maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ei mitään hätääVaalimainokset kerätty pois ja levyt putsattu. Kuuntelimme matkan aikana radiosta ohjelmaa, jossa Parnasson, Imagen ja Kotilieden päätoimittajat keskustelivat vaalituloksesta. Kristittynä en voi toistaa Hirvosen Arton kommentteja päätoimittajien puheisiin tässä sellaisinaan. Voisihan tuon kiroilemattakin ilmaista, ajattelin kyllä. Radio-ohjelman loputtua kuitenkin kommentoin itsekin.

- Jos ketkä, niin Parnasson ja Imagen päätoimittajat roikkuvat kiinni kuvitellussa menneisyydessä, jota ei koskaan ole ollut
- No nimenomaan - kirosana tähän - niin.

Uskomattoman hieno vaalitulos, on ainoa miten vielä uskaltaa valtakunnallisesti analysoida koko juttua. Nyt on ainakin pakko punnita avoimesti ja demokraattisesti se, mille pohjalle Suomen osallisuus valuuttaunioniin ja Euroopan yhteisöön rakentuu. Maahanmuuttopolitiikan järkeistämisen pitäisi myös olla selvää, jos vaalitulosta noudatetaan.

Kymin vaalipiirin tulos oli lähes täydellinen. Kaikki se kannatus mikä Kymissä on tullut, on tullut kunnallisvaalituloksen jatkumona ja valtuutetut ovat tehneet täällä uskomattoman hyvää työtä. Yhtään "julkkisehdokasta" tai edes julkkisten suosituksia ei ole tarvittu. Käytännössä jokainen kamppaili täysin omillaan sekä taloudellisesti, että aatteellisesti. Ja jokainen myös toi todella hyvin ääniä ryhmälle. Alueellisesti Kouvolan uskomaton ylivoima oli ehkä pienoinen yllätys. Itse en Tossavaista paremmin tunne, mutta mukavalta ja rehelliseltä tuo vaikuttaa. Juho Eerola ja Jari Lindström ovat takuulla kunnon kansanedustajia, joten tämän parempaa tulosta Kymissä ei olisi voinut saavuttaa muuten, kuin saamalla sitten neljäs-, viides-, kuudes-. seitsemäs edustaja läpi. Alunperin tavoitteeksi asetettua kahta edustajaa pidettiin huimapäisenä ja vähän pelättiin tekeekö sellaisen tavoitteen julkistaminen vähän naurettavan vaikutuksen. Eipä tehnyt, kun kolme toteutui. Nyt pitääkin lähteä siitä, että vähintään kolme pidetään myös tulevissa vaaleissa. Sivusta seuranneena olen oikeastaan sanaton ja haluaisin vain esittää kiitokset kaikille ehdokkaille ja sanoa, että nyt on kiinnitettävä huomiota siihen, että mahdollisimman monet ehdokkaat ovat myös tulevaisuudessa toiminnassa mukana. Niin nämä jutut hiljalleen paranevat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne olot siitä oikeastaan parane. Itse äänestin henkilövaaleina Sanna Marinia, älykkään oloista nuorta naista, joka ei päässyt läpi. Luulen, että kaikki affektit on käytetty. Kuitenkin toivon, että muutaman kalastajan hymyt ovat paremmat seuraavissa kuvissa.

terveisin viherpunikki

Anonyymi kirjoitti...

Äänestin perussuomalaisia koska halusin pakkoruotsin ja mokutuksen pois. Se ehdokas jota äänestin, ei tullut valituksi. Pohjois-Savosta kuitenkin tuli kaksi edustajaa, Pentti Oinonen ja Kimmo Kivelä.

Kainuusta kotoisin olleena huomasin että sieltäkin PS sai ehdokkaan läpi, eli Pentti Kettusen joka oli aiemmin SMP:n edustajana 1983-87 ja 1989-1991. Olen hyvilläni että Kainuusta on nyt viisi edustajaa uudessa eduskunnassa. Jokainen on eri puolueesta eli yksi kepusta, yksi perussuomalaisista, yksi vasemmistoliitosta, yksi sossuista ja yksi kokoomuksesta. Tästä syystä heidän tulee unohtaa puolueriidat ja toimia yhdessä Kainuun puolueena.