ja kansallismielistä politiikkaa ja tähän minusta on olemassa hyvät mahdollisuudetkin. Siksi näillä linjoilla. Demareita pitää vastustaa jo ihan poliittisen kamppailun vuoksi. Saimme eduskuntavaaleissa Kotkassa - joka on demareiden keskeisimpiä paikkoja - lähes yhtä paljon ääniä kuin he. En usko, että voitamme heitä kunnallisvaaleissa, mutta silti meillä on todella hyvät mahdollisuudet nousta ihan vakavasti haastamaan heitä. Koska demarit nykyään hallitsevat on aika helppoa ja syytäkin peilata heidän kauttaan mitä itse emme ole.

Me koko ajan haemme sitä mitä itse olemme, mutta on parempi antaa sen muodostua sitä mukaan, kun kannatuksemme vakautuu ja pitää vain nuo peruslinjat selvinä: kansallismielisyys ja ei-sosialistinen kristillissosiaalisuus.

tupakkamies kirjoitti...

Singaporessa taas järjen ääniä kuultavissa, kuten yleensä.

"Enormous" problems if Singaporeans don't procreate: Lee Kuan Yew

IDA kirjoitti...

Joo. Toisaalta tuossa voi olla se, että viisaimmat tajuavat alitajuisesti kuinka rajattu alue Singapore on ja kuinka sinne ei vain mahdu lisää ihmisiä.

Sen sijaan, että käytäisiin kilpavarustelua siitä kuka synnyttää eniten pitäisi yksinkertaisesti luoda kansalaisuuden ja asumisoikeuksien rajat. Se toisaalta olisi kyllä poliittisesti epäkorrektia nykyään.

Aiheeseen löyhästi liittyen aika hyvä kirjoitus:

http://www.thecatholicthing.org/columns/2012/freedom-from-catholicism.html

tupakkamies kirjoitti...

Kiitos tuosta lukuvinkistä. Pitääkin seurata sivustoa säännöllisesti.

Tiedemies kirjoitti...

Singapore imee tällä hetkellä PRC-kiinalaisia. Nämä kyllä tekevät lapsia. Lisäksi tänne on muuttanut paljon länsimaisia. Lee Kuan Yew on ihan fiksu mies, vaikka onkin eräänlainen konservatiivi.

Singaporessa on 30 prosenttia ulkomaalaisia tekemässä töitä. Jos ulkomaalaiset lähtisivät täältä pois, niin koko talous romahtaisi.