keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kaksi kappaletta, todellisuus ja fiktioVihreässä langassaan mietitään vaalitulosta: Pakon sanelema reboot.

Ensimmäisen ja viimeisen kappaleen jää ihan pohtivaa tekstiä, mutta nuo kaksi kappaletta: ensimmäinen ja viimeinen muodostavat jotenkin mielenkiintoisen jänteen.


Miten on mahdollista, että perussuomalaiset saivat eduskuntavaaleissa kaikkien aikojen vaalivoiton, vaikka kukaan omasta tuttavapiiristä ei tunne ketään, joka olisi puoluetta äänestänyt?

Eduskuntapaikkojen väheneminen kolmanneksella aiempaan verrattuna tarkoittaa, että vihreiden pitää keksiä itsensä uudelleen. Vähän kuin James Bond -elokuvat päivitettiin muutama vuosi sitten kerralla uuteen aikaan, vihreillä taitaa olla edessään pakon sanelema poliittinen reboot, uusi alku.

Ehkä onkin niin, että vihreät ovat vain hahmottaneet maailmaa erilaisten globaaleiden fiktioiden kautta ja jättäneet varsinaisen, ympärillä olevan todellisuuden kokonaan huomioimatta? Eivät elokuvat, kirjat ja maalaukset kerro mitä maailmassa tapahtuu, vaan ne ovat ihan oma maailmansa. Ne voivat tietenkin vaikuttaa todellisuuteen, mutta vain ihmisten kautta.

En usko, että kukaan kaipaa mitään konsensusta enää, mutta dialogiin voisi ehkä päästä PS:n kulttuuripoliittisen ohjelman avulla. Loppujen lopuksihan se toteaa verevän juurevasti vain, että ars gratia artis ja mikäli vihreät niin haluavat voi saman ilmaista myös modernin elegantisti l'art pour l'art.

:)

3 kommenttia:

Marko Ruostetoja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ilkka kirjoitti...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Paavi+kehottaa+Eurooppaa+ottamaan+pakolaisia+Afrikasta/1135265624826

IDA kirjoitti...

Eurosentrinen ja kolonialistinen näkemys orjalaivojen tervasta tehdyllä Hesarilla, kun puheessa ei puhuttu Euroopasta erikseen mitään.

Hommassa äärinuivat soturit huutavatkin jo täyttä häkää laitaimperialistisen Hesarin, joka on aina oikeassa, uutisen perusteella, että paavi aikoo islamisoida Euroopan. :)