keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vahva reklamaatio SamsungilleSamsungin Xpress M2022W ei ole mikään Google Cloud Print Ready tulostin, jos moisella ei tarkoiteta sitä, että sillä voi tulostaa langattomasti niistä koneista jonne sen ohjelmisto on asennettu CD-ROM - levyltä. Näin ainakin jos noudattaa Samsungin omia ohjeita ohjekirjasta ja verkosta, jossa niiden surkeus on käsinkosketeltavaa ja johtaa käyttäjän asennusohjeiden sijasta ainoastaan silmukkaan printterien mainossivulle ja Cloud Printerin lisäämiseksi tarjottu linkki sitten lopulta johtaa tuohon umpikujaan.

Kyllä tämä tietenkin tästä, mutta vaivattomuus tästä on enemmän kuin kaukana. Langattomaan verkkoon yhdistäminen vaati Windows-konetta, joka nyt tulostaa iloisen langattomasti. Samassa langattomassa verkossa olevat Chromebook ja puhelin eivät tiedä tulostimesta tuon taivaallista. Katsellaan, mutta ilmaistaan selkeä pettymys jo nyt koko Cloud Printtiin, koska "olet vaan niin huono" pätee varmaan tässäkin ja reklamaatio jäisi kirjoittamatta sen jälkeen, kun älyttömän nysväämisen kautta on jotenkin saanut Cloud Printin toimimaan.

P.S.

Ghromen asetukset printterin lisäämiseksi ilmoittavat seuraavaa: "Vaikuttaa siltä, että verkkoon rekisteröitäviä laitteita ei ole saatavilla. Jos laitteesi on päällä ja yhdistettynä internetiin, kokeile sen rekisteröimistä käyttöoppaan ohjeiden mukaan." Tässä voisi kysyä, että minkä käyttöoppaan? Senkö, joka on Windows-koneessa rompulla? Ilmeisesti täytyy kokeilla rekisteröimistä siltä Windows-koneelta sitten.

P.P.S

Ehkä kaiken huippu on, että tulostin näkyy omana langattomana verkkonaan, mutta ei anna yhteyttä, koska salasana on väärä. Käyttöohjeissa mitään salasanaa ei tietenkään anneta, ja on aika mahdoton tietää minkä salasanan tulostin on itselleen generoinut, koska asennusvaiheessa kysyttiin vain oman wlanin salasanaa.

Ja lisää:

Nopeasti pääsi jo niin pitkälle, että tulostin rekisteröityi tililläni Cloud Print - verkkoon koneelta, jolle tulostin asennettiin. Nyt kaikki koneet työstävät tulostukset ja lisäävät ne valmiina tulostustöihin. Pritteri ei vain tulosta niitä. Eli jos kopioisi tulostustyö tikulle ja kopioisi ne koneelle, jolta Cloud Print on asennettu, ja joka on samassa verkossa kuin nämä muut jopa, niin siten pilvitulostus voisi jopa onnistua.

Lopputulos:

Jos joku lukijoista pääseet tästä linkistä:

https://support.google.com/chrome/answer/1069693?p=settings_cloud_print&rd=1

jonnekin muualle kuin luuppiin, joka palauttaa takaisin pilvitulosmia mainostavalle sivulle niin otan suurella kiitollisuudella vinkkejä vastaan. Tulostin ei toimi edes alusta, vaan tulostaa, jos PC on päällä ja silloinkin kaikista muista koneista näppärän Confidental-vesileiman jokaisen tulosteen päälle.  Erittäin todennäköistä, että kyseessä ei ole lainkaan Google Cloud Print - tulostin, vaikka se sellaisena liikkeessä myytiin.

Huvittavinta tässä on, että se tavallaan tulostaa pilven kautta, kunhan PC-jolle ohjelmisto on asennettu ei ole lepotilassa tai sammutettuna, vaan palvelimena käynnissä ja siihen on asennettu Chrome-selain. Silloin riittää Google-tiliin kirjautuminen ja tulostin raksuttaa, ainakin samasta verkosta. Silti vesileima tulostuu jokaiseen tulostukseen, vaikka asetuksissa on selkeä "ei vesileimaa" päällä. Jos vesileiman saa pois, niin mainos "Google Cloud Print Ready" - ei kai ole niin paikkansapitämätön, että ottaisivat paskan takaisin ja antaisivat rahat.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kokeillut asentaa chromebookillesi samaa ohjelmistoa, joka on CD-ROMilla. En tiedä, mikä ohjelmisto on kyseessä, mutta täältä alempaa voisi sama löytyä:

http://www.samsung.com/uk/consumer/print-solutions/print-solutions/mono-printers/SL-M2022W/XEU-support

-U

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, onko tästä mitään hyötyä, jos olet kokeillut jo näitä:

http://www.youtube.com/watch?v=Xo7jX_8460c

-U

IDA kirjoitti...

Ei Chromebookille voi asentaa ohjelmia. Se on koko jutun idea. Cloud Printerin pitäisi olla sellainen itsenäinen printteri, johon saa yhteyden ilman palvelimena toimivaa PC:tä, mutta tämä ei mitä ilmeisimmin ole sellainen, vaikka väittivät niin.

Palvelimen kautta tulostus onnistuu, mutta muut koneet paitsi palvelin tulostivat sitkeästi vesileimaa tekstin päälle, niin kauan kuin säädöistä otti kaikki vesileimat pois. Niitä ei enää saa takaisin, joten siinä olisi yksi syyt "rahat takaisin" - palautukselle. Voidaan nimittäin saivarrella siitä onko tämä perinteinen tulostin kuitenkin Google Cloud Ready, koska siihen pääsee kirjautumaan Google-tilin kautta.

IDA kirjoitti...

Täytyy huomena testailla tuon SyncThrun kautta. Tulostin kyllä itsekin heitti sinne, mutta sivulle, jossa oli vain tulostimen tiedot ilman mitään mahdollisuuksia muokata niitä. Tänään on teknoannos kevyesti täysi :)

Anonyymi kirjoitti...

OK, ajattelin jotain ajurin tapaisia, mutta ei ole Chromebook millään muotoa kyllä tuttu. Kovaa vääntöä vaan!

-U

Anonyymi kirjoitti...

Saitko toimimaan printterin Chromebookilla? Olen itse mahdollisesti hankkimassa tätä tulostinta...