maanantai 20. kesäkuuta 2011

Politiikka II

Sovittiin, että asiaa ei kirjata hallitusohjelmaan kristillisten vastustuksen takia, mutta eduskunnassa tehdään lakialoite oikeusministeriön avustuksella ja kaikki muut paitsi KD sitoutuivat tämän lain läpiviemiseen. Lakialoitteen taakse kerätään vähintään 100 nimeä

Noin kertoo Uusi Suomi.

Jokainen Kokoomuksen, SDP:n, RKP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustaja on siis sen takana ja sitoutunut siihen, että miesparien oikeus perheen ulkopuoliseen adoptioon toteutetaan tämän hallituskauden aikana.

Odotan lievällä mielenkiinnolla asian tuloa esille eduskunnassa. Kokoomus edustajineen, jäsenineen ja kannattajineen on jo - ainakin uutisen perusteella - sitoutunut lain läpi viemiseen, mutta ovathan oppositiossa Keskustapuolue ja Perussuomalaiset. Eli kiivastakin keskusteluakin voi syntyä, vaikka kansallinen Kokoomus on asian jo sopinutkin ja laki sukupuolineutraalista avioliitosta tullaan viemään läpi tällä vaalikaudella.

Ihan oikeasti hävettäisi olla kokkari tai demari nyt. Olisi pakko olla sillä kannalla, että kaksi keskenään asuvaa miestä voivat adoptoida lapsia ja perustaa perheen, koska puolue sanoo niin. Ja sitten taas valehdella ennen seuraavia vaaleja. Onneksi en ole kokkari, enkä demari. Noiden puolueiden edustajille toivotan kuitenkin onnea, itsehän he henkilökohtaisesti asioista päättävät.

1 kommentti:

Yli-Balthasar kirjoitti...

Jotenkin koomillista tämä sukupuolineutraalius. Kuten ehkä muistatte, saatiin Suomeen uusi sukunimilaki vuosien feministisen myyräntyön jälkeen. Naisten piti siis saada pitää oma sukunimensä ja lain mukaan se nykyään onnistuu. Kuitenkin valtaosa aviopareista ottaa yhteisen, yleensä miehen sukunimen jostain tai toisesta syystä.

Nyt kuitenkin eräät voimakkaasti feministiset tahot haluavat, että homostelijat ottavat yhteisen sukunimen. Ks. Oden blogikommentti

Sukunimihän on loppujen lopuksi sosiaalinen konstruktio ja voisimme palata aivan hyvin patronyymeihin.

Sanavahvistus "snedala", sen voisi kai suomentaa kierolaksi ;)