keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

Evoluution puolesta 6

Eilen vein kaikki lonkkaleikkauksen jälkeen tarvittavat apuvälineet pois. Sauvat tosin jätin varmuuden vuoksi, mutta projekti kokonaisuudessaan tuntuu etenevän hyvin, sillä en niitä juuri enää käytä.

Samalla reissulla piti hakea kaupasta joku jännä sotapeli tietokoneelle ja koska olen lapsellinen kaheli, mutta toki ylpeä siitä, en malttanut olla nappaamatta mukaani hyllystä silmään tarttunutta Pro Evolution Soccer 6 - peliä Playstationille. Olen aiemmin pelannut pelin ensimmäistä versiota ja se oli yksi parhaista peleistä, joihin olen koskaan tutustunut.

Tämä uusin on käytännössä sama peli. Aloitin amatööritasolla kaksi eri sarjaa ja omaksuin nopeasti systeemin niin hyvin, että pääsin Suomen joukkueella MM-kisoihin samasta lohkosta Norjan, Englannin ja Skotlannin kanssa voittaen lohkon ilman tappioita. Englannin liigan avausottelussa taas pelasin Tottenham Hotspureilla 1 - 1 kotitasapelin kansainvälistä rikollisen rahan puhtaaksipesujärjestöä Chelseaa vastaan. Amatööritasolla jatkaen kalinaliigan voitto näyttäisi siis aika selvältä, jos jaksaisi pelata kaikki liigan ottelut.

Samankaltaisuudesta huolimatta peli on selvästi kehittynyt, sillä ykköstä pelailin aikanaan sen verran, että voitot olivat rutiinia vaikeammillakin tasoilla. Peli peliltä näyttääkin selvemmältä, että japanilaiset kehittäjät ovat jälleen käyttäneet aikaansa jo valmiiksi hyvän pelin hiomiseen entistä paremmaksi sen sijaan, että he olisivat yrittäneet keksiä siihen aina vain uusia, markkinointiarvoltaan hätkähdyttäviä ominaisuuksia. Pelin tekijöiltä kannattaisikin varmasti kysellä miten käytettävissä olevat resurssit kohdistetaan oikein, jos sellaisia asioita joutuu miettimään.

Kaiken kaikkiaan pelissä on jotensakin maaginen ote ja jos olisin vielä lapsellisempi kaheli pelailisin sitä varmaan päivät pitkät. Nyt täytyy olla tyytyväinen siihen, että peli jaksottuu sellaisiksi sopivan mittaisiksi kokonaisuuksiksi, että sitä voi helposti harrastaa.

2 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Onnea Lonkasta !
Fiilarit kuulostaa tutulta
Muistelen lämmöllä sydänlihastulehdus+ Sid M (Civilisation 2).

Joskus virtuaalinen elämä on oikeaa parempaa, voi jopa voittaa....

IDA kirjoitti...

Kiitoksia.

Civilisation on Championship Managerin ohella niitä pelejä, joihin on joskus ollut oikeasti koukussa.

PES, ja konsolipelit yleisemmin, ovat siitä hyviä, että niitä voi pelata lyhyinä jaksoina jäämättä mitenkään koukkuun. Hyvää viihdettä ja PES on teknisenä suorituksenakin niin huima, että pakko ihailla.

Ja virtuaalinen elämä on todistetusti oikeaa parempaa. Suomi voitti MM-kisojen avausottelussa itsensä Saksan 1 - 0. Muut lohkon joukkueet Saudi-Arabia ja Uruguya ovat siihen verrattuna suupaloja, joten jatkoonhan tästä mennään ;)