lauantai 4. kesäkuuta 2011

Paluu tulevaisuuteen

Takkiraudan tiedetekstissä eräs kommentaattori toteaa, että kelloa olisi käännettävä vähintään sata vuotta taaksepäin. Minusta tämä ei riitä alkuunkaan. Voisimme siirtää ne takaisin keskiaikaan.

Kaari Utrion kirjasta Kalevan tyttäret saa sellaisen käsityksen, että ihmiset olivat keskiajalla enemmän tai vähemmän vapaita sieluja ja ilmeisesti myös jatkuvasti pienessä kännissä. Mikäs sen mukavampaa? Turha ihmislapsen on krapulaa kärsiä, jos se ahdistaa. Loivennellen vaan kohti tulevia koitoksia. Voin myös elävästi kuvitella, kuinka suurta runoutta Klaus Flemingin puheet ovat Turun torilla olleet verrattuna siihen mitä nykyään saamme kuulla valtioneuvoston juhlahuoneistosta.

Eli eiköhän hoideta nettiyhteydet tuulimyllyillä ja aurinkopaneeleilla ja pistetä viinapannut porisemaan. Tämä on ehdotukseni tulevan hallituksen talouspoliittiseksi ohjelmaksi noin pääpiirteissään.

6 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Viinapannujen porina kuulostaa kyllä lupaavalta.

Näin muuten alan olla hiukkasen saanut tarpeekseni tästä polarisoituneesta maahanmuuttohommasta vaikka se oman elämäni kannalta näin ulkosuomalaisena onkin irrelevanttia. Hiukan närästää kun aitoa rasismiakin yritetään lakaista maton alle muun soosin seassa vaikka tavallaan ymmärrän sen että polarisaatio ei juuri vaihtoehtoja tarjoakaan.

Jatkossa varmaankin enemmän potkupalloa (Athletic) & MM-lätkää ;)

IDA kirjoitti...

Jääkääkästä ei sanaakaan. :(

Aika vaikea nähdä missä rasismia pyrittäisiin lakaisemaan maton alle, kun kaiketi jokainen kynnelle kykenevä metsästää sitä kissojen ja koirien kanssa kuten kovalla ja kylmällä 80-luvulla toista pääpaholaista fasismia.

Katsellaan nyt ensi kautena. Kirkossa käynti häiritsee pelien seuraamista ja toisaalta tekisi mieli kirjoittaa enemmän uskonnosta. Se on kuitenkin vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuulivoimalla ei saa sähköä jos ei tuule ja aurinkovoimalla ei saa sähköä jos ei aurinko paista.

IDA ei näköjään reagoinut tuohon edellisen jutun kommenttiin. Oliko se liian pitkä vai pitkästyttävä...

Athletic Clubin osalta voisit pitää tiedot ajan tasalla ja ilmoittaa mitä uutta tiedät.

Tähän blogiisi voisit liittää jonkin kirjallisuusluettelon, jossa olisi kaikki lukemasi katoliseen kirkkoon tai kristinuskoon yleensäkin sekä myös konservativismiin liittyvät kirjat.

IDA kirjoitti...

Ei ollut liian pitkä :D. En vain ehtinyt vastata.

Jonkinlainen lista vaikutteista voisi olla ihan hyvä idea.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmassa minua hämmästytti se että että yhtä aikaa kaivattiin vanhaan hyvään aikaan, mutta oltiin kuitenkin selvästi alkoholivastaisia. Totesin "Minä haluan juoda halpaa viinaa ja mieluiten keittää sen itse niin kuin esivanhempanikin. Miksei viinankeiton vapautus ole ohjelmassa?"

IDA kirjoitti...

Oho! Tuo on selvä puute. Aion Kotkan Perussuomalaisille ehdottaa, että viinankeitto pitää vapauttaa. Itse olen aina luullut, että sitä saa keittää omiksi tarpeiksi.

Tosin on synnintuntoakin hyvä olla. Mitä kyllä nyt onkin, myönnettäköön. Aurinkokennolamput ja internet pelaavat kyllä hyvin pienen tuurijuopottelun jälkeenkin.

Puolueen ohjelma on noilta osin aika vapaa tulkinnoille siitä miten sitä pitäisi toteuttaa. Soininvaaran tulkinta tuskin on oikea. On hyvä vetää vähän yleisiä linjoja, koska, kuten tekstisi kommenteissa näköjään huomataankin, ei kaikkea tosiaankaan uskalla nykyakateemikkojen tehtäväksi jättää ;)