perjantai 19. helmikuuta 2010

Kunnia Helsingin kaupunginhallitukselle

Ylivoimaisella enemmistöllä Helsingin kaupunginhallitus päätyi ehdotukseen, että Helsingin kouluissa vietettäisiin Paavin tahdon ja opetuksen mukainen kasvisruokapäivä viikon jokaisena perjantaina. Tämä muistuttaa oppilaita ja opettajia paastosta ja Pitkän perjantain kärsimyksistä kouluvuoden jokaisena viikkona.

Onkin syytä toivoa, että oppilaat ja opettajat oppisivat noudattamaan tätä vanhaa ja arvokasta käytäntöä myös lomiensa aikana.

Joka tapauksessa onnea Helsingin kaupunginhallitukselle viisauden kipinän löytämisestä.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Välillä vaikea tunnistaa oletko tosissasi vaiko et, mutta nyt luulen, että olet. Olen samaa mieltä, että kouluissa on tärkeää opettaa erilaisia ideologioita ja käytännönläheinen tapa tutustua niihin on usein hyvinkin perusteltua. Minua ei haittaa, jos pidetään kasvisruokailupäivä, kunhan vastapainoksi opetetaan vegaaneille ja muille vähemmistöille oikeaoppista kaslerinmaistelua. Ei kukaan porsaanlihaan kuole sen enempää kuin porkkanan järsimiseenkään.

Mihin ihmeeseen häviää se käsitys tasa-arvosta, kun vähemmistön pitäisi ottaa luu hampaisiinsa?

IDA kirjoitti...

En kyllä ollut ihan tosissani. Katolisen kirkon opetukseen kuuluu, että perjantaisin pitäisi olla syömättä lihaa, mutta se ei ole velvoittava käsky. Itse olen ihan noviisi, eikä minulla ole mitään velvoitteitakaan, kun en vielä kirkkoon kuulu, mutta paastossa velvoittavia päiviä ovat vain tuhkakeskiviikko ja pitkäperjantai. Muuten vain kehotetaan paastoon, eikä esitetä, että se olisi velvollisuus.

Musta olisi hienoa, jos opettajat kääntäisivät tuon vihreiden ehdottoman velvoittavan käskyn noin, että se on Paavin tahto ja se tehdään aina perjantaisin. Se olisi ikään kuin järjen voitto hulluudesta ;)