sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kirkkovuoden 20. sunnuntai

(San. 9: 1 - 6)
Viisaus on rakentanut itselleen talon, seitsenpylväisen rakennuksen. Hän on teuraansa teurastanut, maustanut viinin, kattanut pöydän ja lähettänyt palvelustyttönsä kaupunkiin kuuluttamaan sen kukkuloilta: "Oletko kokematon? Tule silloin tänne!" Ja ymmärtämättömille hän sanoo: "Tulkaa, syökää pöytäni antimia, juokaa viiniä, jonka olen itse maustanut. Jättäkää haihattelu, niin menestytte, kulkekaa vakaasti viisauden tietä."

(Ef. 5: 15 - 20)
Katsokaa siis tarkoin, miten elätte: älkää eläkö tyhmien tavoin, vaan niin kuin viisaat. Käyttäkää oikein jokainen hetki, sillä tämä aika on paha. Älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto. Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

(Joh. 6: 51 - 58)
Minä olen tämä elävä leipä, joka on tullut taivaasta, ja se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti. Leipä, jonka minä annan, on minun ruumiini. Minä annan sen, että maailma saisi elää." Tästä sukeutui kiivas väittely juutalaisten kesken. He kysyivät toisiltaan: "Kuinka tuo mies voisi antaa ruumiinsa meidän syötäväksemme?" Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti: ellette te syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet. Minun lihani on todellinen ruoka, minun vereni on todellinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä. Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja niin kuin minä saan elämäni Isältä, niin saa minulta elämän se, joka minua syö. Tämä on se leipä, joka on tullut alas taivaasta. Se on toisenlaista kuin se ruoka, jota teidän isänne söivät: he ovat kuolleet, mutta se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti."

13 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Tässä hienoa Jumalan ylistystä ja loistava virsi, joka kuvaa Jumalan suuruutta ja mahtia,
http://www.youtube.com/watch?v=eBqe5xvYnNc

Anonyymi kirjoitti...

Tomi,

Osaisitko selittää, mistä noin vakavamielinen kapina Jumalaa kohtaan syntyy? Tajuan sen, että maailmaan mahtuu jumalattomia, jotka eivät usko, mutta mistä tuo ateistien kiihko oikein syntyy?

Neuvostoliitossa oli kuulemma sellainen yhdistys kuin Taistelevien jumalattomien liitto. Kyseisen yhteiskunnan tarkoituksena oli kitkeä uskonto neuvostoyhteiskunnasta kokonaan.

Vuoden 1937 väestönlaskennan tuloksien perusteella 57 % neuvostoliittolaisista kuitenkin edelleen luokitteli itsensä uskovaisiksi. Tuloksen johdosta Stalin toimeenpani Jumalattomien liitossa käyntiin laajat puhdistukset liian hitaan uskonnon hävittämisen vuoksi.

Ateistien kiihkoilu on siis melko turhaa, sillä vaikka ateistisen propagandatyön takana olisi yhteiskunnallinen sortokoneisto, niin ihmiset uskovat silti.

Tomi kirjoitti...

SK, tuohan video kuvaa aitoa Jumalan arvostusta ja hänen mahtinsa tunnustamista. Sillä ei ole mitään tekemistä ateismin kanssa.

IDA kirjoitti...

Miksi spammaat noita? Juuri pari päivää sitten kommentoin kertoen sinulle samalla millaisia demarit ovat. Voin toki tehdä sen aina ja aina uudestaankin, mutta ei jaksaisi.

Tässä kuitenkin, kerran vielä:

http://www.youtube.com/watch?v=ifgHHhw_6g8

SDP puoluekokouksensa aamiaisella.

Anonyymi kirjoitti...

IDA,

Mahtava video :D

Tomi kirjoitti...

IDA, ei ateistidemari ole protestantti.
Minun ja monen muun ateistin mielestä Luther oli paskajätkä.

Tomi kirjoitti...

Englannissa protestantteja ovat pääasiassa anglikaanit. Heidän oppinsa on lähellä katolilaisuutta, kirkon syntyynkin syy oli maallinen.

Tomi kirjoitti...

SK, ateistien vastustus syntyy uskovaisten ja uskontojen typeryydestä. Niiden sairaista vaikutuksista maailmassa.
Minulle henkilökohtaisesti tärkeitä on kuitenkin uskontojen ilmeinen virheellisyys.

Anonyymi kirjoitti...

Tomi,

Luitko koskaan sitä David Bentley Hartin kirjaa Ateismin harhat, jossa osoitetaan että juuri kristinusko "keksi" universaalin ihmisyyden? Ateismin voitto kristinuskosta tarkoittaa pitkällä aikavälillä myös ihmisyyden degeneroitumista pelkäksi sisäryhmän prososiaalisuudeksi,

Tomi kirjoitti...

SK, kristinusko ei keksinyt mitään se on vai parituhatta vuotta vanha. Kirjoitustaito ja kulttuuri ovat paljon vanhempia.
Ihmisyys on ollut niin kauan olemassa kuin ihmislajikin ja luultavasti kauemminkin (esi-isämme joita ei lueta Homo sapienseiksi).

Anonyymi kirjoitti...

Tomi,

Nyt tuntuu siltä että erimielisyys on terminologinen eikä käsitteellinen. Totta kai jonkinlaista "ihmisyyttä" on ollut, mutta juuri kristinuskon myötä länsimaiseen kulttuuriin syntyi ajatus kaikkien ihmisten yhtäläisestä arvosta.

Nämä universalismin ja ihmisarvon teemat ovat aikanaan olleet vallankumouksellisia asioita. Nyt ne otetaan itsestäänselvyyksinä.

Tomi kirjoitti...

SK, orjuus ja epätasa-arvo eivät hävinneet kristinuskon myötä. Kristinusko ei muuttanut mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä muutti. Lapsistakin tuli ihmisiä. Antiikin kulttuurissa sylilapsia sai tappaa jos vanhemmista siltä tuntui, mutta kristinusko muutti tämän. Lisäksi orjien kohtelu muuttui monin paikoin inhimillisemmäksi. Lopulta orjuus katosi länsimaista kokonaan. Kristityt myös organisoivat köyhäinapua yms. paljon suuremmassa mittakaavassa kuin antiikin ajan pakanat.