torstai 15. maaliskuuta 2012

Kouvola VI

Istuin viattomana asemaravintolan montussa ja aivan yllättäen kaikille ruuduille ja varsinkin suoraan edessäni olevalle jättiscreenille juoksi Atletic Bilbaon joukkue. Niin uponnut olin syntieni mietiskelyyn, että en edes muistanut tämän pelin olevan juuri tänään. Käynnissä on jo toinen  puoliaika ja Athletic johtaa ManU:a 1 - 0. Ensimmäisen ottelunhan Athletic voitti 2 - 3, joten se johtaa nyt yhteismaalein 4 - 2.

Juuri äsken Iraola pisti lähes varman maalin ohi. En tiedä ehtiikö peli loppua ennen kuin juna lähtee, mutta tarkkanahan tässä nyt täytyy olla, koska tämän lähemmäs maailman parasta jalkapallojoukkuetta tuskin enää pääse, ellen saa raahattua laiskoja ja köyhiä luitani San Mamesille. Kouvolan aseman eksistentiaalinen ympäristö ja Ahtletic Club Bilbao! Täällä on myös jotain ManU:n kannattajia, mutta tyydyn rauhallisesti seuraamaan itse pelin hienouksia.

Palaan asiaan raportin muodossa noin kello 23:00 Suomen aikaa.

edit:

De Marcos laittoi tyylikkäästi 2 - 0. Jotenkin suurta ja ajassa eteeristä tunnelmaa tähän tuo myös se, että peliä selostaa Antero Mertaranta, mies joka Jukka Röngän kanssa toi kalinaa Suomeen. Näin siinä vain kävi: ManU ja Lipperpool eivät olekaan Suomi ;D

edit:

Athletic Club 2 - Manchester United 1. Jatkoon siis Athletic Club yhteismaalein 5 - 3.

Paljon raportoitavaa ei ole: Se osa pelistä minkä näin eli toisen puoliajan 36 minuuttia olivat Athletic Clubin täyttä hyökkäyspään hallintaa. Jos olisin vielä levoton jalkapallofani sanoisin, että ManU:n peli oli uskomattoman täyttä p***kaa, mutta enää en halua sanoa niin, koska ei sellainen ole rakentavaa, eikä kenellekään hyväksi :) Peli kuitenkin vaikutti viihdyttävältä ja tavallaan sekavaltakin, eikä ollenkaan sellaiselta kuin kahden suuren, tasavahvan joukkueen kohtaamiselta voisi odottaa.

Athletic Club on siis nyt 8:n parhaan joukossa, eikä sieltä oikeastaan ManU:a vahvempia joukkueita voi enää vastaan tulla. Seurataan nyt sitten tätäkin euroliigaa. Mitä varsinaiseen sarjaan tulee Athletic toverillisesti hävisi toiselle baskijoukkueelle Osasunalle vieraissa viime sunnuntaina maalein 2 - 1. Sarjataulukossa se ei oikeastaan aiheuttanut mitään muutoksia, vaan Athleticilla on edelleen hyvät asemat neljän parhaan joukkoon ja eurokenttäpaikka ensi kaudelle muutenkin jo taskussa. Eli kolmannesta sijasta ja Pepsi-liigan paikasta lähinnä loppukausi taistellaan. Real Madridin ja FC Barcelonan kohtalonhetket koittavat vasta ensi vuonna. Tosin Espanjan Cupin loppuottelussa Ahtletic Club jo ihan lämmittelyn vuoksi kukistaa Barcelonan jo tänä vuonna.

Ensi sunnuntainahan Athletic Club siis kohtaa kotonaan Valencian kello 19:00 Suomen aikaa alkavassa pelissä. Kotivoitto olisi mukava juttu, koska Valencia on liigassa kolmantena ja juurikin asemissa, jossa se voi hieman karata seuraavilta. Ottelua asettuu tuomaroimaan vanha tuttumme Teixeira Vitienes II. Miehen ura on vasta alussa ja tämän Santanderin sankarin nimi selvästi viittaa siihen, että juuria olisi baskimaalla, jopa siinä määrin, että niitä kannattaa nimessä korostaa. Pohjimmiltaan siis varmasti puolueeton, tarkkanäköinen ja hyvä tuomari. Tilasto on kuitenkin aloittelijalle vielä tasapaksu, eikä mitään erityistä lahjakkuutta osoittava: 5 ottelua; 2 voittoa; 1 tasapeli; 2 tappiota. Tuosta on kuitenkin hyvä ja helppokin parantaa.

