torstai 5. huhtikuuta 2007

Etnopositiivinen heterolineaarisuus

Kuten Pascal Prevent on osoittanut lähestyttäessä zeniittiä funktion lineaarisuus on ehdoton ehto vertigon välttämiselle. Ilman heteroutta ei voi olla lineaarisuutta* joten olemme tällöin tilanteessa, jossa heteronormatiivisuus on väistämättä arvioitava ja määriteltävä. Menemättä matemaattisiin yksityiskohtiin heteronormatiivisuus lineaarisimmassa muodossaan, siis heterolineaarisuus, on etnopositiivinen eksistenssi per se.

Vain heterolineaarisuus voi siis viedä meidät zeniittiin ja sen yli. Vain heterolineaarinen ajattelu johtaa niiden jo antiikkiin pohjaavien valistuksen ihanteiden toteutumiseen, jotka on tiivistetty sanoihin: citius, altius, fortius. Tätä totuutta ei länsimainen filosofia voi enää välttää. Seuraava kansainvälinen seminaari on Pekingissä 2008 ja se voi olla, ellei nyt viimeinen, niin yksi viimeisistä tilaisuuksista konstruoida kirkkaaksi se hämärtynyt ajatus, että naisten keihäs on miesten keihästä kevyempi, mutta ei - heterolineaarisuudesta johtuen - lennäkään pidemmälle.


*Snow et al: Lineage and Times, from Mist to Mythology, Tatterville University Press 2003

3 kommenttia:

Poropoliisi kirjoitti...

No huhhuh. Täytynee popsia hallusiogeenejä, jotta tuon tekstin sisältö aukeaisi..

IDA kirjoitti...

Kyllä ihan kotimaisista tarveaineista kokatun sienimuhennoksen pitäisi riittää.

Kasimir Lütha kirjoitti...

Hieno parodia. Ei erota mitenkään aidosta. Muutama lähdeviite vain lisää, niin ainakaan humanistiopiskelija esim. taiteentutkimuksen laitokselta ei huomaisi mitään.