keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kaksi viikkoa

Jussi Halla-ahon tuomio annetaan kahden viikon kuluttua. Tuomiosta riippuen jatkan kiihottamista kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomista, joko korostuneella intensiteetillä tai sitten vain entiseen leppoisaan tapaan, tuomion julistamisen jälkeen.

Siihen asti aion keskittyä Katolisen katekismuksen lukemiseen ( valituksen perintö on vielä osittain murskaamatta ) ja esitän tässä käsitykseni tapahtumien tähänastisesta kulusta:

- Vihreät naiset ilmoittavat tekevänsä tukintapyynnön Jussi Halla-ahon tekstistä Monikulttuurisuus ja nainen.
- Vihreät naiset viivyttävät tutkintapyyntöä varmistaakseen kaikki siihen liittyvät lailliset seikat.
- Vihreät naiset jättävät tutkintapyynnön.
- Poliisi ei löydä syytteille perusteita, mutta koska kyseessä on sotarikos tai rikos ihmisyyttä vastaan asia ohjataan valtionsyyttäjälle.
- Valtionsyyttäjä Illman ei näe syytteen nostamista Vihreiden naisten tutkintapyynnön pohjalta perustelluksi, mutta palauttaa pallon poliisille vaatien poliisia tutkimaan kaikki Jussi Halla-ahon tekstit.
- Tästä vittuuntuneina asiaa tutkivat poliisit löytävät Jussi Halla-ahon tekstin Muutama täky Illmannin Mikalle.
- Mika Illman ei asianosaisena voi tehdä syyttämis/syyttämättäjättämispäätöstä, mutta apulaisvaltakunnansyyttäjä Kalske päättää jatkaa poliisien jekkua ja tekee syyttämispäätöksen ja kehottaa kaupunginsyyttäjää hoitamaan asian.
- Kaupunginsyyttäjä tekee työnsä. Ensimmäinen kommentti salista ulostulleilta oli, että syyttäjä teki kaikkensa hävitäkseen jutun. Mutta näin kai aina.

Nyt odotellaankin sitten paitsi tuomiota, myös sitä valittaako joku oikeuskanslerille. Ihan vallan kolmijako-opin kertaamiseksi olisi kiva nähdä oikeudenkäynti Valtakunnansyyttäjän virastoa vastaan.

PS.

Täytyy vielä mainostaa, elleivät kaikki blogin lukijat jo tunne asiaa, Homma TV:n ohjelmistoa. RistoA ja Matias hoitelevat kaiken muun häsläämisen ohella rennosti koko jutun ja jälki on vähintäänkin asiallista ja oli verkossa melkein heti oikeudenkäynnin jälkeen:

Teemu Lahtinen.
Jussi Halla-aho.
Jukka Hankamäki.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Oletan, ettei kukaan poliisimies ole niin tyhmä, että innoissaan tutkii tätä juttua. Tutkittava on kun käsketään. Kyllä he näkevät, että kyse on spekuleeraamisesta.

Jos tuosta tulee tuomio niin politiikka nauraa oieudelle. Ja suuri osa vallan vahtikoirista nauraa mukana eikä ymmärrä hävetä. Surullista.

herranen kirjoitti...

Myös Jyrki Virolainen on kirjoittanut Jussin oikeudenkäynnistä:

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2009/08/140-halla-ahon-oikeudenkaynti.html

Jukka Aakula kirjoitti...

Uskon että noin juttu nimenomaan meni. Paras kuvaus prosessista ehkä tähän mennessä.