lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kontroversaalia

Kohti kunnallisvaaleja VI ( Kulttuurisatama )

Olen lievästi pettynyt siihen, että hallitus sen kuin jatkaa vain. Toisaalta eihän kukaan ole lähettänyt tekstareita epäilyttäville naisille, vaan on vain valehdeltu eduskunnalle yhteiskunnallisesti sen verran merkityksellisessä asiassa kuin nyt puolustuspolitiikka on. Mitäpä siitä.

Olenkin innostunut lukemaan vaarallista ja kontroversaalia kirjallisuutta. Luen rinnakkain Välskärin kertomuksia ja Ryhmyjä ja Romppaisia. Jälkimmäiset ovat itse asiassa ihan hyvää kirjallisuutta, mutta kyllähän niidenkin luoma viholliskuva on epäilyttävä ja oireellinen. Välskärin kertomukset taas ovat silkkaa vihakirjallisuutta ihan alusta lähtien. En oikeastaan edes tiedä uskallanko lukeakaan enempää, kuin vähän alusta. On vaikea kuvitella kirjaa, jossa pyhää, katolista uskoa törkeämmin herjattaisiin. En oikeastaan ymmärrä miksi tämän kirjasarjan levittäjät eivät ole oikeudessa syytettyinä kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan ja sen lisäksi uskonrauhan rikkomisesta. Kirjaa jaellaan täysin vapaasti ja aivan yleisesti.

Valtionsyyttäjä on hidas vastaamaan, joten kysynkin tässä avoimesti ja julkisesti koko eduskunnalta: Onko meidän pienellä kansallamme todellakin oikeus tällä tavoin ärhennellä vihapuhein, niin ortodoksisen idän, kuin katolisen lännenkin suuntaan.

3 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Hallitus kaatuu vain eduskunnan epäluottamuslauseeseen tai sisäisiin ristiriitoihin.
Vankka enemmistöhallitus ei saa koskaan epäluottamuslausetta.

Muista, että persut ovat vähemmistöä eikä heidän sanansa eduskunnassa paina, koska jäivät pelkuruuttaan oppositioon.

Kari Rydman kirjoitti...

Älä jatka Välskärien kanssa! Saattaisit vielä ymmärtää, miten tämä hieno kirja rakensi suomalaista minäkuvaa. Topeliuksen idea esimerkiksi kuninkaan ja kansan yhteispelistä aatelistoa vastaan on tänäkin päivänä voimissaan. Tämän päivän aatelistoa toki ovat poliitikot ja kvartaalikapitalistit...

IDA kirjoitti...

Tomi:

Kyse ei tietenkään ollut pelkuruudesta, vaan tosiasioiden tunnustamisesta.

Kari Rydman:

Kyl mää ajattelin jatkaa. Olen jokus lapsena lukenut ja nyt pitää tarkistaa miten minua on aivopesty ;)

Aatelisto vaikuttaa tosiaan huonontuneelta.