torstai 2. helmikuuta 2012

KouvoIa V

Junassa oli julkkis. Ilmielävä youtubehittimies, jonka mielestä CocaCoIa oli liian hapokasta. Kotka - Kouvola aIue on siis jo nyt metropolis soininvaaralaisessa mielessä. Huomiotaloudesta on hyvä ponnistaa kohti kosmopolitania.

Matkalla kirkolle Manskilla oli mukavan kirpeä vastatuuli. Ulkoilukelit. Manski muistuttaa jollain oudolla tavalla Gogolin Nevski Prospektin modernisoitua versiota. Onhan siellä yksi rinkiläkylttikin. Kirkonpenkissä huomasin, että olin pukenut villapaidan ylleni väärinpäin. Herrasmiehenä poistuin eteiseen, puin sen oikeinpäin ja palasin sisään. Messusta en osaa edelleenkään kirjoittaa mitään sille oikeutta tekevää, mutta ei se ole tarpeenkaan.

Nyt asemalle huomasin, että näppäimistöstäni olivat jälleen tulleet tunnottomiksi näppäimet l, ä, ö ja p. Nyt kuitenkin osasin suhtautua asiaan tyynesti. Mitäpä sitä metropolissa hötkyilemään, ja tiesin, että ne lämpötilan tasaantuessa palautuisivat kuntoon. Ja niin ne palasivatkin parissa minuutissa, järjestyksessä ö, p, ä ja l.

4 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

Kopeuduit sentään messuun. Minulta jäi tällä kertaa väliin ja omatunto vähän soimaa. Mutta ei tuonne ulos voi mennä; matkassa töihin ja takaisin oli ihan tarpeeksi kestämistä.

IDA kirjoitti...

Olin unohtanut kommunistien arkipyhäuudistukset enkä muistanut, että juhlamessu vietetään vasta sunnuntaina :)

Ei vaan muutenkin käyn usein torstaisin koska sunnuntain päivämessuihin Kouvolaan on hankala matkustaa. Täällä ei ole kuin yksi pappi ja kierto menee niin, että Kouvolassa on torstaisin iltamessu, kuukauden ensimmäisenä ja toisena sunnuntaina päivämessu ja kolmantena ja neljäntenä sunnuntaina iltamessu ja kuukauden ensimmäisenä perjantaina iltamessu ja adoraatio. Lappeenrannassa, Lahdessa, Kotkassa ja Haminassa on kussakin sunnuntaisin messu kerran neljässä viikossa.

Iltamessuihin pitäisi saada enemmän kävijöitä, niin niitä olisi varmaankin joka ilta, mutta pieni laaja metropoli tämä.

Michelange kirjoitti...

Meidän torstain iltamessussamme kynttilänpäivää vietettiin eilen kyllä ihan täysillä, ja siksi harmittaakin ettei tullut lähdettyä. Pakkanen on isästä Perkeleestä.

IDA kirjoitti...

Metropoliajattelun pitäisikin lähteä siitä, että mikäli kirkkoihin riittää väkeä arkena ja sunnuntaina voidaan jo puhua kaupungeista. Jos taajamakeskustassa on vain yksi kirkko kyseessä on kauppala, joka menettää kauppalaoikeudet ellei väkeä kirkkoon riitä. Muut ovat sitten kuntia. Näin olisi hyvä.

On tuota pakkasta selvästi liikaa. Pitää kerrospukeutua ja pönöttää sitten kuin eskimo :)