torstai 9. helmikuuta 2012

Aikakauslehti
Apu on ollut perinteinen, laadukas suomalainen yleisaikakauslehti. Nykyään sen taso on kuitenkin laskenut dramaattisesti.

Päätoimittaja Marja Aarnipuro ei ole jumalankieltäjä eikä kommunisti, eivätkä nämä määreet sovi myöskään hänen toimitukseensa. Aarnipuro sortui kuitenkin kaupalliseen opportunismiin, kun hän valitsi kolumnisteja ja toimittajia. Lehteen livahti muutama mätämuna. He ovat tartuttaneet löyhkänsä koko lehteen.

Harkitsen vakavasti tilauksen perumista. Perhelehti, joka nimittelee kansanedustajia löyhkääviksi mätämuniksi ei enää täytä tehtäväänsä. Poliittinen analyysi, jossa tuollaista kielenkäyttöä harrastetaan, taas on paljon asiantuntevampaa ja parempaa internetissä.

11 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä se löyhkäävä mätämuna on Yrjö Rautio, jonka tuotosten ansiosta meille ei tule Apu-lehteä.

Tomi kirjoitti...

Eiko kommunisti ta jumalankieltaja kelpaa IDA:n lukeman lehden paatoimittajaksi.

Ja kylla persuedustajat ovat matamunia.

IDA kirjoitti...

Miksei minulle voisi kelvatakin, mutta kissa ei kestä lehden levittämää löyhkää ja se halutaan kuitenkin pitää kotikissana, vaikka kyllä tuo villinä ja vapaanakin pärjäisi.

Rautio vaikuttaa olevan niitä, joita Veikko Huovinen kuvaili pakinassaan Fasisti saa paikan.

Tomi kirjoitti...

IDA kissasi ei parjaisi villina vapaana.
Suomeen ei ole muodostunut pysyvaa villikissakantaa, tama kertoo siita, etta Suomen luonnonolot ovat kissoille liian ankarat.

IDA kirjoitti...

Ei ole enää niin paljon lämpimiä ulkorakennuksia, että voisihan tuo tiukkaa tehdä. Tosin täällä on nykyään niin eläinystävällisiä ihmisiä, että villikissat voisivat taas hyvin pärjätäkin. Tuskin kukaan ainakaan ampuisi. Raution hengenheimolaiset ovat vähenneet aika lailla minimiin kuten vaaleissakin näkyy ja kommunistitkin ovat täällä ihan hienoja, kunnon ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

IDA, mitä arvelet miten Athletic Bilbaon käy Copa del Reyn finaalissa? Finaalin vastustaja on Barcelona. Onko Bilbaolla mielestäsi mitään mahiksia voittaa Barcelonaa, tai edes pistää kovasti vastaan? Barca pelaa aina pallonhallintaan perustuvaa hyökkäysvoittoisesta peliä. Siitä huolimataa Barcaa vastaan ei kannata pelata puolustusvoittoisena, koska muuten ne sahaa sumput hajalle. Ehkä Bibaon on siis parempi ihan pelaamalla pelata, ja pyrkiä siihen ettei Barcelona pääse hallitsemaan palloa ja peliä turhan kauaa. No, sinä tiedät nuo Bilbaon systeemit paremmin, mutta tuo oli ihan hatusta vedetty arvio.

IDA kirjoitti...

On mahdollisuuksia. Käsittääkseni Bilbaolla on nyt taitoa keskikentällä aivan mielettömästi ja hyviä hyökkääjiä. Tosin kaikessa tuossa he jäävät jälkeen Barcelonasta, jota ei oikeastaan voi pitää edes oikeana jalkapallojoukkueena vaan tieteellisenä kokeena, johon on kerätty parhaat kaikesta, tai jotain.

Bilbao voi voittaa pelaamalla kovaa ja puolustamalla kuin hullut. En oikein usko siihen, että oma taidokas hyökkäyspeli riittäisi Barcelonan voittamiseen. Bilbaon valmentaja on kyllä tehnyt ihmeitä ennenkin ja tietenkin siellä on syvin näkemys tilanteesta.

