tiistai 21. helmikuuta 2012

Kirkko- ja urheilupolitiikkaa

Kohti kunnallisvaaleja III ( maalaiset odottavat )

Pidän ekopaastoa jotenkin arveluttavana ja aionkin keskittyä siihen, että pystyisin mahdollisimman hyvin paastoamaan vähintään piispan paastokäskyn mukaisesti. Ymmärrän kyllä hyvin, että paastoaminen talouskasvun parantamiseksi ei ole tuossa ekopaastokampanjassa sen kirkollista sisältö, mutta jotenkin koko ekopaaston yleinen tyylikin tökkii minulla. Sinänsä talouskasvu on tietysti ihan hyvä juttu itsessään ja ovathan ihmiset rukoilleet Lepanton taistelun voitonkin puolesta. Oli miten oli, toivon, että jo ensi vuonna, kunnallisvaalien ollessa jo käytyinä ihmiset ja yleinen, julkinen ilmapiiri enemmän keskittyisivät paaston oikeaan ja perinteiseen sanomaan. Tästä ei tietenkään ole Kotkan PS:n tavoitteeksi, mutta olkoon se oma toiveeni. Ja myös se, että puolueet pysyisivät kirkkopolitiikasta mahdollisuuksien mukaan poissa.

Odottelen oikeastaan mielenkiinnolla ja innolla Pepsi Cola and Saudi Air Super Champpionships Leaguen ottelun alkua, koska Napoli pelaa siellä tänään Chelseaa vastaan. Muistan erään iltapäivän, kun jalkapallo ei sattuneesta syystä ollut lainkaan mielessä, ja kävelin Napolin rantakatua ihmetellen miksi oli niin kummallisen hiljaista. Tienkin oli satamasta tullessa uskaltanut ylittää ihan itsekseen, kun yleensä oli pakko kytätä milloin joku paikallinen kävelijä uskalsi autojen sekaan ja painua nopeasti perään. Äkkiä harvojen autojen torvet alkoivat soida, ihmisiä ryntäsi parvekkeille ja kaduille huutamaan ja meteli oli kauheaa. Peljästyneenä menin heti ensimmäiseen matkalla vastaan tulleeseen kapakkaan oluelle ja siellä selvisi, että Diego Maradona vain oli tehnyt maalin. Toivon siis Napolin voittavan Chelsean, joka on joku pimeä kylä jossain Sisälontoossa, 2 - 0. Ja tästä pääsemmekin urheilupolitiikkaan. Ehdottomia tavoitteita kilpaurheilun saralla on kaksi: Kotkan Jäntevä on saatava jalkapallon mestaruussarjaan ja otteluista Kotkan Työväen Palloilijat - Karhulan Pelikarhut on tultava suuria urheilutapahtumia. Ei tämän enempää. Muuten keskittyminen urheilun harrastamisen mahdollisuuksien parantamiseen on keskeistä.

edit: Napoli 3 - Chelsea 1

2 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Jalkapallosta tuli mieleen, oletko tutustunut nettipersoona Messinvihaajaan ja hänen hulvattomaan blogiinsa?

IDA kirjoitti...

No enpä ole, mutta vaikuttaa pirteältä

"
Messi on kupla. Cristiano Ronaldo on kovissa peleissä osoittanut olevansa selvästi Messiä parempi syöttäjä ja viimeistelijä. Kattava vertailu ei asiasta jätä mitään epäselvyyttä. Tilastot osoittavat meidan kulkevan FC Barcelonan talutusnuorassa. Jalkapallosta mitään ymmärtämättömät kehuvat doupattua Messi maasta taivaisiin, Anti-BFC tietää miten asia oikeasti on. Tässä se nähdään jälleen kerran.Anti-BFC toivottaa hyvää joulua kaikille muille paitsi BFC:lle, Messille ja FC Barcelonalle"

:D