lauantai 18. elokuuta 2012

Eka kerta.No niin, nyt se on tehty. Olen vihdoinkin YTM YTM:ien jalossa joukossa. Olin siis ensimmäistä kertaa elämässäni perustamassa rekisteröityä, ja jopa poliittista, yhdistystä, eikä se ollut ollenkaan kauheaa. Aika rentoa itse asiassa, vaikka pientä säheltämistä toki esiintyi.

Perussuomalaisen puolueen miesjärjestö Perusäijät ry. - Sanngubbarna fr on siis perustettu. Tästä todennäköisesti vielä kuullaan. Ruokolahdelta ja Imatralta lähtenyt liike on jo levinnyt läpi koko Kymijokisuiston, Odotamme jokaisen Suomen perussuomalaisen miehen liittyvän järjestöön, tai kuten me perusäijät sanomme: "Sä joko liityt, tai sä itket ja liityt." siis kylmän lakonisesti, ilman huutomerkkejä. Myös muilla kuin PS:n jäsenillä, mutta miesten kiistämättä rajattujen oikeuksien parantamisesta kiinnostuneilla on tilaisuus liittyä ainakin kannattajajäseneksi. Miehen on tässä maailmassa turha valittaa, jos hän ei uskalla kohdata pirstoutuvaa ja feminismin raatelemaa kulttuuriamme toteamalla suoraselkäisesti ja pelkäämättä: "Minä olen perusäijä - Jag är en sanngubbe"

Eli myös Pyttis jo mukana. Liittykää rintamaan!

28 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Sanngubbarna :)

IDA kirjoitti...

Itse pidin puheenvuoron ja totesin, että tämä nimi pitäisi kyllä tarkastaa joltakin, joka puhuu aivan aidosti ruotsia äidinkielenään ja kokouksessa oli mukana sellainen kaveri, RKP:stä muuten PS:ään siirtynyt. Kun pohdimme kuka viitsisi tarkistaa asian joltain jolla on ruotsi äidinkielenä, niin hän totesi puhuvansa ruotsia äidinkielenään ja pitävänsä sanngubbarna nimeä mitä parhaana. Se sitten tuli viralliseksi, ruotsinkieliseksi nimeksi.

Näillä mennään :D

Tomi kirjoitti...

Ei muuta kuin asevelvollisuuden poistamista ajamaan.

IDA kirjoitti...

Ei muistaakseni ollut ohjelmassa. Tästä kuitenkin voidaan varmasti keskustella. Itse en kannattaisi koska pidän jotenkin demokraattisesta kansanarmeijasta.

Demarina toki sinä kannatat palkka-armeijaa, joka sotisi sinun ja sinun omaisuutesi puolesta, mutta meillä on monia muita juttua, joissa varmasti päästään yksimielisyyteen. Kannatusjäseneksi siis vain 5 €oohhia vuodessa ei ole mitään demarille.

Tomi kirjoitti...

Oikei, vaatikaa siis asevelvollisuutta pakolliseksi myös naisille. Asevelvollisuuden sukupuolisidonnaisuus on pahimpia maamme tasa-arvo-ongelmia.
Toki se ei ole feministien syytä, joten se ehkä ole teidän mielestänne ongelma lainkaan.

IDA kirjoitti...

Emme varmaankaan vaadi asevelvollisuutta naisille. Ei kai mies sellaista voi vaatia?

Tomi kirjoitti...

IDA, sitten on turha höpöttää, että haluaisitte puuttua miesten tasa-arvo-ongelmiin.

Hujan Hajattelija kirjoitti...

Mies on vapaa kun hän tekee mitä haluaa, ei silloin kun hän tekee mitä miesasiamies haluaa.

Tomi kirjoitti...

HH, sitten ne nuoret miehet, jotka eivät haluaisi mennä armeijaan tai siviilipalvelukseen eivät ole vapaita.

Hujan Hajattelija kirjoitti...

Tai ne jotka eivät halua maksaa veroja tai syödä ruokaa. Tarkoitin sanoa, että Perusäijät ajakoot miesten asiaa niin kuin sen asian itse hahmottavat.

IDA kirjoitti...

Hujan hajattelija:

Juuri näin tulemme varmasti tekemään. Jos joku meistä haluaa pelata The Gamea hän saa varmasti niin tehdä, omalla vastuullaan :D

Tomi kirjoitti...

HH, silti tärkein tasa-arvoloukkaus on asevelvollisuuden sukupuolisidonnaisuus.
Jos siihen ei halua puuttua, niin on turha höpöttää ajavansa miesten asiaa.

