lauantai 7. syyskuuta 2013

No näinkin

Kristinuskon ja valistushumanismin ( eli politiikan ) yksi keskeinen ero on sekin, että kristinuskon tarjoamasta pelastuksesta on täysin vapaus kieltäytyä. Valistushumanismin "pelastus" taas tungetaan vaikka väkivalloin kurkusta alas.

5 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaa. Minähän en ole uskovainen. Agnostikko lähinnä. Vaan nyt kun mietin tuota kirjoitusta ja ennen kaikkea ajatusta sen takana, niin tässä matsissa kyllä kristityt voittivat valistushumanistit 6 - 0.

Islamista nyt on turha puhuakaan, sillä aidon suomalaisen käännynnäismusliminhan tulee muuttaa nimensä Lötjösestä ihan joksikin muuksi ja ylistää Allahia kielellä jota hän ei ymmärrä. Kristittyjen jumalaa voi ylistää omalla nimellään ja omalla kielellään, jos siltä tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekään en kannata inkvisitiota tai kommunismia, niissä on jotain samaa tiettyjen ihmisten luonnetta suosivaa tendenssiä. Kummassakin harhaoppisia likvidoitiin (inkivisitiossa epäsuorasti maallisen vallan kautta), kidutettiin tai karkotettiin (ainakin Neuvostoliitossa) maallisin perustein sitä mukaa kuin ehdittiin. Inkvisitio ja kommunismi suosivat molemmat sitä ihmistyyppiä - tai mahdollisesti muutettavaa taipumusta ihmisessä, jolla on suunnaton halu tuomita ja ilmiantaa.

-U

IDA kirjoitti...

Yrjö: Mukavaa, että agnostikko on samaa mieltä.

U:

Ei ole oikein vertailukelpoinen vertaus tuo. Hankala verrata muutenkin koska yhteiskunnalliset olot ovat niin erilaisia, mutta inkvisiota pitäisi verrata vaikka KGB:hen (Tshekaan ) eikä kommunismiin ideologiana. Itse väittäisin, että uhrimäärältään inkvisitio olisi huomattavasti lähempänä leppoisaa Supoamme (ohrana ), kuin KGB:tä.

Anonyymi kirjoitti...

Katoliseen kirkkoon en tule uskomaan ikinä: pedofilian yleisyys ja inkvisitiot, sun paavin maallinen valta minut tästä erottavat. Jos joudun helvettiin tästä syystä, menen ainakin eri paikkaan kuin uskovat, joiden kautta tällaisia vääryyksiä sallitaan. Lasten hyväksikäyttöä olen kuullut tapahtuvan myös vanhoillislestadiolaisten osalta, lienekö pitää paikkansa; mutta itse valitsen sellaisen maallisen tien, ettei minun tarvitse tällaisiin sekopäisyyksiin olla osallinen. Siinä ei paljoa auta vastustaa islamia tai puolustaa omaa oikeaa tulkintaansa, jos teot tukemassaan yhteisössä ovat ihan hulluja. Menen mieluummin helvettiin kuin jos oma seksuaalinen turhautumiseni purkautuisi täysin väärin; kuka se olikaan Vanhassa Testamentissa, jonka kanssa hänen tyttärensä tekivät lapsia.

Menkööt nämä oikeammat ja paremmat ihmiset taivaaseen, ja tuomitkoon sieltä käsin kuten maan päällä meitä syntisiä.

Maallisuus kuitenkin kohdataan kristinuskon yhteydessä, se on väistämätöntä; mutta itse kyllä pyrin sellaisen maallisuuden kautta uskomaan, joka ei salakähmäisyyteen pakota synnillistä ruumistani. Tai ainakin niin, että kulttuurini on osa sitä, eikä varsinkaan minun suutani tukita petollisuuteen sen takia, että olen osa eläinkuntaa ja maapallo pyörii auringon ympärillä. Näitä hulluja, jotka toisin väittävät, haluan välttää, ja pakenen mieluummin helvettiin kuin heidän pariinsa.

-U

IDA kirjoitti...

Ei tässä tekstissä pyydettykään sinua uskomaan katoliseen kirkkoon, itse asiassa sitä ei edes mainittu, joten vedä henkeä.

Loot se oli siellä Vanhassa testamentissa.