sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Yhdyskuntapolitiikkaa

Kohti kunnallisvaaleja II ( vain haamuja satamassa? )

Kommunismi ja valtio olisi ehdottomasti erotettava toisistaan. Kommunistinen hörhöily on luonut yhteiskuntaan epäjärjestystä, joka esimerkiksi mediassa näkyy kaiken hyvän pilaantumisena ja sekaantumisena ala-arvoisiin, kommunistisiin käytäntöihin. Tänäänkin sunnuntaina rakkaan Yleisradiomme televisiokanava 1 esitti perinteisesti Jumalanpalveluksen televisioinnille varatulla paikalla ohjelman ateistisesta ja kommunistisesta arjen ylistäjästä Hannu Salamasta. Ohjelman oikea paikka olisi tietysti ollut jokin arkipäivä. Ihan kuin sitä sunnuntaiaamuna nyt kukaan muu edes katsoi, kuin joku sellainen, joka oli avannut television katsoakseen Jumalanpalvelusta. Toistan siis teesini: valtio ja kommunismi/ateismi on ehdottomasti erotettava toisistaan. Saadaan taas päiväjärjestys kohdalleen.

Selkeästi mukavampi yllätys oli kohti kristinuskon totuutta kamppailevan Jukka Relanderin kolumni Kymen Sanomissa. Relander käsitteli siinä kuntauudistusta ja esitti tässäkin blogissa esitetyn näkemyksen, että kuntien rajat pitäisi palauttaa entiselleen; sellaisiksi kuin ne olivat aikaan ennen kuntauudistusten alkua. Jostain kumman syystä Relander valitteli opposition kyvyttömyyttä esittää omia mallejaan ja kyseli mahtaisiko tuollainen malli kelvata oppositiolle, mutta moinen on kai pistettävä politikoinnin piikkiin, sillä vaikka Relander kilvoitteleekin kohti totuutta on hänessä suruksemme vielä niinkin paljon kommunistista hapatusta jäljellä, että hän on Vihreän puolueen jäsen. Malli kelpaisi todennäköisesti ainakin perussuomalaisille, ellei siinä olisi ollut yhtä pientä vikaa. Relander puolittain valitteli, että valtion ja kuntien tehtävien uudelleenmäärittelyyn ei mennä ja esitti mallinsa sen vuoksi muodossa, jossa ehdotettu kuntauudistus tehtäisiin ja sen jälkeen kuntien alle rakennettaisiin uusi pitäjämalli, jossa nämä pitäjät olisivat nimenomaan vanhoja kuntia. Tämä ei ole hyvä ratkaisu, vaan tulevaisuuden väistämättömyys, jos nyt suunniteltu kuntauudistus toteutetaan. Tässä vaiheessa järkevää politiikkaa olisi keskittyä nimenomaan valtion ja kuntien tehtävien uudelleenmäärittelyyn, sekä niiden jakamiseen niin, että palaaminen pienempiin kuntiin mahdollistuisi. Näin säästettäisiin resursseja ja rahaa, koska uudistusta ei tarvitsisi korjata ja uudistaa taas lähitulevaisuudessa.

Se, uskallettaisiinko hallituksessa kannattaa tällaista, on sitten kokonaan toinen tarina.



5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Eihän meillä kuntien liitoksiin olisi mitään syytä, jos valtio ei määräisi kunnille niin paljon tehtäviä.

Siihen en usko hetken vertaa, että kunnissa toimistotyöläisten määrä kokonaiuudessaan vähenisi, vaikka kuntia olisi 300 sijaan suunniteltu 70. Kunnanjohtajia olisi joo 70, mutta sitten olisi "toimialajohtajia" 230 kpl.

Imulippo kirjoitti...

Onko J. Martinez loukkaantunut vai huilasiko samasta syystä kuin Amorebieta ja Llorente olivat penkillä eli rotaation takia?

Alkuun ihmettelin kovasti mutta nyt ymmärrän nyt miksi M. Bielsa sovitti hyvänä syöttelijänä tunnetun J. Martinezin toppariksi (vai oliko näin jo J. Caparrosin aikana?) - tällä siirrolla saatiin puolustukseen pallovarmuutta ja avauksiin laatua. Kokoisekseen kaveriksi J. Martinez on kyllä melko keskinkertainen pääpelaaja mutta hyvä siirto kaikenkaikkiaan kun keskikentällä häärii Ander Herrera, aivan loistava pelinrakentaja (olin aivan varma, että Yesteä tulisi ikävä kun hän lähtee) joka haistaa tilanteet ja osaa ajoittaa syötöt kohdalleen.

Toquero teki todella tyylikkäästi 3-0 maalin Anderin oivaltavasta nostosta. San Mamés se ei vaan petä, viihdyttävä peli jokaikinen kerta!

* * *

Bottivarmennus on muuten aika syvältä, toisesta kuvasta (missä on musta pallotausta) ei meinaa saada mitään selvää. Jouduin menemään tuon läpi neljä-viisi kertaa ennen kuin hyväksyi.

IDA kirjoitti...

Kumitonttu:

Samaa mieltä. Kaavailtu uudistus on aivan liian kaavamainen. En kyllä itse osaa heittää lonkalta mallia miten valtion ja kuntien vastuut pitäisi jakaa, mutta periaatteessa voisi lähteä hakemaan tasoa minkä kunnat voisivat hoitaa itsenäisesti ja mitkä asiat ovat niin suuria, että valtion pitää niitä hoitaa.

Imulippo:

Ei kai ole loukkaantunut:

http://www.athletic-club.net/web/main.asp?a=0&b=1&c=5&d=1000&berria=11707&idi=2

Eli varmaan normaalia rotaatiota ottaen huomioon, että kotiottelu Lokomotivia vastaan on jo torstaina, paaston toisena päivän muuten ;)

Nythän Athleticilla on myös Herrera, joka on erittäin kova ja jo aiemmin ihmeteltiinkin miten nämä kaksi samantyylistä peluria saisi parhaiten samaan aikaan kentälle.

Matias kirjoitti...

Ihan hyvin pohdittu, ennemmin tai myöhemmin pitäjät perustetaan sitten uudestaan, jos ehdotettu kuntauudistus toteutuu. Pitäjä on kirkollisen hallinnon jaotus, pitäjän asukkaat "pitävät" yhteistä kirkkoa (ruotsiksi socken, käyvät "söka" yhteisessä kirkossa).

Uusi pitäjäjako ei siis aluksi ole alueellinen, vaan eri seurakuntien ympärille muodostuu omia yhteisöjä välttämättömyydestä, kun verovaroin rahoitetut palvelut suunnataan liberaaliateisteille ja heidän lemmikeilleen.

Jos olot muuttuvat merkittävästi nykyistä levottomimmaksi, niin sitten turvallisuuden hakemiseksi eri seurakunnat voivat asuttautua samalle alueelle, jolloin syntyy varsinaisia pitäjiä.

Nykyään näkee jo selviä merkkejä siitä, että julkisesti rahoitettuja palveluja kohdennetaan poliittisesti korrekteihin tarkoituksiin, joten tulevaisuudessa nykyistä pienemmän hallitsevan luokan jäsenet voinevat elää suhteellisen huoletonta elämää valtion suojeluksessa (vastaa keskiaikaista kuninkaanmaata), kun taas proletariaatti ja maalaiset, sikäli kuin heillä ei ole suojaväriä, saavat pärjätä omatoimisesti.

IDA kirjoitti...

Näinhän se on. Muodostuvan viherdemariaatelin ja entisen feodaaliaatelin välillä ei ole eroja oikeastaan kuin tyylitajussa :)