tiistai 22. tammikuuta 2013

Isä Brown

Rakas Yleisradiomme esittää ansiokkaasti hienoa Hercule Poirot-sarjaa, jota tulee seurattua Areenalta. Hieman samantapainen, ehkä vaatimattomampi, mutta toisaalta eloisampi, on Isä Brown - sarja, joka parasta aikaa pyörii BBC:llä ja jota on tullut katsottua Youtubesta. Yleisradio tekisi hyvin, jos se ottaisi tämän sarjan ohjelmistoonsa. Ja koska me kaikki olemme nyt oman rakkaan yhtiömme omistajia teenkin tässä vakavan ehdotuksen, että se niin tekisi. Sarja tuskin on edes kallis, sillä se pyörii BBC:n päiväohjelmistossa. Olen katsellut nyt neljä ensimmäistä jaksoa ja niitä voisi kuvailla kunnon viihteeksi, joka sisältää myös aina tarpeellisen moraalisen näkökulman; vaikka kaikki tietenkin tapahtuu ohimenevän kepeästi, niin Isä Brown tosiaan pelastaa sieluja, eikä vain ratko rikoksia. Näyttelijätyö, dialogi, ohjaus yms. höttö on taattua englantilaista laatutyötä. Tarinat eivät ole Chestertonin, vaan hänen henkilöhahmojensa pohjalta kehiteltyjä uusia tarinoita, mutta niitäkään poliittinen korrektius ja hypersensitiivisyys, nuo aikamme sairaudet, eivät kauheasti vaivaa. Sarjassa olisi selvästi potentiaalia samanlaiseen kehitykseen kohti vakavampia elokuvia, jota Hercule Poiroteissa on nähty.

Ihan hyviä pätkiä siis. Odotan koska tulevat Yleisradiomme ohjelmistoon.

3 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Kyllähän papit pitäisi esittää oikeassa valossa, eikä positiivisessa. Toivottavasti YLE ei ota ohjelmaa ohjelmistoonsa.

IDA kirjoitti...

Harvinaisen hölmö kommentti kyllä. Olkoot nyt mallina siitä millaiseen ajatteluun sosialistinen realismi on viattomat sielut johtanut.

Papin oikeassa valossa voit nähdä ihan suorassa lähetyksessä lähimmässä kirkossa. Nämä televisiosarjat ovat fiktiota. Ja tämä sarja on varsin hyvää sellaista.

Tuplis kirjoitti...

Hassua, että sarja ei esitä Chestertonin kirjoittamia Isä Brown -kertomuksia. Tosin ei se ihan mahdoton juttu ole jos tarinoiden henki säilyy.