tiistai 19. kesäkuuta 2007

Lukijapalvelutiedote

Siirrän Athletic Bilbaota koskevan kirjoittelun Futisforumille. Tavanomaisen läpän lisäksi yritän oikeasti seurata mitä joukkueessa tapahtuu. Kunhan saan imuroitua viime kauden pelejä ja näen tulevan kauden pelejä niin kommentoin enemmän myös itse pääasiaa, eli peliä, joka toisaalta ei kyllä ole politiikasta riippumatonta.

Bilbao aiheen voisi lopettaa tähän veikeään videoon, joka viittaa siihen, että Euroopan alkuperäiskansoilla voisi kuin voisikin olla jotain yhteistä. Ainakin pelaajat tuntuvat ujostelevan laulamista ja kaikenlainen, kääkkä-ääliömäinen "we are the champions" - uho, joka tahditti Madridin mestaruusjuhlia, loistaa poissaolollaan. Mielestäni tyylikkäästi.

Lopussa esiintyvän naisjoukkueen edesottamuksien kommentointi sopii ehkä tänne, joten ei täälläkään Bilbaota kokonaan ehkä hylätä.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Olikohan sittenkään sattumaa, että Bilbaon valmentajana on toiminut toisen eurooppalaisen vähemmistökansan eli walesilaisten edustaja John Toschack. Ehkä Martti Kuusela joskus valmentaa Bilbaota. Mene ja tiedä.

IDA kirjoitti...

Oli se varmaan kansallisessa mielessä sattumaa. Toisaalta Real Sociedadin muutettua vain baskimaan kasvatteja politiikkaansa, niin ensimmäinen ulkomaalainen pelaaja taisi olla irlantilainen.

Kuusela on hyvä, mutta Antti "Mursu" Muurisella olisi viikset kuin kunnon baskilla ;)

Toisaalta kyllä luulen, että jalkapallossa baskeilla olisi enemmän annettavaa meille suomalaisille, kuin meillä on heille. Baskivalmentaja Hodgsonin tilalle, jos EM-projekti pettää?