sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kirkkovuoden 6. sunnuntai

(3. Moos 13: 1 -2; 45 - 46 )
Herra sanoi Moosekselle ja Aaronille:  "Jos jonkun ihoon tulee kyhmy, hilseilevä ihottuma tai vaalea laikku, niin että on aihetta epäillä spitaalitautia*, hänet on vietävä Aaronin tai jonkun Aaronin sukuun kuuluvan papin luo.  "Spitaalitautia sairastavan tulee käyttää repaleisia vaatteita, pitää hiuksensa hajallaan ja kasvojensa alaosa peitettynä sekä huutaa: 'Saastainen, saastainen!' Niin kauan kuin hän potee tautiaan, hän pysyy saastaisena. Hänen on asuttava erillään leirin ulkopuolella.

(1. Kor. 10: 11 - 11: 1 )
Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa. Minäkin yritän aina tulla toimeen kaikkien kanssa; en etsi omaa etuani vaan muiden ihmisten parasta, jotta he pelastuisivat. Seuratkaa minun esimerkkiäni, niin kuin minäkin seuraan Kristusta.

(Mark 1: 40 - 45 )
Jeesuksen luo tuli spitaalinen, joka lankesi polvilleen, pyysi häneltä apua ja sanoi: "Jos vain tahdot, sinä voit puhdistaa minut." Jeesuksen kävi häntä sääliksi. Hän ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: "Minä tahdon. Tule puhtaaksi." Tauti lähti miehestä heti, ja hän tuli puhtaaksi. Jeesus lähetti hänet pois ja varoitti häntä ankarasti: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään mitään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna puhdistumisestasi se uhri, jonka Mooses on määrännyt, todisteeksi heille." Mutta lähdettyään sieltä mies alkoi joka puolella kuuluttaa ja levittää tietoa tapahtuneesta, niin ettei Jeesus enää voinut julkisesti mennä yhteenkään kaupunkiin. Hän pysytteli kaupunkien ulkopuolella asumattomilla seuduilla, ja kaikkialta tuli ihmisiä hänen luokseen.

3 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

IDA, oletko opetellut muinaiskreikkaa (lähinnä koineen kreikkaa). Kyselen vain kykenisit sitten lukemaan UT:tia alkuperäiskielellä.

Valkea kirjoitti...

Kristittynä oleminen on jossain määrin vaikeaa, ja olen monet kerrat huomannut itsessäni spontaanin vastustuksen kristinuskon velvoitteita kohtaan. Lisäksi kristitty ei voi välttyä synneiltä, joten syntien anteeksipyytäminen Jumalalta on välttämätöntä. Toisaalta kristinusko on myös palkitsevaa monin tavoin, esim. muiden ihmisten auttaminen kristillisessä hengessä ilman odotusta maallisesta palkkiosta tai vastavuoroisuudesta, josta tulee hyvä mieli, kun huomaa auttaneensa vaikeuksissa olevaa ihmistä.

Valkea kirjoitti...

Tämä on hyvä ohje, ja tätä kohti pyrin:

http://charltonteaching.blogspot.com/2012/02/sir-thomas-browne-on-motives-for.html