lauantai 4. helmikuuta 2012

Niin kuin asiat ovat


Haavisto-ilmiö on täsmälleen sama juttu kuin Jutta Urpilainen julistamassa "muutosta". Eräänlainen karvalakkiversio Occypy Wall Street - liikkeestä siis. Mitään oikeaa muutosta ei ole tapahtumassa. Eihän edes se, että nuorisomusiikin nerot ottavat kantaa presidentinvaaleissa ole uusi ilmiö. :) Tuolloin ennen se oli jopa niin kovaa ja yhteiskunnan perusteita haastavaa, että Halonen valitettavasti voitti vaalit.

Näiden vaalien jälkeen tulevat kunnallisvaalit.

Kotka, Karhula ja Kymi liitettiin valtion pakkoliitoksella yhteen yhdeksi kunnaksi joku vuosikymmen sitten. Se ei pelastunut mitään, vaan kaupungin varallisuus on harvinaisen vähissä tällä hetkellä. On mahdoton sanoa miten asiat olisivat ilman liitosta, mutta sen sanominen varmasti, että asiat olisivat vielä huonommin on tietenkin puhdas valhe. Itse uskon ihan yksinkertaisesti siihen, että pienemmät - ja tavallaan jo luonnollisiksikin muodostuneet - yksiköt hoitavat taloutta paremmin kuin suuret. Siksi nykyiset kunnat kannattaisikin jakaa osiin kulttuurillista harkintaa jakamisessa käyttäen. Tämä olisi kuitenkin suomalaiselle kulttuuriväelle ehkä ylivoimaisen suuri tehtävä, sillä vastakkain eivät oikeassa todellisuudessa olekaan Obama ja se hullu kreationisti.

16 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Viime kesänä nautiskelin Karhulan linja-autoaseman vieressä olevassa pitsabaarissa pari tuoppia. Oli kesän kuumin päivä ja hiki vaan virtasi. Oli outo olo, kun kyminmurteen sijaan kuulin toisella korvalla venäjää, toisella jotain tuntematonta afrikkalaista kieltä ja kolmannella turkkia tai mitä ne nyt japattikaan ne omistajat. Olisi kiva tietää, mitä Junnu nykyisin laulaisi.

IDA kirjoitti...

Joo. Se on aika edustava baari kyllä, jos tarkoitat linja-autoaseman pubia.

Kierreltiin tänään valokuvaamassa Langinkoskea, Wellamoa, Sapokkaa, Korkeakoskea, Karhulaa ja Sunilaa. Langinkoskella oli bussilastillinen venäläisiä turisteja, muuten oli aika hiljaista kaikkialla, vain muutamia ulkoilijoita. Kirkas ilma ;)

Anonyymi kirjoitti...

Haavistoilmiöstä tulee mieleen tää 80-luvun rauhanliike, joka oli niin fanaattinen, että jos niille olis annettu rynkyt käteen ne olis lähteneet vaikka sotimaan ...
Vähänn samaa fanaattisusta tuntuu nyt olevan, (vai olenko väärässä) ..

IDA kirjoitti...

En tiedä. Ei tämä minusta niin fanaattista ole. Pakko myöntää, että olen seurannut laiskasti, mutta minusta vaalit ovat olleet ihan laimeat, mutta toisaalta ihan herrasmiesmäiset.

Jos tämä olisi konservatismin voitto (arvo)liberalismista, niin olisin itsekin varmaan aika töpinöissäni, mutta epäilen, että taistelu käydään muilla areenoilla. Mielestäni Haaviston kannattajienkaan ei kannata masentua, vaikka reilusti tulisi takkiin tänään.

Mielestäni nuo "suuri muutos", "ihmeiden aika", "rakkauden talvi" ja muut koohotukset ovat olleet yliampuvia, mutta eivät sillä tavoin häiritseviä, että niitä olisi tullut joka tuutista. Amerikanisoitumisesta en pidä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalien pohjat veti tietenkin Sipe Sahapukki tms. Sauli-filmatisoinnillaan. Pystyykö joku katsomaan sitä tuntematta sääliä tai syvää häpeää?

Niinistön varmahkoon voittoon ei olisi tarvinnut tehdä kuprua Stradaan kohdistuvilla vihapuheilla. Onko se nyt uhkailujen väärti, jos toisen vaalityössä on 7000 hengen konsertti ja toisen kauppakeskusvierailuja.

IDA kirjoitti...

Itse pystyin. Tosin toivoin, että kyseiset konservatiiviset herrasmiehet olisivat teititelleet toisiaan.

Strada on varmaan ylireagoinut. YLE:hän ei missään tapauksessa edusta poliittisessa jakaumassaan kansaa, vaan näillä Haaviston kelkassa olleilla entisten nuorten sävellahjan tähdillä on siellä selvä yliedustus. Mistä on hyvä huomauttaa aina.

