maanantai 4. kesäkuuta 2007

Lehdistökatsaus

Iltalehden Aarno Laitinen on muun ohessa huomannut vanhan totuuden, että Suomi on poikkeuksellinen kansakunta, jossa on kansa on selkeästi älymystöään viisaampaa ja kirjoittaa asiasta kolumnissaan. Nykymenossa pelottavinta onkin ehkä se, että tuo totuus voidaan joutua tulevaisuudessa kirjoittamaan: Kansa oli selkeästi älymystöään viisaampaa.


Samasta asiasta, eli koulutuksesta ilmestyi joku aika sitten Charles Murrayn kohtalaisen hieno, kolmiosainen kolumnisarja: Intelligence in the Classroom, What's Wrong With Vocational School ja Aztecs vs. Greeks. Vaikka juttu on selvästi amerikkalaispainotteinen, niin se on varmasti merkittävä, koska nykyään kaikki ajatukset kulkevat Amerikasta Eurabiaan ja sieltä edelleen Suomeen. Älymystömmehän on kykenemätön tuottamaan omaa ajattelua. Älymystöllä tarkoitan siis mediaväkeä ja sitä osaa oppineistosta, joka mediassa on esillä. Varsinaista sivistyneistöäkin Suomessa toki on. Se on vain ilmeisesti katsonut parhaimmaksi mennä piiloon.

Maahanmuuttovastaisuus on USA:ssa voimistumassa ja laajenemassa. Linkkien kautta löytää Thomas Sowellin kaksi vuotta vanhan artikkelin, joka kertoo yksinkertaisen tehokkaasti mistä väitteessä "tarvitsemme siirtolaisia tekemään töitä, jotka eivät enää kantaväestölle kelpaa" on kysymys. Seuraavan kerran, kun kuulee jonkun poliitikon sanovan tuon, niin siitä tietää välittömästi, että kyseessä on tyyppi, jolla ei yksinkertaisesti ole mitään edellytyksiä olla päättämässä yhteisistä asioista.

Ei kommentteja: