sunnuntai 2. helmikuuta 2014

No niin, no niin...


Liturginen vuorokausi on vaihtunut, joten on mahdollista keskittyä urheiluun ja politiikkaan. Illan ehdoton kohokohta Athletic Club Bilbao - Real Madrid alkaa useista streameista kello 22:00:00 Suomen aikaa. Bilbao on nimennyt otteluun seuraavat pelaajat: Iraizoz, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza ja Balenziaga. Tuomari käsiteltiin jo aiemmin, joten palataan avauskokoonpanoon, kun on sen aika. Bilbaolla on takanaan kohtuullisen hyvä, mutta epäonninen cupottelu Atleticoa vastaan, mutta sen ei pitäisi paljon painaa. Sarjataulukon kannalta ottelulla ei ole suurta merkitystä, mutta onhan Madrid aina Madrid, joten kotivoitto on lähes pakollinen suoritus. Kokoonpanot ilmestynevät jossain 21:30:00 paikkeilla.

Yöllä kello 01:00:00 alkaa sitten Super Bowl, jossa vastakkain ovat Denver Broncos ja Seattle Seahawks. Riipunee siitä pystyykö Broncos edelleen hienoon heittopeliin Seahawksin puolustusta vastaan miten ottelussa käy. Hiljalleen, näkemättä muuta kuin nauhoitettuna Denverin pelin New Englandia vastaan alan hiljalleen kallistumaan Seattlen voiton puolelle.

Otteluiden aikana saatan esittää oikeita näkemyksiä eurovaaleista. Tunnen lähinnä Juho Eerolan ja Jussi Halla-ahon teemoja. Ne ovat realistisia, oikeansuuntaisia ja tietoisia vaikutusmahdollisuuksista. Vallankumouksia ei tehdä europarlamentissa, mutta vallan järkiinnyttämiseksi sielläkin on mahdollisuus vaikuttaa. Ja siitä lähdetään, että baskeillakin on oikeus päättää mikä on heidän suhteensa Euroopan unioniin, vaikka rikollisjärjestö FIFA ei maajoukkuetta suokaan.

Näillä siis mennään. Palaamme asiaan siis noin kello 21:30:00 Suomen aikaa. Synkronoikaa Rolexinne.

Athleticin aloituskokoonpano:

Iraizoz

De Marcos
Gurpegi 
Laporte
Balenziaga 

Iturraspe 
Mikel Rico 

Susaeta 
Herrera 
Muniain 

Aduriz. 

Penkillä 

Iago Herrerín 
San José
Beñat
Kike Sola
Ibai
Iraola
Ekiza.

Ei valittamista. Ehkä Iraola nostetaan tuolta puolustukseen tekemään yksi maali.

Peli on lähtenyt käyntiin. Kisasastudioni, jota valaisee pieni, vaatimaton pöytälamppu, koostuu HP 14 ja Acer C7 Cromebookeista ja Nokia N8 puhelimesta. Ajantasaisuus on siis taattu. Ottelun arvolle sopivasti molemmilla joukkueilla on perinteiset peliasunsa. Athletic punavalkoraidallisissa paidoissa ja mustissa housuissa, Madrid taas täysivalkoisissa. Pian kahdeksan minuuttia pelattu. Odotellaan Athleticin avausmaalia.

Puoliaikatulos: Athletic Club 0 - Real Madrid 0. Xabi Alonsolle aivan aiheellinen varoitus. Noin 15 minuutin peli jälkeen Bilbao alkoi ottaa hommaa haltuun ja oli selvästi hallitseva. Yksi maalipaikka oli lähes selvä, mutta Aduriz laukoi ohi. Muutenkin Bilbaolla oli hyviä hyökkäyksiä. Huomio kiinnittyi kuitenkin myös hyvään puolustukseen ja joukkueen nopeaan liikkumiseen, joka toisaalta jättää hieman epävarman vaikutelman ja koko ajan saa pelätä. Madrid ei kuitenkaan saanut hyökkäyspäässä, sikäli kuin siellä edes oli, aikaan yhtään mitään. Athleticin pelaajat juoksevat paljon ja nopeasti. Toivottavasti kunto on hyvä. Vanhan fraasin mukaan "maali roikkui ilmassa". Mikäli sama meno jatkuu toisen puoliajan, niin sieltä se myös tulee.

Madrid meni ja teki maalin. Se on kyllä hallinnutkin toista puoliaikaa pelannut paljon pirteämmin kuin ensimmäisellä.  No, 25 minuuttia vielä aikaa tasoittaa ja voittaa.

Lopputulos Athletic Club 1 - Real Madrid 1. Streami rupesi ärsyttävästi pätkimään ja vaihtaessi jollekin arabialaiselle kanavalle jäi Bilbaon tasoitus näkemättä. Ibai Gomez sen kuitenkin teki. Athletic Club oli taas loppua kohden pirteämpi, eikä kotitasuriin tyydytty, vaan voittoa haettiin. Iturraspe sai varoituksen aika turhaan. Ensi vuonna tämä joukkue menestyy kyllä eurokentillä hyvin.

Reilu tunti aikaa Super Bowlin alkuun. Taidanpa polttaa piipullisen. Super Bowl näköjään tulee molemmilta Nelosen urheilukanavilta, jotka kuulemma näkyvät ilmaiseksi Super Bowl - viikonlopun kunniaksi. Pointsit neloselle.

1. Neljännes lopuillaan. Super Bowlissa tauot ovat turhan pitkiä. Denver aloitti pelin todella oudolla omalla maalilla. Manning ei ollut valmiina, kun keskushyökkääjä heitti pallon taakse ja se lensi omaan maaliin. Seattlelle kaksi pistettä lahjaksi ja hyökkäysvuoro. Seatle puristi potkumaalietäisyydelle ja tilanne 0 - 5. Denverin hyökkäys hyytyi kolmeen yritykseen eikä edennyt jaardiakaan. Seattle painoi taas potkumaalietäisyydelle ja peli 0 - 8. Nyt Denverin kolmas hyökkäysyritys päättyi Seattle syötönkatkoon. Ensimmäistä neljännestä 59 sekuntia jäljellä. Jos keittäisi tässä välissä kahvit. Ensimmäinen neljännes siis 0 - 8 Seattlelle, jolle jäi hyökkäys ja joka aloittaa toisen neljänneksen toisella yrityksellä hyvistä kenttäasemista.

Seahawks teki tyylikkäästi touchdownin. Sen jälkeen Broncos jo näytti saavan hyökkäyksen kuntoon ja eteni jonkin verran, mutta tämäkin päätyi pallonmenetykseen, josta pallon kaapannut Seattlen pelaaja juoksi suoraan touchdownin. Ja reilut kolme minuuttia ollessa aikaa Denver lähti hyökkäykseen ja oli rähmätä pallon Seattlelle heti ensimmäisellä yrityksellä. Pitkän videotarkastelun jälkeen pallo kuitenkin tuomittiin Denverille, jonka jälkeen Denver onnistui etenemään aivan kohtuullisesti ja olisi saanutkin potkumaalin, mutta päätti yrittää neljännellä yrityksellä touchdowniin etenemistä, eikä onnistunut. Seattlelle jäi kelloon 1 minuutti hyökkäykselle, jonka Seattle antoi kulua loppuun. Puoliaikashow tulossa, joten televisio äänettömälle, tai kokonaan kiinni. Toinen puoliaika alkaa Seattlen hyökkäyksellä, eli melkein tässä olisi tapahduttava Denverin onnistumisten lisäksi Seattlen epäonnistumisia, jos Denver vielä aikoo pelin viedä.

Puoliaikatulos Denver 0 - Seattle 22.

Seattle palautti aloituspotkun suoraan maaliin. Kaksi sekuntia pelattu ja 0 - 29. Denver eteni neljässä ja puolessa minuutissa puoleen kenttään ja tilanteessa neljäs yritys ja 12 jaardia luovutti pallon Seattlelle. Seattle eteni pelkillä juoksupeleillä kuluttaen kelloa kolmisen minuuttia. Denverin hyökkäyksen ollessa NFL:n paras sen olisi jo aika saada jotain aikaan. Kymmenen jaardin eteneminen ja sitten hienon syötön jälkeen pallon rähmäys, puolustuksen tyylikkäällä avustuksella, mutta silti. Seattle eteni vakuuttavasti ja teki kaksi komeaa, pitkää heittopeliä peräkkäin, joista toisesta touchdown.  0 - 36. Jännitysmomentti alkaa olla lähinnä siinä saako NFL:n paras hyökkäys aikaiseksi pistettäkään. Vaikka saisi jokaisella hyökkäysvuorollaan, niin Seattle voinee pelata kellon loppuun juoksupeleillä. Denver eteni tyylikkäästi ja sai heittopelin kulkemaan ja onnistui kahden lisäpisteen yrityksessä. Kolmannen neljänneksen jälkeen 8 - 36, eli Denverin pitäisi tehdä neljä toucdownia jatkoajalle pääsemiseksi.