Anonyymi kirjoitti...

"Strada on varmaan ylireagoinut"

Halla-ahon Jussi ja Hirvisaarikin varmaan ylireagoivat. Ja Julma-Juha, joka meinasi tintata toimittajaa kuokkaan.

Jotain ryhtiä!

IDA kirjoitti...

"Halla-ahon Jussi ja Hirvisaarikin varmaan ylireagoivat"

Yksityisiä ihmisiä nämä. Ja ovat ilmaisseet itseään omilla kanavillaan. Strada on Yleisradion ohjelma.

"Ja Julma-Juha, joka meinasi tintata toimittajaa kuokkaan."

No olisi tintannut. Meinasihan Eric Cantonakin tempaista koko jalkapallokatsomoa kuonoon. Siinä oli jotain jaloa, vaikka väkivalta tietenkin aina väärin onkin.

Tomi kirjoitti...

IDA katolista moraaliako, väkivalta on jaloa ja väärin?

IDA kirjoitti...

No ei.

Varmaankin oikean moraalin mukaista jalkapallopelissä olisi ollut vain ottaa asia sellaisenaan, tyytyä ihan oikeaan tuomioon ja antaa yleisön huudella.

Anonyymi kirjoitti...

"Yksityisiä ihmisiä nämä."

Muistaakseni kansa heidät parlamenttiin asti äänesti ja parlamentaarisessa kontekstissa heidän tekemisiään tai tekemättä jättämisiään on arvioitu mediassa(kin).

Olisiko Stradan pitänyt valehdella, että Haaviston tukijoukot kokoontuvat Prismassa ihan sen vuoksi, koska Salekin oli siellä?

Minusta tässä kohtaa Niinistön taustajengin harkintakyky petti pahemman kerran. Kaiken kukkuraksi Maikkari kyllä hoiti kuusi vuotta kestäneen Sauli-puffauksen myös loppumetreillä ihan Bonnierin journalismipalkinnon arvoisesti.

IDA kirjoitti...

"Muistaakseni kansa heidät parlamenttiin asti äänesti ja parlamentaarisessa kontekstissa heidän tekemisiään tai tekemättä jättämisiään on arvioitu mediassa(kin)"

Tämähän on paljon pidempi juttu kuin kansanedustaja-aikainen. Tai edes poliittisen uran aikainen. Ja kyllä minusta kansanedustajakin voi hyvin kirjoittaa omaan blogiinsa oman käsityksensä jostain lehtijutuista. Minusta se olisi jopa suotavaa.

En tiedä tuosta Stradan jutusta, mutta epäilen valistuneesti, että Niinistön kampanjan ihmiset eivät millään tavoin ole painostaneet heitä, vaan ehkä esittäneet kritiikkiä ohjelman puolueellisuudesta. Ohjelman poliittista puolueellisuutta minun taas ei ole ollenkaan vaikea uskoa, koska kyseessä on Yleisradion tuottama televisio-ohjelma.

Anonyymi kirjoitti...

Usko ei tunnetusti lopu, kun vaan uskoo, mutta edelleen minulle on epäselvää, miksi kampanjapäällikön pitää alkaa huutaa vittua, kun toisen kampanjaa kuvataan Prismassa ja toisen konsertissa.

Lisäksi vaikka Sarvanmaan, Heinosen, Niirasen, Kivisen etc. puulaaki olisikin pro-Haavisto, niin tämä toinen hyväkäs ei edes osaa piilottaa Niinistön tukemistaan. Minä puolestani uskon, että Maikkarilla on virkakieltojärjestelmää muistuttava rekrytointijärjestelmä.

IDA kirjoitti...

No en tunne tätä erityistä tapausta ollenkaan. YLE:n poliittinen puolueellisuus on minusta noin yleisesti täysin itsestään selvyys. En arvosta myöskään Maikkaria tässä suhteessa.

Tomi kirjoitti...

IDA, YLE:han on taysin kokoomuskasissa miksi sen ohjelmat olisivat kokoomusvastaisia? Olet tainut jaada 70-luvulle muistelemaan Eino S. Repoa.

IDA kirjoitti...

Tarkastelen asioita perussuomalaisesta ja myös konservatiivisesta näkökulmasta, en kokoomuslaisesta.

YLE on valtion laitos, jolle valtio tarjoaa erittäin hyvän tekniikan ja toimintamahdollisuudet. Ei en pitäisi pillastua, jos sen puolueellisuudesta huomautetaan, vaan sen pitäisi alati itse tarkkailla onko se poliittisesti tasapuolinen ja uutisoinnissaan totuudessa pysyvä.