lauantai 13. helmikuuta 2010

Citius, altius, fortius

Urheilurintamalla tapahtuu näinä aikoina sellaista, että Athletic Club pelaa vierasottelun lievässä nousukiidossa olevaa Villarrealia vastaan. Mukana matkassa ovat seuraavat pelaajat:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain ja De Marcos.

Ottelua tuomaroi Clos Gómez, tuo aragónialainen Zaragozasta, jonka saldo seitsemästä tuomitusta ottelusta on 3 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota. Ottelu alkaa kello 23:00 Suomen aikaa.

Muniain

Villarreal siirtyi muutaman minuutin pelin jälkeen 1 - 0 johtoon. Jotenkin vain arvasin tämän. Mutta 23:lla minuutilla Gabilondo tasoitti pelin. Peli aaltoilee kohti puoliaikaa, Orbaiz sai varoituksen, mutta ei sen kummempaa, joten tässä välissä voisi todeta, että katselin eilen olympialaisten avajaisia odotellessani Norman Jewisonin elokuvan Jumalan Agnes. Elokuva oli hämmästyttävän hyvä, itse asiassa niin hyvä, että minulla ei ollut aavistustakaan, että Jane Fonda on voinut tehdä jotain niin hyvää. Etsiessäni kuvasta tietoja verkosta törmäsin tällaiseen, kotimaiseen arvioon:

Nunnaluostarista löytyy kuollut lapsi. Todennäköinen äiti on nuori ja täydellisen naiivi sisar Agnes, joka ei muista tapauksesta mitään. Mahdollisen isän henkilöllisyys on todellinen mysteeri. Psykiatri Martha Livingston tulee selvittämään tapausta ja Agnesin mahdollista syyntakeettomuutta. Tutkimuksissa juttu vain mutkistuu ja saa teologisia sävyjä. Sekä rikos että elokuvan perimmäinen tarkoitus jäävät katsojalle hämäriksi.

Eli oi aikoja, oi tapoja. Koko juttuhan oli harvinaisen selvä.

No niin: Villarreal meni sitten tekemään aivan ensimmäisen jakson lopuksi maalin, kun tarkoitus oli mietiskellä eläviä kuvia.

Puoliaikatulos: Villarreal 2 - Athletic Club 1.

Athletic ei tehnyt puoliajalla yhtään vaihtoa. Heti toisen jakson aluksi San Joselle keltainen kortti. Gurpegi vaihdettiin Susaetaan ja nyt Gabilondo Muniainiin. Eli hyökkäysvoimaa olisi taas kentällä. Eiköhän lopuksi vielä Toquero kehiin pahoin pelkään. Ja niinpä De Marcos vaihdettiin Toqueroon. Llorente, Muniain ja Toquero siis kentällä, voisi tulla maalikin.

Lopputulos Villarreal 2 - Athletic Club 1. Lopun leikkisässä hässäkässä Javi Martinez ja Orbaiz, sekä joku Villarrealin tappelupukari ajettiin ulos ja punaista korttia taidettiin kiihkeästi heiluttaa ihan yleiselle nuivuudellekin. Tiedä sitten tuleeko pahempia seurauksia. Joka tapauksessa vierastappio.

Sarjataulukon päivitys ja ennakot huomisen kierroksen jälkeen.

Sarjataulukko 22 kierroksen jälkeen ( Teneriffe - Mallorca pelataan vasta tänään, eli niillä yksi ottelu vähemmän. Päivitän taulukon jos muistan. )