Toinen tärkeä tasa-arvo-ongelma on poikien syrjäytyminen ja heikko koulumenestys. Kuinka persujen miesjärjestö aikoo tähän puuttua. Opetusministeriössä ei tätä ole jostain syystä nähty ongelmana.

Syy poikien huonoon koulumenestykseen ei ole naisopettajat, vaan poikien hitaampi henkinen kehitys. Joten ratkaisuksi ei kelpaa, lisää miesopettajia.

IDA kirjoitti...

Ihme kontrollifriikkejä nämä demarit. Autoritäärinen persoonallisuusprofiili taitaa olla puolueen pääsyvaatimuksena?

Tämä nyt on perussuomalainen järjestö ja toimii siltä pohjalta. Eikö demareissa pysty enää ajamaan miesten oikeuksia, vai miksi pitää meille kertoa miten meidän pitäisi niitä ajaa?

Kysyn vaan.

Itse en tiedä miten järjestö aikoo toimia, mutta koska se toimii ohjelmansa mukaan kristillissosiaaliselta pohjalta niin luotan siihen, että toiminta noudattelee tuhansia vuosia vanhaa kiinalaista viisautta "miehen työ on pellossa ja naisen työ on kankaissa" mistä saamme sitten esteettisesti arvokkaan, lähes täydellisen kirjoitusmerkin ( symbolin ) joka merkitsee silkkiä.

Tomi kirjoitti...

Eli käytännössä haluatte palata menneisyyden yhteiskuntaan, jossa naisen paikka on kotona ja mies tekee ryskähommia kuten maatöitä.

Sellainen yhteisunta olisi köyhä ja elintaso matala. Toki ihmiset voisivat olla onnellisia, jos eivät tietäisi muiden maiden oloista.

IDA kirjoitti...

Ei me niin haluta. Huomaa, että tuosta on syntynyt nimenomaan silkkiä tarkoittava kirjoitusmerkki, eli hyvin korkeaa kulttuuria siis.

Itse uskon vahvasti, että tämä näkemys voi elää myös teknologisesti kehittyneessä kulttuurissa ja luoda sitä.

Mutta nämä ovat jo puhtaasti omia näkemyksiäni. Järjestön kantoja tulee aivan varmasti esiin myöhemmin.

Elias kirjoitti...

Kyllä Tomi on siinä oikeassa, että vain miehiä koskeva asevelvollisuus on yksi selkeimpiä ja pahimpia miehiä syrjiviä asioita. Joko se pitäisi poistaa miehiltä tai lisätä naisille sama velvollisuus.

Syödä on kaikkien pakko, ei vain miesten. Veroja on kaikkien pakko maksaa, ei vain miesten. Siispä asevelvollisuudenkaan ei pitäisi koskea vain miehiä, vaan joko kaikkia tai ei ketään.

Joka tapauksessa tsemppiä Perusäijien toimintaan, vaikuttaa hyvältä yhdistykseltä!

Anonyymi kirjoitti...

Peruusäijät eli Persujen Vihreät Naiset. Näin se maailman peili toimii, ja taantumuksellinenkin osallistuu edistykseen eli muutokseen vaikka tahtomattaan.

Kuka tekee seuraavan siirron?

-Milla

IDA kirjoitti...

Elias:

En tiedä mikä on järjestön kanta tässä, mutta oma kantani on, että nainen ei ole luotu kohtaamaan väkivaltaa samalla tavoin kuin mies on. Miehellä nyt vain on kovemmat nyrkit.

Toki tämä raja on sumea ja erilaisille persoonille pitää antaa tilaa, mutta itse olisin valmis puolustamaan miesten yleistä asevelvollisuutta, mutta en naisten. Tavallaan olisi hyvä, jos osaisimme yhteiskuntana tehdä tilaa ja vapautta nimenomaan tuohon rajatilaan. Jotkut naiset voivat käydä armeijan ja jotkut miehet olla käymättä, eikä se olisi mikään iso juttu, joka määrittelisi siitä eteenpäin koko elämää.

IDA kirjoitti...

Milla:

Voin luvata, että emme ole lähelläkään Vihreitä naisia, jos he eivät itse joukkoon tunge ja siinäkin tapauksessa varmaan olisimme nuivia :D

Emme ainakaan rupea käyttämään oikeuslaitosta politiikkamme ajamiseen. Tästä nyt ei vielä tiedä mitä tästä syntyy vai syntyykö mitään, mutta ainakin itse koin, että porukalla joka laittoi järjestön pystyyn on positiivinen meininki.

Ihan perusidea oli ollut, että kun meillä nyt on erittäin hyvät nais- ja nuorisojärjestöt niin miksi ei voisi olla miesjärjestöä?

Hujan Hajattelija kirjoitti...

