maanantai 25. helmikuuta 2013

Tasa-arvoOn harvinaisen typerää, tai sitten harvinaisen tarkoituksenmukaista, ajaa homoseksuaalien oikeutta perheen ulkopuoliseen adoptioon ja avioliittoon nimikkeellä "tasa-arvoinen avioliittolaki".

Mikäli lakialoite tulisi eduskunnan käsittelyyn ja se säädettäisiin laiksi asti, ei avioliittolaki edelleenkään olisi mitenkään tasa-arvoinen. Ainoa mahdollisuus tehdä se täysin tasa-arvoiseksi on avioliiton aseman, ja siihen liittyvien etujen ja velvollisuuksien, poistaminen lainsäädännöstä kokonaan. Tätä on tavoiteltu ennenkin. Ehkä oikeampi nimitys nykyiselle yritykselle olisikin "Väliaikainen laki liberaalista ja valtiollisesta toveriliitosta."

2 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Toki avioliittolaki tulisi poistaa ja siirtää avioliito henkilöiden väliseksi juridiseksi sopimukseksi. Tämä sallisi moniavioliitot.

Onko sinulla uskonnosta irrallisia perusteita homoadoption vastustamiselle? Raamattu ei ole nykypäivänä kovin vankkaa valuuttaa perusteita esitettäessä. Toisaalta Raamattu ei varmaan sano yhtään mitään homoadoptiosta.

IDA kirjoitti...

En katso, että olisi edes syytä esittää mitään uskonnosta irrallisia perusteita. Koko avioliitto on uskonnollinen instituutio.