Ratkaisu on täysin tekninen, nykyiset näkemyserot säilyisivät edelleen, mutta silti: PS ja KD yhdistävät eduskuntaryhmänsä, jolloin ryhmästä tulee eduskunnan suurin. Seuraava hallitustunnustelujen vetäjä olisi ainoan vaaleissa voittaneen puolueen puheenjohtaja Timo Soini ja neuvottelut aloitettaisiin Kokoomuksen ja SDP:n kanssa.
Olen itse edelleen sitä mieltä, perusdemarikokoomus olisi paras hallituspohja ja noinhan se ( ehkä ) onnistuisi.
9 kommenttia:
Vaan kun EI kokoomusta. Puolue joka on valmis heittämään kansalaisten rahat pohjattomaan kaivoon, ei saa missään tapauksessa olla asioista päättämässä!
Jyrkkä (mikä tuossa adjektiivissa rimmaa...) EI kokoomukselle. Eikä tarvitse edes perustella sen jälkeen, kun Stubb on suunsa avannut.
Kyllä itse näkisin, että nimenomaan kokoomus, demarit perussuomalaiset olisivat tässä tilanteessa paras hallitus. Kompromissejahan se tietenkin olisi, mutta niin kaikki muutkin vaihtoehdot.
Mutta, kuten moneen kertaan todettu, Vakuusrahastojen nouseminen kysymykseksi, jossa kenelläkään ei ole varmaa eikä haluja perääntyä tietenkin estää tuollaisen hallituksen.
Mietin tilannetta jossa PS olisi hallituksessa ja Kepu oppositiossa. Mitä luulet olisiko maaseutuperusuilla hankaluuksia hallituksessa jos Kepu on oppositiossa? Mietin että tällöin maaseudulla PS ehkä otetaan suurennuslasin alle. Maaseudulla äänestettiin PS:ää koska maalaisten mielestä Kepu unohti maaseudun. Onko vaarana että maaseudulla ne entiset kepulaiset, jotka vaaleissa äänestivät perussuomalaisia, palaisivat takaisin Kepun kannattajiksi?
Onko mitään vastakkainasettelua kaupunkipersujen ja maaseutupersujen välillä? Ja jos PS:n aktiivit olivat ennen Sdp:n, kokoomuksen, ja Kepun kannattajia, niin onko vaara että noiden kolmen vanhan puolueen riidat jatkuisivat PS:n sisällä? Näkyykö se mitenkään PS:n sisällä että joku oli ennen demareissa, joku Kepussa ja joku kokoomuksessa? Valtamedia on keksinyt PS:n sisällä olevian osien väliset riidat mutta kiinnostaisi tietää kuitenkin tämä.
Edellinen kommentti on provo, vaikkakin melko kelvollisesti kirjoitettu - luulisin. (Luultavasti saan vielä itse syyt siitä niskoille.) Yksisilmäisyydestä syyttäisin niin persuja kuin heidän naiiveimpia vastustajijaan. Olin aluksi Hakkaraisen sanavalinnoista, kun luin ne, sitä mieltä että sattuuhan tuota. Kun näin Youtubesta kaverin puhuvan nämä asiat, ajattelin sitä Nietzschen epäsuorasti lainaamaani lausahdusta "yksilössä todellinen hulluus on harvinaista, mutta ihmisjoukossa se on enemmän kuin sääntö". Voin vannoa, etten tiedä kumpi puhuisi järkevämmin: Hakkarainen vai hänen elementtinsä, saha.
Olen edelleen, kaikesta pro-nomatiivisesta haihatuksesta huolimatta "viherpunikki", joka vastaa edellisestä puheenvuorosta. Suomalaiseen, rehelliseen tapaan, minut tapaa selvimmin, kasvokkain osoitteesta "viher.punikki@google.com".
Perussuomalaisille on todettava, että tämä on sekä ironiaa että satiiria, mutta ei parodiaa.
Vieras:
Eivät näy nuo tuollaiset ristiriidat. Suurin osa Suomea lienee tällaista puolittaista, aatelista ( aurinkokennosähköt, puutarhamaja ) maaseutua, jossa itsekin tätä juuri naputtelen.
Luulenkin, että koko nykyinen maaseutu vastaan kaupunki asetelma on omaksuttu Suomeen jenkkielokuvista: kun lukiosta suoraan menee sanomataloon töihin, niin ei tiedä pahassa maailmassa käyneensäkään. Sitten mediaan muodostuu se kuva, joka jo valmiiksi oli mielikuvitusta.
Toki asetelma on myös tietyllä tavalla ikuinen, mutta siis sen soveltaminen Suomeen toimii nykyään tuollaisten "väärien" mielikuvien tasolla.
Riippumatta siitä, mistä maaseutu-kaupunki -jännite on kotoisin, sen ylläpitämisessä on mukana hiukan yli sata rosenttia maaseudun väestöstä.
Voi sitä kaupunkikateutta. Voi sitä vahingoniloa, kun Helsingissä satoi viime talvena lunta.
Miksi sdp kieltäytyi 10.6 hallitustunnustelijan vaihdosta ja pääministerin paikasta? Koska Kataisen syrjäyttäminen olisi tuonut PS:n taas hallitusneuvotteluihin. EU-asioissa Sdp ei ole niin dogmaattisen jyrkkä kuin kokoomus, joten hallituspohja spd-ps-kepu olisi täysin mahdollinen.
Mutta eliitti haluaa PS:n oppositioon.
Jyrki Katainen ei kertonut kaikkea 10.6: hän olisi sallinut PS:lle vain kaksi äänestystä hallituksen linjaa vastaan, mitä hän ei kertonut tv:ssä. Valheen toistivat kaikki tv-uutiset ja totuus löytyy vain Jussi Niinistön blogista.
Halonen ja Lipponen painostavat sdp:tä, ja näitä ohjaa ruotsalainen rahavalta.
9.5.2011 tv-uutisissa Lipponen haukkui perussuomalaiset, varmaankin tarkoituksena sysätä nämä oppositioon.
http://www.thoughts.com/aabee/ps
http://lyyxem.freehostia.com/teljo.htm
Lähetä kommentti