lauantai 27. tammikuuta 2007

Uusia, kansallisia identiteettejä

Eräs aikamme mielenvikaisuuden oireita on kuinka britit pääministeritasoa myöten selittävät, että heidän pitää luoda uudelleen, uudenlainen kansallinen brittiläisyys. Homma on monin tavoin älytöntä, mutta pari pointsia voisi heittää. Ensinnäkään tuo uusi brittiläisyys ei voi perustua mihinkään muuhun kuin siihen mikä jo ennen oli ja jonka nämä erilaiset blairit ovat onnistuneet täydelleen ryssimään ja toisekseen niin sanotut uudet britit eivät välttämättä ole lainkaan kiinnostuneita olemaan brittiläisiä. Blairilla seuraajineen on siis edessään itse luotuun tilanteeseen asetettu, mahdoton tehtävä ja niinpä nurkan takana aloitellaankin jo englantilaista sisällisotaa.

Toivoa sopii, että vaikka suomalaiset poliitikot ovat kuin kusi sukassa he sentään huomaisivat mitä maailmalla tapahtuu. Muuten voimme parinkymmenen vuoden päästä kuulla tämän tyylisen päämisterin tiedotuksen: "Pyydän omasta ja hallitukseni puolesta anteeksi, mutta meidän on alettava uudelleen luomaan uutta kansallista suomalaisuutta. Parhaimman mahdollisen lähtölaukauksen tälle tehtävälle luonnollisesti saamme, kun eroan tässä saman tien tehtävistäni."

Ja tuo toki on siinä tapauksessa, jos Suomi seuraa maahanmuuttopolitiikassaan Englannin, Hollannin, Ranskan ja Ruotsin kaltaisia maita se paras mahdollinen skenaario.

1 kommentti:

repardpo kirjoitti...

Heikko signaali voisi olla Suomen ulkomaalaislaki! Ei tartte olla tohtori, jotta voisi päätellä, että siitä laista vaikka voi johtua mm. että Suomessa on vähemmän oleskeluluvan saaneita ulkomaalaisia kuin ulkomailla on ulkomaalaisia. No, höh.