keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kansankomisaarien vastaisku

Ehdinkin jo hämmästellä olisiko Suomeen syntymässä tulevaisuudessa myös liberaalia oikeistopolitiikka ajava puolue. Tietenkin se oli turhaa ihmettylyä ja taidankin ruoskia itseni, ja harrastaa muutakin mortifikaatiota muutaman päivän, rangaistukseksi moisesta pillastumisesta Suomessa korrektin ajattelun aitausten ulkopuolelle.

Väärä yhteiskunnallinen tietoisuus horjuttaa Kokoomusta.

Jos hyväksyy työväestöä, pienyrittäjiä, ja myös syrjäytyneitä tukevan sosiaalipolitiikan ja kestää sen, että kyseessä työväestön puolue, niin satun tietämään Suomessa yhden puolueen, johon kokoomusnuorten vapautta edistävät arvot sopisivat aivan hyvin mukaan.

Raskaan vientiteollisuuden toimintaedellytykset helpommiksi ( halvempi energia jne...), pienyritysten aseman helpottaminen ( välillisten kustanusten purku jne... ), tai mitä näitä luettelemaan; oleellista on se, että valtio keskittyy siihen mitä on, eikä istu jossain jotain Kukoistuksen käsikirjaa tavaamassa, miettien mitä innovaatioita, joita ei vielä ole edes olemassa, pitäisi nyt tukea. Jos perusta, eli se mitä on nyt, on kunnossa, niin ihmiset innovoivat kyllä ihan itse.

Tältä pohjalta on varsin helppoa olla vapautta arvostava konservatiivi. Toki oikeistolaisuus jää siinä jalkoihin, mutta onko oikeistolaisuus nyt oikeastaan itsessään mikään arvo?

2 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

"[O]nko oikeistolaisuus nyt oikeastaan itsessään mikään arvo?"

No ei todellakaan ole.

IDA kirjoitti...

Ei olekaan, mutta tietääkseni ainakin joillain kokoomusnuorilla se on asenne, joka saa pitämään hajurakoa ainoaan oikeaan puolueeseen :D

Itse suhtaudun noista kahdesta mainitsemistani PS:n jutuista raskaan teollisuuden edellytysten parantamiseen epäröivimmin, mutta toisaalta koska meillä on/oli se jo ja satun tietämään, että puhtauden ja luontoa saastuttamattomuuden eteen on tehty paljon, niin minusta valtion asia olisi turvata sen toimintaedellytyksiä, Ja halpa energiahan olisi luontoystävällistäkin, jos osaisimme rakentaa ydinvoimaa.