maanantai 20. kesäkuuta 2011

Politiikka

Kerran, keskutellessani papin kanssa tuli puheeksi politiikka. Oli joku kirkollinen tilaisuus, johon en voinut osallistua koska oli joku poliittinen kokous. Pappi, jonka äidinkieli ei ollut suomi sanoi: "Politiikkaa se on...se on..." ja alkoi tapailla oikeaa sanaa. Ehdotin pokkana sanaa "likaista" ja pappi totesi siihen, että nimenomaan juuri sitä.

Ja sitähän se on. Politiikka on sellaista, että yksi syntinen vetää toisen syntisen nimen kynällä yli edes perehtymättä asiaan. Se ei voi olla oikeus ja kohtuus millään hierarkian tasolla. Kyse on ihan puhtaasti likaisuudesta*

Näillä mennään ja jos tämä on toistuvaa lähden itse pois. En lähde koskaan masinoimaan ketään ketään* toista vastaan, enkä varsinkaan käyttämään siihen masinointiin avukseni jotain hierarkian ylempiä tasoja. Asiat tapahtuvat siellä missä ne tapahtuvat ja ellei kelpaa, niin pitäkää tunkkinne. Kotkan perussuomalaiset ovat tasan tarkkaan puheenjohtajansa Freddy Van Wonterghemin takana. Mikäli tässä tapahtuu muutos, niin siitä ilmoitetaan sitten täältä Kymin piirille, joka voi ilmoittaa siitä edelleen puolueelle. Mikään median kautta tapahtuva masinointi ei meille kelpaa.

Ihan oikeasti hävettää miten tässä näin kävi. En viitsi kirjoittaa enempää, keksikää itse lisää.

* epäilen että kukaan, jonka äidinkieli ei ole suomi osaisi sanoa noin :)

5 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Et aio sanoutua irti Fredin jutuista? :)

Jukka kirjoitti...

Ihmettelen sitä miten on mahdollista perustella tätä poliisitutkintaa jos Linkola saa rauhassa heittää läppää että "kannattaisi varmaan" kun juontaja kysyy että mitä mieltä Linkola on Delhin juomaveden myrkyttämisestä ihmisten vähentämiseksi.

Siksikö että Linkola ei sanonut sanaa "hindu" - siis kansanryhmän nimeä ?

Kuulin perustelun että Linkola ei ole poliitikko / vallan pitäjä. Toisaalta mikä poliitikko Elliläkään on. Ellilä ei muistaakseni vaatinut kenenkään tappavan ketään.

No Freddy olisi varmaan voinut jättää lausuntonsa sanomatta - nyt kun persut on iso puolue niin voisi käyttäytyä hiukan empaattisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisitutkinta on raatokärpäsen ampumista norsupyssyllä, sanoisin.

Mitä ihmeen merkitystä sillä on, jos joku vain auttavasti suomea osaava ja puhuva maahanmuuttaja on päässyt typerillä lausunnoillaan kertajulkisuuteen?

He tekevät sen ihan itse.

Michelange kirjoitti...

Freddy van W. on tosiaan puolikielinen, mutta äärimmäisen huonoa harkintaa möläys hänen taholtaan silti osoittaa; hänen juttunsa ydin on harvinaisen selvää kauraa millä tahansa kielellä.

Olen pettynyt. Jonkun sahuri Hakkaraisen statementit olivat täysin odotettuja ja siksi en itse vaivautunut kommentoimaan niitä mitenkään; ilman pienintäkään epäilystä nuo maakuntien miehet tulevat vielä jatkossakin aiheuttamaan Soinille harmaita hiuksia. Mutta Wonterghemilta siis olisin jostain syystä odottanut hieman korkeampaa tasoa. Lienenkö sittenkin käsittänyt jotakin väärin?

IDA kirjoitti...

"Et aio sanoutua irti Fredin jutuista? :)"

En aio.

Michelangen kanssa samaa mieltä. Kyseessä oli harvinaisen törkeä teksti. Se oli kuitenkin vain yksi kommentti yhteen keskusteluun, eikä kukaan odottanut siitä mitään uutista.

Ja siitä on kyllä myös huomautettu. Tässä vain nyt kävi niin, että jokin ylempi taho otti omaan toimintavaltaansa sen, minkä pienemmät ja alempiasteiset tahot olisivat voineet viedä onnelliseen päätökseen. Mikä on väärin.