torstai 7. kesäkuuta 2007

Aira Kemiläinen Fan Club

Teemu kirjoittaa siitä mikä on se poliittinen voima, joka voi pelastaa monikurjistuvan Euroopan. Johtaja on tietysti aina oikeassa, joten ei siitä sen enempää.

Nyt, kun Athletic Club Bilbaon puheenjohtajana on nainen on ehkä aika myöntää, että naisetkin osaavat ajatella. Suomen viisaimpia naisia taitaa olla Aira Kemiläinen, joka kirjoittaa viisaita niin amerikkalaisesta nationalismista kuin Suomen asemasta lännen historiankirjoituksessakin.

Suomessa kansallismielisyyden ongelma on, että kansallismielisyys käsitetään kaikissa vanhoissa poliittisissa liikkeissä niin oikeistossa, vasemmistossa kuin vihreissäkin täysin väärin ja täsmälleen siten kuten amerikkalaiset ovat tyhjäpäisille ystävillemme asiat kertoneet. Amerikkalaisten käsitys nationalismista on harvinaisen typerä ja historiallisesti väärä. Nimenomaan nationalismi lähtee kaikkien kansojen itsemääräämisoikeuden kunnioittamisesta. Amerikkalaisten hyvänä pitämä patriotismi on yksinkertaisesti vain isänmaallinen tunne, joka ei ota mitään kantaa muiden kansojen asemaan. Patriootti voi silmää räpäyttämättä alistaa muut kansat ja usein tekeekin niin, nationalisti taas ei voi, koska kansan oikeus hallita itseään on keskeinen arvo.

Ei kommentteja: