Edessä on päivä sairaalassa, röntgen ja kaikkea muuta, joten kehutaan lääkäreitä.
Lääkärit ovat varmaan ainoa todelliseen kognitiiviseen yläluokkaan kuuluva ammattiryhmä, joka joutuu jatkuvasti työssään tekemisiin todellisen kognitiivisen alaluokan kanssa. Siksi lääkäreiden yhteiskunnalliset mielipiteet ovat yleensä kiinnostavia ja realistisia. Toki hörhöjä on heidänkin joukossaan, mutta vältellään niitä tänään ja laitetaan linkki kaikkien hyvin ihmisten suosikkilääkäriin Theodore Dalrympleen niille joita lukeminen kiinnostaa. Toimikoon hän vaikka voodoonukkena, johon voi pistellä henkisiä neuloja.
Kiinalaisittain katsottuna tilanne vaikuttaa hyvältä. Kirurgian poliklinikka on kerroksessa kolme ja osasto kerroksessa viisi, aivan kuin epäonnen lukua neljä ei olisi maailmassa olemassakaan.
Pahempi juttu muuten Simpsoneille tuo:
"Simpsons" cartoon show was initially a flop in both countries - because Homer and Bart and the other characters only have four fingers.
Ja tietysti todistaa osaltaan sen, että neljä on kuin onkin epäonnenluku. Jos niillä olisi ollut viisi sormea, kuten kaikilla muillakin, ne olisivat olleet isoja Japanissa ja keränneet hyvät rahat.
2 kommenttia:
tarkoitatko kognitiivisella alaluokalla lähihoitajia. Ainakaan lääkäriäitini ei suhtaudu mihinkään kansanryhmään niin kielteisin ennakkokäsityksin kuin lähihoitajiin. Lapsensa ja lähihoitajan häihin äitini ei luultavasti tulisi paikalle.
"tarkoitatko kognitiivisella alaluokalla lähihoitajia."
En, vaan potilaita. Lähinnä itseäni siis ;)
Tuon, käsittääkseni täysin paikkansa pitävän Bell Curve - kuvion mukaan lääkärit näyttäisivät olevan juuri se ammattiryhmä, joka ei pääse luokkakantaisesti eriytymään vaan he joutuvat aina ammatillisesti tekemisiin koko väestön kanssa.
Teoriahan menee niin, että modernissa yhteiskunnassa kellokäyrän molemmat puolet eristäytyvät toisistaan mikä luo sitten uusia yhteiskunnallisia ongelmia. Tulee niin sanottuja älyllisiä luokkia vanhojen luokkien sijaan älykkäiden naidessa toisiaan ja tyhmien toisiaan.
Tuo oli siis erittäin yksinkertaistettu selitys. Kannattaa tutustua itse kirjaan. Se on klassikko jo.
Lähetä kommentti