lauantai 19. tammikuuta 2013

Kansanvalta

Arvostamani fenomenologi Hankamäen näkemys tasa-arvoisesta avioliittolaista on mielestäni melko kevyt

Mikä homoliitoissa kyllästyttää.

Selkeämpää kiinalaista filosofiaa käyttäen tuon voisi tiivistää vaikka näin: "Kannatan vanhaa "miehen työ on pellossa ja naisen työ on kankaissa" - näkemystä, mutta mikäs minä olen yleistä mielipidettä vastustamaan, joten hyväksyn täysin puhemies Maon käsityksen siitä, kuinka naisen ruumillisten voimien pitäminen miehen voimia vähäisempinä on pelkkä porvarillinen ennakkoluulo ja tuen esitystä siitä, että naisten on kolhooseidemme pelloilla ehdottomasti täytettävä samat tuottavuusnormit kuin miestenkin. Näin on kansa päättänyt."

Toisin olisi jos filosofit päättäisivät, mutta siinäkin tapauksessa pelkästää kirkko pystyisi marssittamaan kentälle divisioonan miehiä ja naisia joilla olisi paitsi filosofisen- myös kaikkien muiden mahdollisten tiedekuntien tohtorinarvot korkeimmilla mahdollisilla arvosanoilla parhaista mahdollisista yliopistoista, todistamaan sitä, että mikäli kunnioitamme totuutta, niin avioliitto nyt vain on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. Eli suo siellä, vetelä täällä. Ja silloin kansanvalta on parempi vaikka saappaat vähän vettä hörppäisivätkin.

Olisi oikeastaan ehkä hyvä, jos koko perinteiseen avioliittoon vihkiminen maailmanlaajuisesti jätettäisiin kirkolle. On itsestään selvää, että ainakaan katolinen- ja ortodoksinen kirkko eivät koskaan tule hyväksymään homoliittoja ja heillä on kantaansa myös on niin vahvat filosofiset perustelut, että niitä on mahdoton kumota, eikä siitä mitään tulisi, jos jouduttaisiin äänestämään kumman puolen filosofit ovat oikeassa, joten tässä asiassa liberaalien on varsin turha hyökätä kirkkoja vastaan muulla kuin hysteerisellä kirkumisella tai tukahduttamalla kyseisten kirkkojen toimintavapautta niin tehokkaasti kuin valtio nyt osaisi. Nämäkään toimet eivät kuitenkaan kirkkojen kantaa muuttaisi miksikään. Valtiot voisivat, jos kansa niin tahtoo, sitten vapauttaa liberaalit toveriliitot täysin ja ketkä tahansa kansalaiset voisivat solmia niitä halunsa mukaisesti. Se olisi valtiollista tasa-arvoa, jota pelkkä homoliittojen hyväksyminen heteroliittojen rinnalle ei vielä olisi, koska se edelleen jättäisi niin monenlaisia mahdollisia liittoja pois tasa-arvon piiristä.

Parempi siis ainakin täällä Suomessa vain odotella demokratian rattaiden jauhamista ja antaa kansan  maailmallakin päättää niin kuin täälläkin.

3 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Minä taas veisin kirkoilta vihkioikeuden pois. He saisivat siunata liiton, mutta liitto pitää virallista maistraatissa.

IDA kirjoitti...

Tuo on sama asia toisinpäin ilmaistuna. Luonnollisesti liberaalin toverivaltion liitoille mahdollisesti myöntämät edut tulisivat vain sen myöntämille liitoille.

Tasa-arvon vuoksi valtion tulisi aluksi hyväksyä liitoiksi kaikki kahden tai useamman ihmisen väliset liitot joita asianomaiset sellaisiksi haluaisivat virallistaa. Sen jälkeen voitaisiin ruveta keskustelemaan eduskunnassa siitä onko kielto elää useammassa liitossa samanaikaisesti sortoa.

Elias kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=7PB3SLV_7lc

Henri Heikkinen: "Varsinaista avioliittolainsäädäntöäkään ei tarvittaisi, vaan tämäkin on ihan aikuisten ihmisten välinen juridinen asia, jonka voi sopia keskenään."

Ja kompromissiksi hän esittää juurikin samaa, kuin sinä, IDA.
Ei ole minustakaan valtion asia säätää, mitä kirkko tekee, eikä toisaalta kirkollakaan ole oikeutta päättää, mitä ihmiset tekevät.