lauantai 8. helmikuuta 2014

Eurovaalit


Eurovaalit lähestyvät. Vaikka on jokaiselle ajattelevalle ihmiselle selvää, että Euroopan Unionin hallinto on järjestetty täysin väärin ovat nämä vaalit silti tärkeät. Vaaleissa on kautta koko Euroopan kyse siitä onko nykyinen, saviselle ja huonolle perustalle rakennettu liittovaltio enää kehittämisen arvoinen, vain pitäisikö aloittaa alusta, uudelta pohjalta ja uusin ideoin. Itse jopa väitän, että ne poliittiset voimat, jotka suhtautuvat koko liittovaltioon kriittisesti ovat rakentavia voimia, joiden varaan Euroopan yhteisöä voi rakentaa ja ne voimat, jotka edistystä hokiessaan ja nykyistä kehitystä tukiessaan niitä voimia, jotka auttamatta ajavat koko Euroopan päin tiiliseinää ja sitä myötä eurooppalaisen yhteistyön myös tuhoon.

Kannattaa siis äänestää. Itse äänestän Juho Eerolaa, koska hän on täältä ja on älykäs ja hyvä tyyppi. Ellei Eerola olisi ehdokkaana äänestäisin Jussi Halla-ahoa. Suomi saa europarlamenttiin vain muutaman edustajan, joten tässä vaalissa on suuri merkitys yksilöllä, joka sinne valitaan. Suomalainen puoluejakautuma ei lainkaan noudata samaa jakautumaa, joka on europarlamentin sisällä, mikä näkyy hyvin selkeästi siinä, että Kokoomus on eurooppalaisten konservatiivien ryhmässä ja Keskusta eurooppalaisten viherliberaalien ryhmässä. Europarlamentti on siis kokonaan toinen maailma ja puolueuskollisuus kannattaa unohtaa. Silti väittäisin, että perussuomalaisten ehdokaslista on harvinaisen hyvin harkittu ja tasapainoinen:

Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat

Tuosta on helppo valita ehdokas, joka tulee olemaan itsenäinen ja edistämään niitä asioita, joita vaaliohjelmassaan lupaa. Äänestäkää siis Eurooppaa rakentavien, ei sitä kohti väistämätöntä tuhoaan ajavien, voimien puolesta.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Halla-aho tai Terho. Ehkä Hallis, koska häneen henkilöityy Persujen nousun taustat. Terho on puolestaan jo vuosia edustanut järjen valoa, mutta pitänyt turhaan sitä vakan alla.

IDA kirjoitti...

Itse todella toivoisin, että Juho, Halla-aho ja Terho menisivät läpi. Myös Maria Lohela ja Lohjalta, joka on ihmeellinen perussuomailaisuuden keskus, oleva Piritta Poikonen ja sitten todella asiantunjikaartin Erkki Havansi ja Mauno Vanhala olisivat tyyppejä, joita äänestäisin silmää räpäytttämättä. Muutenkin ehdokaslista vaikuttaa minusta uskomattoman hyvältä. Kyse on vain siitä viitsivätkö ihmiset äänestää, koska europarlamentti itsessään on niin syvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos paikkoja on 13 niin kolmen paikan saanti vaatisi jotain 19 prosentin ääniosuutta. Sen voi päätellä siitä että 2009 Kepu sai 19 prosentilla kolme paikkaa. Mitä IDA arvelee olisko kolme paikkaa realistinen tulos? Se vaatii tietysti aktiivista vaalityötä kaikilta ehdokkailta.