sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Paastonajan 2. sunnuntai

(1. Moos. 22: 1 - 2; 9a; 10 - 13; 15 - 18)
Kun näistä tapahtumista oli kulunut jonkin aikaa, Jumala tahtoi koetella Abrahamia ja sanoi hänelle: "Abraham!" Abraham vastasi: "Tässä olen." Ja Jumala sanoi: "Ota mukaasi ainoa poikasi Iisak, jota rakastat, lähde Morian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle osoitan." Kun he tulivat paikkaan, jonka Jumala oli Abraha- mille osoittanut, Abraham rakensi sinne alttarin ja latoi puut paikoilleen. Mutta kun Abraham tarttui veitseen uhratakseen poikansa, Herran enkeli huusi hänelle taivaasta: "Abraham, Abraham!" Abraham vastasi: "Tässä olen." Herran enkeli sanoi: "Älä koske poikaan äläkä tee hänelle mitään. Nyt minä tiedän, että sinä pelkäät ja rakastat Jumalaa, kun et kieltäytynyt uhraamasta edes ainoaa poikaasi." Ja kun Abraham katsoi ympärilleen, hän huomasi oinaan, joka oli sarvistaan takertunut pensaikkoon. Abraham kävi hakemassa oinaan ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta. Herran enkeli huusi Abrahamille uudelleen taivaasta: "Näin sanoo Herra: Koska sinä tämän teit etkä kieltänyt minulta ainoaa poikaasi, minä vannon itseni kautta, että siunaan sinua runsain määrin ja annan sinulle jälkeläisiä niin paljon, että he ovat kuin taivaan tähdet tai hiekanjyvät meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valloittavat vihollistensa kaupungit. Sinun jälkeläistesi saama siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille, koska sinä olit minun äänelleni kuuliainen."

(Room. 8: 31b - 34)
Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Kun hän ei säästänyt omaa Poikaansakaan vaan antoi hänet kuolemaan kaikkien meidän puolestamme, kuinka hän ei lahjoittaisi Poikansa mukana meille kaikkea muutakin? Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala -- mutta hän julistaa vanhurskaaksi! Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus -- mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme!

(Mat. 9: 2 - 10)
Siellä ihmiset toivat hänen luokseen halvaantuneen, joka makasi vuoteella. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi halvaantuneelle: "Ole rohkealla mielellä, poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi." Jotkut lainopettajat sanoivat silloin itsekseen: "Tuohan herjaa Jumalaa." Mutta Jeesus näki, mitä he ajattelivat, ja sanoi: "Miksi teillä on pahoja ajatuksia sydämessänne? Kumpi on helpompaa, sanoa: 'Sinun syntisi annetaan anteeksi', vai sanoa: 'Nouse ja kävele'? Mutta jotta te tietäisitte, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi" -- hän puhui nyt halvaantuneelle - - "nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi." Silloin mies nousi ja lähti kotiinsa. Tämän nähdessään kansa pelästyi ja ylisti Jumalaa, joka oli antanut ihmisille sellaisen vallan.

Kun Jeesus kaupungista lähtiessään kulki tulliaseman ohi, hän näki Matteus-nimisen miehen istuvan siellä. Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa minua", ja hän nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta. Jeesus oli sitten aterialla hänen kodissaan. Sinne tuli myös useita publikaaneja ja muita syntisiä, ja he aterioivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa.

2 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Leijonilla on hämmästyttävän laadukas materiaali kun muistetaan miten pieni on se pooli josta he pelaajansa repivät. Saman poolin pelaajista kilpailee kaksi muutakin Primera Division seuraa ja ties kuinka monta alasarjojen seuraa. Sekä skouttaus että koutsaus ovat kiistatta Athleticin organisaatiossa aivan omalla tasollaan. Tuskin edes maineikas La Masian akatemia tuottaa suhteellisesti yhtä paljon yhtä tärkeitä pelaajia pääsarjaseuralleen kuin Athleticin vastaava. Toisaalta Athletic omaa etnisyyteen perustuvan ekskluusionsa kautta sellaisen vetovoima- ja yhteisöllisyystekijän mitä ei rahalla voi ostaa ja joka voi olla parhaimmillaan se kahdestoista pelaaja kentällä.

Susaeta teki kummatkin maalit juuri päättyneessä 2-0 voitossa paikallisvastustaja Real Sociedadista, ensimmäisen Iraolan tarkasta syötöstä, toisen komeasti suoraan vaparista. Mielenkiintoista nähdä miten jäljellä olevat europelit vaikuttavat Leijonien raatelukuntoon liigassa. Materiaali ei kuitenkaan ole kovin laaja vaikka ydinporukka onkin laadukas.

IDA kirjoitti...

Katselin ottelua toisen jakson kahdennellekymmenennelle minuutille ja sitten viisi viimeistä minuuttia. Susaetan toinen maali jäi näkemättä. Athleticilla ei tosiaan ollut mitään hätää. Hyvää ja vahvaa peliä. Täytyy keksiä joku näkökulma aiheeseen ja kirjoittaa siitä :D

Ensi torstaina ilmeisesti ManU tulee kokemaan kovia. Levante - Betis pelataan näköjään vasta huomenna. Mikäli Betis voittaa tai saa tasurin, niin Athletic olisi neljäs ja kolmantena olevaan Valenciaan on kuuden pisteen ero.

ManU:a vastaan voisi varmaan lähteä linjalla kaikki tai ei mitään. Tappio parantaisi mahdollisuuksia liigassa, kunhan loukkaantumisia ei tule ja Espanjan Cupin loppuottelu on vielä tulossa. Voitto ManU:sta taas merkitsisi mahdollisuutta voittaa koko euroliiga. Seuraavaksi liigassa on vieraspeli Osasunaa vastaan ja soputasuri b-jengillä olisi ihan ok. ;)

Voi jo tässä vaiheessa sanoa, että hyvä kausi tämä on ollut ja paranee loppua kohden.