Seattle eteni kuin kone omalla hyökkäysvuorollaan 3 minuuttia 15 sekuntia, tilanne 8 - 43. Mielenkiintoisena knoppitietona, että Seattlen pelinrakentaja rookiena tienaa 0,5 miljoonaa dollaria kaudessa, Peyton Manning Denverissä 14 miljoonaa.  Denver eteni jonkin matkaa 2 minuutissa. Seattle pääsi hyökkäämään hyvistä asemista puolesta kentästä. Seattle hyökkäsi reilut 4 minuuttia. Denverin ilmeisesti viimeinen hyökkäys  alkaa sinänsä hyvistä asemista vapaalta kentältä. Pallon menetys ja Seattle pääsee aloittamaan hyökkäyksen syvältä Denverin puolelta. Seattlen puolustus, joka kyllä on pelin ratkaissut, juhlii jo täysillä vaikka kolme minuuttia jäljellä. Tätä voisi kutsua jo höntsäämiseksi. Denverin hyökkäys vielä kentälle. No niin, antaa kellon kulua loppuun.

Lopputulos Denver 8 - Seattle 43. Parhaaksi pelaajaksi valittiin Malcolm Smith Seattlen puolustuksesta. NFL:ssä työn ja loman suhde on kohdallaan koska kausi alkaa taas syyskuussa.


6 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Katsoin joskus Super Bowlin ja muistan edelleen Peyton Manningin. Kaverilla on kohtuullisen hyvä silmä syötöille, parhaimmillaan aika lähellä Ander Herreran tasoa.

Itse odotan 2015 Rugbyn World Cuppia enemmän kuin mitään jenkkifutista - syöttelyyn perustuva peli kun on keskimäärin viihdyttävämpää katseltavaa kuin kuljettamiseen perustuva.

IDA kirjoitti...

Ei mitään rugbya vastaan. Kotkan PS:ssä on pelaajiakin :D. Jenkkifutis on minusta kuitenkin hyvin rytmittyvää ja mukavaa seurattavaa. Tietysti hieno syöttöpeli on hienoa, mutta, mutta...

Madrid on aloittanut selvästi kovemmalla temmolla toisen puoliajan ja maalipaikkojakin ollut. Iraola taisi tulla kentälle

Vasarahammer kirjoitti...

Jenkkifutis ei ole koskaan minua innostanut. Vika on kyllä minussa, koska ne ole viitsinyt perehtyä lajin hienouksiin.

Toisaalta mailapeli kriketti taas on ylevää, hienoa ja jaloa. Monen muun mielestä näin ei välttämättä ole.

IDA kirjoitti...

Ei se välttämättä vaadi kuin yhden pelin katsomisen, että pääsee alusta sisään. Super Bowlista on hyvä aloittaa. Tavallaanhan siinä pelataan sekä toista joukkuetta, että kelloa vastaan. Hyökkäävä joukkue pitää palloa niin kauan kuin pystyy etenemään.

sozaburo kirjoitti...

Oli ansaittu tasuri. Jälleen kerran toinen puoliaika oli koitua kohtaloksi kun ekassa ei palloa saada sisään vaikka tilanteita piisaa.

Ronaldolta tosi säälittävää toi posken kynsiminen.

Nyt on ollut hyviä striimejä viime peleissä. Hyvää kuvaa jopa 24"-näytöllä ja pätkiminen olematonta :)

Tomi kirjoitti...

Venajalla alkaa kohta olympialaiset. Saat sinakin seurata kunnon urheilua (esim. maastohiihtoa) potkupallon sijaan.