torstai 16. tammikuuta 2014

Kulttuuripolitiikkaa


Ranskalaiset voivat varsinkin tekniikan ja kaupan aloilla olla ärsyttäviä tolloja, mutta jotain heidänkin täytyy tehdä oikein ja ilmeisesti sitä on ainakin kulttuuripolitiikka.

Vive la culture!

Itse en tiedä siitä tuon enempää kuin mitä tuossa jutussa kerrotaan, mutta noita periaatteita kyllä kannattaisi soveltaa Suomessakin. Siis soveltaa, sillä tottakai Suomi monin tavoin poikkeaa Ranskasta - ja jos rehellisiä ollaan, niin ei ihan aina kyllä edukseen. Jonkun ranskaa osaavan perussuomalaisen pitäisikin käydä asiaa läpi tarkemminkin ja hakea Ranskasta periaatteita ja käytäntöjä perussuomalaisten kulttuuripoliittista ohjelmaa silmällä pitäen.

Toisaalta kaikkialle leviävän angolamerikkalaisuuden vastustaminen olisi Suomessa tietysti automaattisesti henkiseen oppositioon vievä asenne, mutta eiköhän sellaisessa ole jo totuttu olemaan. Joka tapauksessa olisi kiva päästä ainakin niin pitkälle, että esimerkiksi kapakanpitäjältä vaadittaisiin sen verran älyä ja luovuutta, että hän osaisi nimetä kapakkansa suomen-, ruotsin tai saamenkielisellä nimellä. Puhumattakaan nyt valtionyhtiöistä, joiden pseudolatinalaiset nimet ovat häpeällisen huonoja. Olisivat edes oikeaa latinaa, niin voisi päästää ne läpi seulasta, kun suomalaisen kulttuuripolitiikan luuta rupeaa lakaisemaan.Ei kommentteja: