torstai 29. maaliskuuta 2012

Kahjojen kokoontumisajot

Kohti kunnallisvaaleja VII ( ateismin sietämätön keveys )

Jokseenkin masentavaa lukea tällaisia juttuja:

"Reason" Rally.

Kun Bill Maher, joka on eräänlainen uuden ateismin älyllinen ikoni toteaa: "we’re not two sides of the same coin and you don’t get to put your unreason on the same shelf as my reason", niin eihän siihen voi kukaan järkeä omaava todeta muuta kuin, että toivottavasti todellakin on näin ja pidetään se myös näin. Väittäisin, että Maher on hieman hölmö, keskinkertaisesti näyttelevä koomikko, joka on löytänyt ilmeisen kohtuullisen toimeentulon fiksun ja terävän, loogisen ajattelijan roolista. Hyvä niin sillä jokainenhan leipää tarvitsee. Richard Dawkins otetaan sitten noihin mukaan todistamaan hihittävälle yleisölle, että vaikka kirosanoja sanotaankin, niin todellista älymystöä tässä kaikki ollaan. Ja siinä se. Köyhääkin köyhempää.

Periaatteessa noissa voisi olla huolestuttavaa tapa, jolla kehotetaan hyökkäämään kristinuskoa vastaan, mutta kun huomio ilmeisen kohdeyleisön, eli teini-ikäiset, niin voi melkein luottaa siihen, että vanhemmat kasvattavat heistä reilusti suurimman osan joka tapauksessa kuitenkin kunnon ihmisiksi. Ja fiksujahan he ovat, joten kokemuksen on mahdollista koulia heistä viisaitakin. Siis sellaisia, jotka eivät jaksa tuollaisia kokoontumisajoja.

4 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+petti+pokka+brysselissa+paavi+rukoilemaan+jumalallista+valiintuloa+euron+pelastamiseksi/a2093928

Tiedemies kirjoitti...

Kristinuskohan olisi ihan OK, jos ei tarvitsisi uskoa asioihin, jotka eivät ole totta. Hyvät musiikit ja suurimman osan ajasta ihan hyvää läppää. Muistelen lämmöllä anglikaanisia jumalanpalveluksia Oxfordissa. Muistuttavat kovasti kuulemma katolisia. Musiikki oli hienoa ja puitteet myös. Saarnatkin olivat mukavia.

Mietin, jos vaikka joskus muuttaisin vielä takaisin Englantiin, voisin laittaa lapset anglikaaniseen kouluun.

En käynyt kertaakaan ehtoollisella, enkä osallistunut rukouksiin, koska en ole teeskentelijä. Parasta antia oli värisevä-ääninen baltimorelaispastori, joka kyseli, vähän kiihtyneenäkin, miten me teemme herran työtä. Pidin kovasti.

Tiedemies kirjoitti...

Mutta siis, valitettavasti Dawkins on oikeassa.

Kuten olen ennenkin todennut, joskus on tärkeämpää osoittaa hyvää makua kuin olla oikeassa, mutta en usko että tämä on niitä asioita.

IDA kirjoitti...

"En käynyt kertaakaan ehtoollisella, enkä osallistunut rukouksiin, koska en ole teeskentelijä."

Ei saisikaan käydä. Oikein toimittu. Rukoilla tietysti voi ja pitäisikin ;)

Hyvä blogi:

http://www.patheos.com/blogs/badcatholic/

luulen, että sitä voisi digata myös ihan ulkouskonnollisista syistä. Lueskellessani nappasin sieltä seuraavan liittyen NYT:n mainokseen ( jota vastaavaa he eivät muuten uskaltaneen julkaista islamista ):

But there is an unspoken alternative to the NYT ad’s message, an alternative every bad Catholic will hear, whether he wants to or not: “Repent and believe in the Gospel.” The ad leaves only two options: Either you, or a two-thousand-year-old institution that produced the greatest art, theology, philosophy, science, and music the world has ever seen, is correct. Know thyself.

Noin se vain käy :)