tiistai 12. helmikuuta 2013

Äärioikeisto Muumimaassa

Äärioikeisto Suomessa kirjan mukaan distributismia Britanniassa kehitelleet G.K Chesterton ja Hillaire Belloc olivat fasisteja. Kirja nimittäin toteaa:


_Distributismi oli alun perin brittiläisten fasistien oma talousoppi, joka pyrki kolmantena vaihtoehtona kurot­tamaan sosialismin ja kapitalismin välisen ristiriidan yli.

Väite on Suomen oloihin sovellettuna samaa luokkaa kuin toteaisi työväen osuuskauppaliikkeen olevan alunperin suomalaisten Lapuan liikkeen jäsenten oma talousoppi. Alun perin distributismi ei nimittäin ole brittiläinen oppi ja toisaalta sille nimen antaneilla ja sitä kehitelleillä Chestertonilla ja Bellocilla oli vähemmän tekemistä fasimin kanssa kuin suomalaisilla sosiaaldemokraateilla Lapuan liikkeen kanssa.

Tämä ei suinkaan ole kirjan ainoa asiavirhe sikäli kuin kirjassa nyt varsinaisia asioita edes on, mutta tämä on niistä ehkä kaikkein huvittavin. Kaikki muu on siis edelleenkin fasismia paitsi Kekkosen - Karjalaisen järkkymätön linja, jota puhtaimmillaan edustavat äärivasemmistolaiset. Pitänee taas lukea Veikko Huovisen 70 - luvulla Apu-lehdestä hyllytetty pakina "Fasisti saa paikan". Nykyäänhän Avussa pakinoi Yrjö Rautio, joten rajun laahaavaa on ollut ajan riento sielläkin suunnalla. HJK sentään saa pokaaleja, mutta siinäkään ei ole mitään uutta.

4 kommenttia:

Valkea kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Valkea kirjoitti...

Äärioikeisto Suomessa kirjan tekijät eivät välitä tosiasioista, heillä on vain pyrkimys leimata kaikki se negatiivisesti, mihin pienikin osa perussuomalaisista on suhtautunut myönteisesti.

***

Yläkerrassa ollaan näköjään tyytymättömiä paavin vaihtumiseen:

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/uskomaton-naky-vatikaanissa-paavin-eron-jalkeen/2013/02/1705888

IDA kirjoitti...

Aika onnistunut kuva. Lisää virtaa messuun, joka ilmeisesti oli samaan aikaan käynnissä. :)

Kouvolan kirkossa kävi kerran niin, että koko messun ajan oli kova kuurosade. Se pauha todella lujaa siellä. Mennessä paistoi aurinko ja messun loputtua myös.

Viime torstaina pappi totesi, kun sanottiin, että keskiviikkona nähdään, että katsellaan nyt rauhassa vain tuleeko maailmanloppu ennen sitä. Joten enteitä on ollut ilmassa ;)

Kumitonttu kirjoitti...

Musta savu peitti ikkunat