Vähän tunnen huonoa omatuntoa, että en ole saanut itsestäni irti Bilbaoraportointia. Pitäisi varmaan ottaa vakavampi linja ja kertoa peleistä maanantaisin, koska sunnuntait itselläni menevät nykyään aika paljon ihan uskonnollisissa merkeissä ja jotenkin tuntuisi arvottomalta ruveta hehkuttamaan ottelua niin sanotusti livenä. Pelit ovat kuitenkin tietenkin arvokkaita ja tärkeitä ja jos olisin Bilbaossa menisin tietenkin kirkon jälkeen illalla stadionille.

Katsellaan :)

Imulippo kirjoitti...

Kuten olemme FCB:n tämän kauden Copa del Rey taivalluksesta nähneet, etenkin Valenciaa ja R. Madridia vastaan, puolustus on se heikkous johon vastustajien tulisi iskeä. Mikään joukkue ei taida tällä hetkellä pystyä puolustamaan FCB:tä tehottomaksi mutta heppoinenkin porukka pystyy puhkomaan heidän puolustuksensa. FCB:n tällä kaudella menettämät pisteet ovat Getafe tappiota lukuunottamatta (jossa Getafella oli vain yksinkertaisesti hyvää tuuria) menneet joukkueille jotka ovat päättäneet bussin parkkeeraamisen sijasta syöttää Barçalle näiden omaa lääkettä ja ahdistelleet vastustajan pelinrakentelua todella ylhäältä.

Varsinkin Busquetsille, Piquélle ja Pintolle (finaalissa voi toisaalta ihan hyvinkin pelata Valdés) on ahdistettuna sattunut muutamia aivopieruja ja odottaisin Bielsan käyttävän tätä hyväkseen. FCB oli jo aikaisemmin tällä kaudella pulassa San Mamésilla leijonien tultua päälle ennakkoluulottomasti, sama asenne ja tempo pitäisi pystyä pitämään yllä myös puolueettomalla kentällä. Finaalista voi hyvällä syyllä odottaa viihdyttävää ottelua.

IDA kirjoitti...

Mielestäni hyvä analyysi imulipolta. Bilbaon pitää nimenomaan pyrkiä iskemään Barcelonan haavoittuviin kohtiin ja lähteä siis sillä tavoin puolustavasta asenteesta. Athletic Club ei voi ajatella niin, että se voittaisi pelin ihan omalla pelillään, mutta Barcelona voi.

Hullu puolustus tarkoittaa siis sitä, että kärkikin vetää täysillä ja jopa ylireagoi Barcelonan hyökkäysten rakenteluun. Ei sitä, että vetäydyttäisiin vain oman maalin puolustamiseen ja annettaisiin Barcelonan jauhaa.

Imulippo kirjoitti...

"Pitäisi varmaan ottaa vakavampi linja ja kertoa peleistä maanantaisin"

Oletko harkinnut pelkkiä ennakkoja tulevista otteluista? Vaikka vain San Mamésilla pelattavat taistot jos ajatus kaikkien matsien raportoinnista tuntuu liian työläältä.

Tapahtumien raportoiminen livenä ei tosiaan oikein toimi blogistanissa mutta ennakot olisivat mielestäni paikallaan. Varsinkin tuomarien "kelvollisuustilastot" olisi mukava saada ennakkoon täältä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen hyökkääjä Fernando Llorente on? Mikä on voiman ja nopeuden suhde Llorenten kohdalla?

Llorente on iso äijä, joten ensi alkuun voi käydä mielessä että olis target-hyökkääjä joka voittaa pääpallot jotka jotka hän tiputtaa ja jatkaa muille tai ottaa itselleen. Tai joka yrittää voittaa kakkospalloja ja lykätä niitä maaliin.

Miten se on? Onko Llorente hyvä jalalla, molemmilla jaloilla? Tekeekö hän maaleja niin että viimeistelee tarkasti boksissa, vai tekeekö kaukolaukaksilla, tai räkämaaleja tuurilla?

Onko hän semmoinen härkä joka tekee työtä koko ysikymppisen ja etsii jatkuvasti paikkoja hyökkäysalueella ja osallistuu tarvittaessa puolustustyöhön? Vai onko hän Pippo Inzaghin tapainen laiskamato joka ei turhia rymisele vaan odottelee paitsion rajalla tai boksissa palloa jonka sitten lykkää pussiin?

Entäs rangaistupotkut, onko hän niissä hyvä?

Entä tilan ja maalipaikkojen luominen itselle ja muille? Entä maalisyötöt muille, onko hyvät tehopisteet?