maanantai 14. helmikuuta 2011

EurooppaTänään on pyhän Kyrilloksen ja pyhän Methodiuksen juhlapäivä. Hehän ovat eräänlaisen, aina sydämestään Uralin vuorille asti ulottuvan Euroopan suojelupyhimyksiä. Asiaa on hyvä mietiskellä täällä lännen- ja idän kirkon ikiaikaisella rajamaalla missä saarnattiin suomeksi ja kirjoitettiin tekstejä suomeksi jo ennen joidenkin vähempiarvoisten heimoveljiemme ikiaikaista hallitsijaa Kustaa Vaasaa. On aina mukava huomata, että täällä myös tietoisuus tuosta elää ja toivommekin siis kirkkojen yhä edelleen lähentymistä.

No, joka tapauksessa illalla kello 22:00 Suomen aikaa syvällä etelässä, lähellä musulmaanien maailman rajoja Mallorcassa kohtaavat toisensa kotijoukkue Mallorca ja vieraansa Athletic Club Bilbao Biskajanlahden pohjoisten tuulten vilvoittamalta rannikolta. Ellei ala nukuttamaan, katson ottelun. Paitsi tätä ottelua koko kierros onkin jo pelattu ja kävi tässä miten tahansa Bilbao säilyttää paikkansa sarjataulukossa viidentenä. Veikkaukseni on 1 - 2.

Mallorcaan ovat Blibaosta matkustaneet seuraavat pelaajat: Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, San Jose, David Lopez, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raul, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Javi Martinez, Muniain, Ekiza ja Urko Vera.

Amorebieta on siis taas kunnossa. Toisena hyvänä uutisena kerrottakoon, että Athletic teki sopimuksen 21 vuotiaan Ander Herreran kanssa. Hän tulee joukkueeseen kesällä ja on siis ensi kaudella mukana eurokentillä. Tässä on tietysti se vaara, että Javi Martinez olisi lähdössä, mutta sitä me emme usko. Mikäli näillä mennään, niin joukkueesta on kehittymässä uskomattoman vahva ja ensi kauden Euroopan PepsiColaPopSaudiAirlines -liiga saattaa olla jopa mielenkiitoinen loppuun asti. Toki onhan aina myös Bayern München.

Tuomarin tänään häärii Estrada Fernández, katalaani jonka saldo on kolme ottelua, joista 1 voitto, 1 tasapeli ja 1 tappio. Tämä voi olla siis paikka, joka ratkaisee tulevan urakehityksen suunnan.

Kokoonpano:

Iraizoz

Iraola
San Jose
Ekiza
Koikili

Orbaiz
Javi Martinez
David Lopez
Muniain

Toquero
Llorente.

Ja vaihtopenkillä:

Raul
Amorebieta
Iturraspe
De Marcos
Gabilondo
Susaeta
Urko Vera

Puoliaikatulos: Mallorca 1 - Athletic 0.

Ei paljon kerrottavaa. Javi Martinezilla keltainen. Ensi jaksolla sitten pari maalia.

56. minuutilla Koikili vaihdettiin Gabilondoon. Saattaapi olla hyvä vaihto.

Lopputulos Mallorca 1 - Athletic 0. Nyt nukkumaan. Ensi viikolla vieraissa Barcelona.

Ei kommentteja: