sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Paaston 3. sunnuntai

( 2. Moos. 20: 1 - 17 )
Niin Jumala puhui kaiken tämän:  "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka johdatin sinut pois Egyptistä, orjuuden maasta. "Sinulla ei saa olla muita jumalia. "Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla. Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni. "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään. "Muista pyhittää lepopäivä. Kuutena päivänä tee työtä ja hoida kaikkia tehtäviäsi, mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti. Silloin et saa tehdä mitään työtä, et sinä eikä sinun poikasi eikä tyttäresi, orjasi eikä orjattaresi, ei juhtasi eikä yksikään muukalainen, joka asuu kaupungissasi. Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että saisit elää kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa. "Älä tapa. "Älä tee aviorikosta. "Älä varasta.  "Älä todista valheellisesti toista ihmistä vastaan.  "Älä tavoittele toisen taloa. Älä tavoittele hänen vaimoaan, älä orjaa tai orjatarta, älä hänen härkäänsä, älä hänen aasiaan äläkä mitään, mikä on hänen."

(1. Kor. 1: 22 - 25)
Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus. Jumalan hulluus on ihmisiä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä voimakkaampi.

( Joh. 2: 13 - 25)
Juutalaisten pääsiäisjuhla oli tulossa, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. Hän näki temppelissä kauppiaita, jotka myivät härkiä, lampaita ja kyyhkysiä. Siellä istui myös rahanvaihtajia. Jeesus teki nuoranpätkistä ruoskan ja ajoi heidät kaikki temppelistä lampaineen ja härkineen. Hän paiskasi vaihtajien rahat maahan ja kaatoi heidän pöytänsä. Kyyhkysten myyjille hän sanoi: "Viekää lintunne pois! Älkää tehkö Isäni talosta markkinapaikkaa!" Silloin opetuslapset muistivat, mitä kirjoituksissa sanotaan: "Kiivaus sinun temppelisi puolesta kuluttaa minut." Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: "Mikä oikeus sinulla on tehdä noin? Millä tunnusteolla todistat meille oikeutesi?" Jeesus vastasi: "Hajottakaa tämä temppeli, niin minä saan sen nousemaan kolmessa päivässä." Silloin juutalaiset sanoivat: "Tätä temppeliä on rakennettu neljäkymmentäkuusi vuotta. Sinäkö pystyttäisit sen kolmessa päivässä?" Jeesus tarkoitti kuitenkin temppelillä omaa ruumistaan. Kun hän sitten oli noussut kuolleista, opetuslapset muistivat nämä hänen sanansa, ja he uskoivat kirjoituksiin ja siihen, mitä Jeesus oli puhunut. Kun Jeesus oli pääsiäisjuhlan aikaan Jerusalemissa, monet uskoivat häneen nähdessään ne tunnusteot, jotka hän teki. Jeesus sitä vastoin ei uskoutunut heille, koska hän tunsi heidät kaikki.  Hän ei tarvinnut kenenkään todistusta ihmisestä, sillä hän tiesi itse, mitä ihmisessä on

4 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Imulippo kirjoitti...

Reyno de Navarran nurmikon kunto on paljon parempi kuin vielä muutama viikko sitten koska nyt ollaan reilusti plussan puolella. Tämän luulisi antavan etulyöntiaseman Athleticille monipuolisemman syöttöpelin ansiosta mutta ei. Iturraspe teki todella taidokkaalla puskulla 1-0 maalin kotijoukkueelle. Atléticosta lainalla oleva Raul Garcia puski vaparista kotijoukkueelle jo kahden maalin kaulan.

Raitala on jätetty penkille istuskelemaan.

Bielsa yrittää voittaa kaiken mahdollisen lepuuttamalla tärkeitä pelaajia äärimmäisen tärkeissä liigapeleissä. Caparros olisi järkevänä miehenä panostanut kaiken tärkeämpään kilpailuun eli liigaan mutta Bielsa nyt onkin vähän loco. Luulisi valinnan siitä, missä ottelussa lepuuttaa avauksen pelaajia, olevan helppo kun eteneminen kahdeksan parhaan joukkoon Eurooppa liigassa on vankalla pohjalla. Luulisi myös, että UCL karsinnat tai jopa suora paikka olisi kenelle tahansa valmentajalle niin suuri houkutin ja meriitti, että sen eteen tehdään kaikki mahdollinen eikä sorruta olemaan läheltä tyhmiä.

Michelange kirjoitti...

Psst... menikös tuo ensimmäinen lukukappale aivan noin? Luku ja jakeet ovat kohdallaan mutta kirja on väärä; pitäisi siis olla 2. Moos. 20: 1-17), eli Dekalogi. Tai sitten Fideksessä on väärät kappaleet.

IDA kirjoitti...

Korjattu. Olen ilmeisesti aiemminkin jossain lukenut väärältä vuodelta. Pitää tarkistaa.