Palaamme asiaan sunnuntain ottelun jälkeen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aijai kun hivelee!

IDA kirjoitti...

Jep.

Ei ehdi peli ilmeisesti loppua ennen kuin on kiirehdittävä junaan, mutta ei ManU enää neljää maalia tee.

Voisiko olla niin, että Bielsa on palkattu nimenomaan näitä europelejä silmällä pitäen. Jos niin on, niin miehen asema legendaaristen valmentajien joukossa uhkaa vain parantua. Athletic on 8:n parhaan joukossa ja periaatteessa kovempaa vastusta sieltä ei ole tulossa enää. Ja samalla liigassa on mennyt todella hyvin ja Espanjan Cupissa on loppuottelu edessä.

Rooney teki juuri maalin. Nyt vähän pelottaa, mutta ei ManU sitä ihmettä tee, että vielä 3 maalia syntyisi.

Anonyymi kirjoitti...

Oisko niin että ManU pelasi Eurooppaliigan semmoisena pakkopullana? Oisko ne pelannu tahallaan niin huonosti? Vai onko sitten niin että tuo ManU:n nykyinen pelaajisto riittää vain Valioliigan voiton tavoitteluun, muttei samaan aikaan voi edetä europeleissä? Varsinkin jos Eurooppa-liiga on vain 2-kategorian europeli verrattuna Mestarien liigaan?

Jos Bilbao etenee Eurooppa-liigassa finaaliin, voittaa Copa del Reyn, ja pääsee La Ligassa neljän parhaan joukkoon niin varmaan silloin kausi on mennyt täysin nappiin?

IDA kirjoitti...

Itsekin ihmettelin ManU:n vaisuutta ja varmaan motivaatiolla on jotain tekemistä asian kanssa. Ehkä ManU on päättänyt pistää kaiken liigaan ja lähtee sitten ensi vuonna uudistamaan joukkuetta mestaruus taskussaan? En ole yhtään seurannut kalinapelejä, mutta onhan ainakin Giggs jo ikuisuuden ikäinen.

Athleticin kaudesta voisi sanoa, että se on jo tähän mennessä täyttänyt odotukset. Ainoa pettymys voisi olla tippuminen ensi kauden europelien ulkopuolelle, mutta ilmeisesti sekin on jo varma Cupin loppuottelun kautta. Cupin voitto olisi yli realististen odotusten, samoin euroliigan voitto. Liigan neljäs/kolmas sija vaikutti ennen kauden alkua realistiselta. Silloinkin ajatteli, että nämä euroliigat ja cupit pitäisi ottaa puolivaloilla.

Oikeastaan tämä jalkapallokausi olisi EU - täydellinen, jos Athletic voittaisi Euroliigan ja Bayern voittaisi Pepsiliigan :)

Vasarahammer kirjoitti...

Katselin peliä vähän lopusta ja mielestäni Bilbaon peli näytti hienolta.

Totta kai Manulla voi olla vaikeaa löytää motivaatiota Eurooppa-liigaan. Toisaalta Athletic voi hyvinkin pelata ensi kaudella Mestareiden liigassa, joten joukkueiden tasoero ei todellisuudessa ole hirveän suuri.

Imulippo kirjoitti...

Eräs mukava yksityiskohta jäi tästä matsista lopputuloksen ohella mieleen. San Mamesin yleisö antoi seisaaltaan suosionosoitukset vastustajan Ryan Giggsille hänen tullessa vaihtoon. Athleticin kannattajat osoittivat tasonsa tyylikkäällä, joukkuerajat ylittävällä eleellä hienoa jalkapalloilijaa kohtaan.