Kuitenkin meillä on maanpuolustusvelvollisuus joka koskee miehiä ja naisia. Näin on mielestäni hyvä. Sodan syttyessä ei ole hyvä jos perheestä sekä äiti että isä lähtevät rintamalle, koska se lisää lasten orvoksi tulemisen riskiä. Lasten hoitokin on helpompi ja turvallisempi järjestää jos heidät voidaan hoitaa kotona hajautetusti.

Tomi kirjoitti...

HH, se naisten maanpuolustusvelvollisuus on täysin kuollut kirjain. Viime sotienkaan aikana heitä ei velvoitettu mihinkään. Lotat olivat vapaaehtoisia, yleensä kiihkoisänmaallisia.

Suomella ei ole mitään sodanuhkaa, joten asevelvollisuus nykyisessä muodossa, varsinkin, kun naisilla palvelus on vapaaehtoinen, on rangaistus miehille siitä, että ovat miehiä.

Hujan Hajattelija kirjoitti...

Tomi, naiset kuitenkin osallistuivat sotaponnisteluihin lottina ja esimerkiksi ammustehtaissa työskentelemällä. He myös hoitivat kotitiloja, mikä helpotti ruuan saantia ja infrastruktuurin uudelleenkäynnistämistä heti sodan jälkeen. Tasa-arvo ei edellytä samankaltaisia tehtäviä tai roolijakoja molemmille.

Tomi kirjoitti...

HH, mutta lain on oltava sama kummallekin. Naiset tekivät kaiken tuon vapaaehtoisesti tai saaden palkkaa, kun taas miehet pakotettiin rintamalle kuoleman uhalla.

Nykyään miehet pakotetaan palvelukseen vankilan uhalla.

Sammalkieli kirjoitti...

Käytännössä Suomessa ei ole ollut asevelvollisuutta moneen vuoteen. Jokainen mies voi keplotella itselleen vapautuksen. Tunnen yhden diplomi-insinöörin, jolla on rautainen kunto mutta siltipä tuli vapautus fyysisten syiden perusteella.

Naisten asevelvollisuus olisi silti kannatettava ja hieno asia, sillä sen jälkeen sivarikeskukselle saataisiin "tyttöjen" lisäksi myös oikeita tyttöjä.

Hujan Hajattelija kirjoitti...

Tietenkin riippuu siitä miten tasa-arvo määritellään. Tismalleen sama kohtelu kaikille ei ole tasa-arvon edellytys. Et varmaan pidä vammaispalvelulakia terveiden ihmisten syrjintänä. Minä ainakaan en pidä. Samalla tavoin naiset voidaan sulkea pakollisen aseelliseen sotaan osallistumisen ulkopuolelle vaikkapa edellä esittämieni käytännöllisten syiden takia, jos sen katsotaan olevan yhteiskunnan hengissä selviämisen kannalta oleellista.

Tällöin varusmiespalvelus on käytännön pakko ja paha, koska ei voida ajatella että sotilaita aletaan kouluttaamaan vasta kriisin alettua. Jotain maanpuolustuskoulutusta voisi kyllä tarjota naisillekin, mutta asepalvelukseen en heitä pakottaisi. Naisten asepalvelusta tai muuta maanpuolustuskoulutusta on kuitenkin turha pakottaa ketään kannattamaan. Jos joku katsoo asian ajamisen arvoiseksi, hän voi perustaa oman miesasialiikkeen jonka ohjelmaan nämä asiat kuuluvat. Sen väittäminen, että Perusmiehet eivät olisi oikea miesten liike koska he eivät jotain yksittäistä kantaa edusta, on riidan haastamista.

Tuosta palkanmaksusta sen verran, että sotilaat saivat pientä päivärahaa ja alkeellisen ylöspidon. Tuskin naisten saama palkka kotirintamalla tarjosi merkittävästi parempaa elintasoa.

Tomi kirjoitti...

HH, vammaisia on vähän. Naisia paljon siinä ero. Ongelma on siinä, että naisilla on vapaus valita miehillä ei.

Tomi kirjoitti...

HH, persuaijät ei ole oikeasti tasa-arvon asialla. Se tulee olemaan puhtaasti konservatiivinen ajatushautomo.

Persujen pääasiallinen ajatusmaailma on konservatiivinen. He haluaisivat kääntää aikaa taaksepäin ja palata perinteiseen miesjohtoiseen ydinperheyhteiskuntaan.

He eivät ole vielä tajunneet, että se ei ole mahdollista. Koskaan ei tulla palamaan entiseen. Sinne on turha haikailla.

Hujan Hajattelija kirjoitti...

On varmasti mahdollista olla konservatiivinen ja kannattaa tasa-arvoa.