perjantai 11. helmikuuta 2011

Esitän paheksuntani


Aikanaan, lähes viattomana ja innokkaan teininä, pääni oli räjähtää älyllisestä kärsimyksestä, kiukusta ja järkytyksestä, kun Pelle Miljoona teki koulukiertueen jonkin tätimäisen hippibändin kanssa. Suomipunkin rappio näyttää edelleenkin parhaiden saatavissa olevien tietojen mukaan jatkuvan ja syvenevän. Siis ei hyvää päivää! Helsingin kaupungin nuorisotoimi ylpeänä esittää: Melusaaste, Valium kiharat, Maho neitsyt, Haistelijat, Pertti Kurikan nimipäivät ja Bad Jesus Experience.

On siis todellakin vaikea sanoa sanoa kummalle tällainen on huonompi juttu, Helsingin kaupungin nuorisotoimelle vai punkrockille, mutta ihan satasen varmaa on, että kunniaksi se ei ole kummallekaan. Seuraavaa virkamiesvanhemmilta lupaa kysyttyä kadunvaltausta, jossa tapahtuvaa mekastamista ja surkeaa sotkemista poliisi-isien alaiset vierestä suojelevasti seuraavat odotellen.

12 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Jaa-a...

Minusta on hyvä että nuoret tekevät omia juttujaan ja vieläpä siten, että ne jutut saavat aikuiset ärsyyntymään. Tai niin minä ainakin elin nuorena ja ihan tällainen täyspäinen nettirasisti minustakin sitten tuli. Kyllä meillä aikuisilla tulee olla sen verran fjongaa ja itsetuntoa, että kestämme teinien kukkoilun. Antaa palaa vaan!

IDA kirjoitti...

No mutta kun tätivaltio tuolla pitävää klubeja pystyssä ja punkrokkaa. Sehän tässä kauheaa on.

Sarsila kirjoitti...

Terve, hyvä Ida. Aurelius Augustinuksen mukaan ihminen on kriminelli jo ennen syntymistään. Jos haluat lukea sen sensuuriaiheisen kolumnini 'Poista paha keskuudestasi', niin löydät sen Googlesta. Vastoin lupaustani en nyt toista sitä blogina, kun 'Aikalainen' julkaisi jutun sekä paperimuodossa että verkossa. - Voi hyvin. Juhani

IDA kirjoitti...

Kiitos ja kuin myös!

Oikeassahan Aurelius Augustus varmasti oli.

Anonyymi kirjoitti...

IDA, katsoitko keskiviikon Belgia-Suomi maaottelun tai luitko muuten mitään siihen liittyviä juttuja? Ylenanto ei tietenkään sitä lähettänyt, eikä mikään muukaan Suomessa näkvyä kanava. Netissä oli striimejä joilla sitä pystyi katsomaan.

Sarsila kirjoitti...

Vieras toki ohittaa tämän; aihe on hänellä toinen. - Tuohon edelliseen vain se itsestään selvä lisäys / toisto, että syntymättä jäävät pysyvät viattomina eivätkä jalka- sun muun pallopelin tulokset heitä paina (mikä on hyväksi).

IDA kirjoitti...

Kyllä minulla on sellainen vakaa käsitys, että ainakin enkelit varjelevat Athletic Club Bilbaoa. :) Se ovatko he syntyneitä vai syntymättömiä on tietysti kyllä ongelma, kun eivät lihaa ja verta ole.

Mietin juuri tuota kirjoitusta. Uskonnollisena ihmisenä sanoisin, että myös abortti voitaisiin nähdä huomaamattomana, mutta tehokkaaksi konsultoituna roviona.

Vierailija:

En katsonut peliä, mutta lukaisin juttuja. Katseet pitäisi kai Suomen maajoukkueesa kääntää seuraaviin MM-kisoihin?

Catilina kirjoitti...

Mikä näiden todellinen suosio nyt sitten on?

Kun avvopvefidentti on lähettänyt tevveifensä ja eri rehtorit petupenkeistä ohjelmoineet taputukset ja mallioppilaat poistuneet hymypoikapatsaiden kanssa, niin paljonko kapinallisia seuraava tapahtuma kerää?

Anonyymi kirjoitti...

Elävään kulttuuriin kuuluu olennaisesti kaiken vanhan ja pyhän häpäiseminen. Ilman tätä opit luutuvat ja symbolit korvaavat sisällöt. Aina on haaveiltu, että olisi tahdikkaampia keinoja, mutta eipä ole keksitty, varsinkin kun tämä toimii hyvin ja luonnostaan.

IDA kirjoitti...

"Elävään kulttuuriin kuuluu olennaisesti kaiken vanhan ja pyhän häpäiseminen. Ilman tätä opit luutuvat ja symbolit korvaavat sisällöt. Aina on haaveiltu, että olisi tahdikkaampia keinoja, mutta eipä ole keksitty, varsinkin kun tämä toimii hyvin ja luonnostaan".

Voi olla. Itseäni siis häiritsee tuo, että se tapahtuu valtioavusteisesti, valtion nuorisokerhoissa tai kouluissa. Se ei ole oikein punk.

Enkä Catilinan tapaan oikein usko, että noilla olisi edes varsinaista suosioita tai, että ne enää inspiroisivat ketään. Ongelma onkin enemmän aikuisten teinimäisyydessä, kuin teinien kapinassa. Väittäisin.

Anonyymi kirjoitti...

Institutionalisoitunut kapina ei ole enää kapinaa, ja tuolla tavalla se tulee aika siististi esiin. Punkin idea oli kai, että se oli jotain uutta ja omaa.

Oma mielipiteeni on, että jos kerran pitää olla jotain pysyvää, se on yleensä harmittomampaa jos se nousee rehellisestä taantumuksellisuudesta kuin normiksi kivettyneestä radikalismista (esimerkkejä jälkimmäisestä: sosialismi, kristinusko.)

IDA kirjoitti...

Normiksi kivettynyt radikalismi on aika mielenkiintoinen määre. Ihan samantien tulee päähän, että koko yhteiskuntaa voisi kuvata niin.

Itse luonnollisesti lasken kristinuskon ihan muuksi. Se voisi olla yhteiskunnallisessa mielessä vaikka ikuista radikalismia, joka älyllisessä mielessä hylkää yhteiskunnan hallinnolliset hierarkiat tai pitää niitä samantekevinä, koska yhteiskunta on kuitenkin aina väärässä.