keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Sosialistinen eliitti

Erittäin hyvä teksti:

Onko kukaan arvioinut sisältöä?

Nyt, kun Kotkan vasemmistoliitto järjestelee niin vanhojen herrojen kuin nuorisjärjestönkin kesken keskustelutilaisuuksia äärioikeistosta tuon tekstissä arvoidun kirjan pohjalta, niin kehottaisin lukemaan tuon ajatuksella. Ei eliitin vastustamiseen oikein riitä se, että protestoi KTP:n huivin antamista Sauli Niinistölle, sillä Niinistö ei edes edusta sitä globaalisti toimivaa talouseliittiä, jonka tukena Vasemmistoliitto toimii ja on toiminut. Ehkä Vasemmistoliiton yleisemminkin kannattaisi miettiä tätä.

4 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Mikäslaista on persueliitti? Vai valehteletko, että sitä ei ole olemassa?

IDA kirjoitti...

En tiedä. Kai sellainenkin on, mutta se ei ole ainakaan vielä niin syvällä rakenteissa kuin vasemmistoeliitti. Eikä toivottavasti tule olemaankaan näissä rakenteissa.

Lähinnä nyt laitoin tuon kommentin tuohon, että linkin ympärille tulisi jotain. Linkitetty teksti oli minusta vaikuttava.

Matias F. kirjoitti...

Eihän persueliittiä ole, koska kysymys on nimen omaan syrjäytettyjen tyytymättömyydestä. Uskoisin, että varakkaimmat persujen kannattajat ovat yksityisyrittäjiä, mutta heitä ei voi rehellisesti pitää eliittinä nykypäivän Suomessa, yrittäjien rooli on lähinnä veroilla elättää eliittiin kuuluvia.

Jos valta siirtyisi persuille niin se tarkoittaisi suurin piirtein samaa kuin, että armeijaa alkaisivat johtaa vääpelit ja kersantit.

IDA kirjoitti...

Meillä ei ole säätyjä ( eikä säädyllisyyttä :D ) joten ei meillä oikeastaan voi olla muita eliittejä kuin rahaeliitti. Ja sitähän taas ei oikeastaan ole missään puolueessa osallisina, vaan puolueet ovat vain sen palvelijoita. Kuka parempi palvelija, kuka huonompi.

Olettasin ja toivoisin, että mikäli PS pääsisi valtaan - vaikka tuskin Suomessa sentään tämän enempää ykspuoluevaltaan päästään - niin ei sillä tavalla ottaisi sitä, että se rupeaisi hallitsemaan tätä järjestelmää, ja pönkittämään asemaansa siinä, vaan antaisi asioiden kehittyä inhimillisesti.