tiistai 6. maaliskuuta 2012

Rankahko viikko

Athletic Club siis voitti kotonaan Real Sociedadin hyvin vakuuttavalla pelillä 2 - 0. Molemmat maalit teki Susaeta. Koska Levanten peli oli vasta tänään illalla on sarjataulukon päivitys hieman myöhässä. Levante voitti Betisin kotonaan 3 - 1 ja säilytti niin paikkansa neljäntenä.

Torstai iltana Athletic Club joutuu matkustamaan Englantiin, koska se kohtaa Euroopan liigassa Manchester Unitedin. No, ammattiurheilijat eivät aina voi valita matkakohteitaan. Pelistä on odotettavissa vähintäänkin mielenkiintoinen. Ottelun alkaessa kellon 22:05 Suomen aikaa ehtii siitä ehkä hyvinkin katsomaan suurimman osan. Ensi sunnuntaina Athleticilla on sitten vieraissa vastassaan kolmas baskijoukkue Osasuna, joka on sarjataulukossa kohtuullisen korkealla sekin. Ottelu alkaa kello 22:30 Suomen aikaa ja sitä tuomaroi Álvarez Izquierdo, kohtuullisen tasapainoinen mies Barcelonasta. Melko selvänäköinen katalaani on tuominnut 13 Athletic Clubin ottelua joista 5 voittoja, 5 tasapeliä ja 3 tappiota. Ei siis missään tapauksessa mikään huono ura, jos ei mitenkään erinomainenkaan. Osasuna-pelistä olisi odotettavissa vähintään vierastasuri.

Sarjataulukko 25 kierroksen jälkeen:

1      Real Madrid     67
2      Barcelona     57
3      Valencia     43
4      Levante     38

5      Athletic Bilbao     37
6      Malaga     37

7      Osasuna     35
8      Rayo Vallecano     34
9      Atletico Madrid 33
10    Sevilla         33
11    Espanyol     33
12    Real Betis     30
13    Real Sociedad     30
14    Mallorca     29
15    Getafe         29
16    Granada     28
17    Villarreal     27

18    Racing Santander     24
19    Sporting Gijon     21
20    Real Zaragoza     18

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Manchester on kyllä tympeä kaupunki eikä mikään miellyttävä matkakohde työ- tai vapaa-ajanmatkaajalle.

Athleticilla on tällä kaudella mahdollisuus selviytyä CL:ään. Toivottavasti joukkue ei menestyksen myötä antaudu mammonan houkutuksille ja luovu pelaajapolitiikastaan.

Tomi kirjoitti...

Kuka nyt hikisestä potkupallosta välittää, kun on oikeatakin urheilua tarjolla? Maastohiihdossa on Norjan kiertua lengendaarisine Holmenkolleneineen, ampumahiihdon MM-kisat ovat menossa ja viikon lopulla on yleisurheilun halli MM-kisat.

vieras kirjoitti...

Mestarien liigasta saa hyvät rahat joten jos Bilbao pääsee sinne syksyllä, niin noilla rahoilla saa hyvin parannettua taloutta. Näin ainakin voidaan välttää budejtin joutuminen hevoskuurille. Kuitenkaan rellestykseen ja budjetin lihottamiseen kannata mennä. Mestarien liigan rahat kannataa ottaa nimenomaan lisätuloina normaalien tulojen päälle.

Mestarien liigan pelit tuovat näkyvyyttä pelaajille, mikä voi tuota ostotarjouksia pelaajista. Hyviä ei pelaajia ei kuitenkaan pitäisi myydä ainakaan halvalla. Pelaajien myynnillä voi tehdä hyvät kaupat mutta niistä tuleva tulovirta on kertaluonteista ja ylimääräistä, koska samantasoisen korvaajan löytäminen ei yleensä käy sillä sekunnilla. Tästä syystä pelaajilla pitäisi olla isot ulosostohinnat, mikä pitää suurseurat loitolla.

Usein on käynyt niin että jos joku seura menestyy odotuksia paremmin, niin seuraavan kauden alkaessa parhaimmat pelaajat on myyty isompiin seuroihin ja taas pitää lähteä alusta. Ja ei ne myydyt pelaajat välttämättä saa kunnolla peliaikaa uusissa seuroissaan.

vieras kirjoitti...

Tänään ilmestynyt Veikkaja:
Noin tuhat Athleticin kannattajaa jonotti koko yön San Nemes-stadionin ulkopuolella pääsylippua Old Traffordille torstaina pelattavaan Euroopan liigan vieraspeliin Manchester Unitedia vastaan. Baskikannattajille jaetut 4138 pääsylippua myytiin hetkessä loppuun, mutta ManU lähetti myöhemmin 2500 tikettiä lisää.

Imulippo kirjoitti...

"Ensi sunnuntaina Athleticilla on sitten vieraissa vastassaan kolmas baskijoukkue Osasuna"

Alaves on vajonnut todella syvälle vuosikymmenen takaisesta huipustaan kun se reissumies Javi Morenon johdolla haastoi Liverpoolin EUFA-cupin finaalissa.

Real Sociedadia vastaan peli oli Leijonilta kieltämättä vakuuttava mutta ei kovin viihdyttävä. Taisi olla paineet niin kovat paikallistaistossa että tyyli uhrattiin tulokselle. Se on hyvin ymmärrettävää.

Raitala näyttää saavan jälleen peliaikaa Mendilibarilta joten sekin tuo kipinää ensi sunnuntain taistoon.