Kohti kunnallisvaaleja IV ( teollisuus, kissa katsoo taakseen )
Europeleissä kahden teollisuuskaupungin Bilbaon ja Manchesterin kohtaaminen jotenkin lämmittää mieltä näin talven keskellä. Bilbao on tietenkin parempi ja voittaa, koska siellä on myös satama. Ja onhan Athletic Clubilla edessään vielä Espanjan Cupin loppuottelu Barcelonaa vastaan. Tärkeintä ovat kuitenkin oikeat, aidot sarjapelit.
24 kierrosta on pelattu ja Athletic Club on sarjassa viidentenä, mikä on kohtuullisen hyvä asema, kun 14 ottelua on jäljellä. Huomattavaa kuitenkin on, että putoamisrajaankaan ei ole kuin 10 pisteen ero mikä on sama kuin ensimmäisenä olevan Real Madridin ja toisena olevan FC Barcelonan välinen ero. Nämä kaksi ostojoukkuetta ovat omissa lukemissaan. Kolmantena olevaan Valenciaan eroa on 6 pistettä ja neljäntenä olevaan Levanteen, ja suoraan uuh, ohh - liigan paikkaan 1 piste. Valencian Athletic tulee kohtaamaan kotonaan ja Levanten vieraissa viimeisen kierroksen ottelussa.
Ensi sunnuntaina kello 17:00 Suomen aikaa Athletic Club kohtaa kotonaan toisen baskijoukkueen Real Sociedadin. Jokainen peli on merkittävä, joten on huolestuttavaa, että liiga on määrännyt ottelua tuomaroimaan valencialaisen Mateu Lahozin, jonka tilastot: 10 ottelua, 2 voittoa, 1 tasapeli ja 7 tappiota kertovat karua kieltään puuttuvasta oikeamielisyydestä ja puolueettomuudesta. Toisaalta ei ehkä ole syytä epäillä, että kyseinen poliittisesti motivoinut herrasmies Real Sociedadiakaan suosisi. Kotivoitto ja vähintään paikan säilyttäminen sarjataulukossa on siis ilman muuta odotettavissa. Levante kohtaa samalla kierroksella aina sisukkaan Betisin, joten nouseminen pitkästä aikaa neljän parhaan joukkoonkin on mahdollista. Katsellaan ensi sunnuntaina. On myös mahdollista, että voimme palata asiaan ottelun alla kokoonpanojen merkeissä, mutta sen näkee sitten. Joka tapauksessa tilanteet ja sarjataulukot pyritään kauden loppuun asti päivittämään maanantaisin.
Sarjataulukko 24 kierroksen jälkeen:
1 Real Madrid 64
2 Barcelona 54
3 Valencia 40
4 Levante 35
5 Athletic Bilbao 34
6 Malaga 34
7 Osasuna 34
8 Espanyol 33
9 Atletico Madrid 32
10 Sevilla 32
11 Rayo Vallecano 31
12 Real Betis 30
13 Real Sociedad 30
14 Getafe 29
15 Mallorca 28
16 Granada 28
17 Villarreal 27
18 Racing Santander 24
19 Sporting Gijon 21
20 Real Zaragoza 15
4 kommenttia:
IDA, tiedätkö kuinka Espanjan massatyöttömyys on näkynyt espanjalaisjoukkueiden taloudessa ja ihmisten suhtautumisessa pelaajien huippupalkkoihin?
En tiedä.
Pelaajien palkathan ovat joissain tapauksissa niin mielettömiä, että millään tavoin järkevästi niihin ei kai voi suhtautuakaan.
Athletic Club teki muutama vuosi sitten, putoamisen uhatessa, jäsenilleen ja kannattajilleen kyselyn siitä pitäisikö seuran muuttaa pelaajapolitiikkansa muiden seurojen kaltaiseksi, jos vaihtoehtona on tippuminen ensimmäisestä divisioonasta ja vastaus oli aika selkeä: Ei.
Onko Bilbao hoitanut oman taloutensa hyvin? Tulovirta, menojen hallinta tms.? Varmaan Bilbao maksaa pelaajille ja työntekijöille palkkaa mutta oisko kuitenkin suhteutettu tulovirtaan ja maksukykyyn?
Saksassa ja Ranskassa ei makseta sellaisia ökypalkkoja kuin Englannissa, Espanjassa tai Italiassa.
Saksassa on niin että seurojen omistuksia ja taloudenpitoa varten on laadittu kriteerejä. Palkat on paremmin suhteutettu tulovirtaan ja maksukykyyn. Yleisöä käy sen verran hyvin että rahaa saa sitä kautta. Siellä ei ole Chelsean tai ManCityn tyyppisiä yhden rahamiehen hieikkalaatikkona toimivia seuroja. No joku Hoffenheim on mutta ei muu. Leverkusen ja Wolfsburg ovat tehtaanjoukkueita.
En tiedä mikä on Bilbaon taloudellinen tilanne. Todennäköisesti aika tiukka, mutta ilmeinen tarkoitus ei ole myöskään tuottaa voittoa, tai pestä rikollista rahaa. Seurahan toimii urheiluseuran tapaan niin, että johto valitaan jäsenäänestyksellä
Lähetä kommentti